Audiokniha Tady byla Britt-Marie

O čom hovorím, keď hovorím o behaní
Táto kniha je nezvyčajným súborom esejí o behaní na dlhé trate a zároveň spisovateľovým denníkom každodennej štvormesačnej prípravy na Newyorský maratón. Haruki Murakami behá už dvadsaťpäť rokov, každý deň desať kilometrov. Hovorí tu o fyzickej i psychickej bolesti, o s…

Falešný tolar
Královský písař Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem řeší zapeklitý případ na samém jihu Čech. Z cestování přes Šumavu mají v té době všichni strach, všude nekonečné hvozdy, kam snad ještě nevkročila lidská noha. Vesnic poskrovnu, jen tu a tam pá…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

0 TU - svazek I.
Na této podivné toxické planetě se souhrou okolností vyvinula kultura, která má podobné problémy jako my na Zemi… Nekonečným vesmírem putuje flotila obrovských generačních lodí mířící ke vzdálenému skládkosvětu Coraab. Dlouhá a strastiplná cesta plná nebezpečí a všudypř…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Album pohádek "Supraphon dětem" 8. - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Chytrý Jíra, Psí pohádka a další
Osmý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" představuje sedm pohádek z archivu Supraphonu ze 70. let - mimo Psí pohádku, která je vyprávěná, jsou všechny dramatizované. V pohádkách Jak se králíček Ňuf stal mužským, Princezna Jaruška a rytíř Anastáz, O princezně a…

Jak se plaší smrt
Svoje válečné prožitky publikoval Antonín Liška v knihách Stíny na obloze, Jak se plaší smrt a Cesty mužů. Zvláště druhá z nich je považována za jednu z nejlepších knih o československých letcích bojujících v Anglii.Někdy je dokonce srovnávána se slavnými Nebeskými jezd…

Psychologie budoucnosti
Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Co nebude v dějepise
Syrové reportážní a dokumentární svědectví o tom, jak okupaci prožívali "lidé všedního dne" vyšlo hned po válce v roce 1945. Autorem knihy s názvem Co nebude v dějepise je prozaik a novinář spjatý s historií Lidových novin Bedřich Golombek.Golombek zapsal z minimálního …

Utrpení mladého Werthera
Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov…

Život po životě
Vzpomínky těch, kteří přežili svou klinickou smrt. Přelomová kniha tématu posmrtného života, která nastartovala celý vědní obor a demytizovala pocity těch, kteří se dostali do prožitků blízkých smrti. Prožitky blízko smrti zažívaly všechny generace lidstva. Především v…

Staré řecké báje a pověsti 4
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Zaklínač - Rozcestí krkavců
Zaklínači se nerodí. Zaklínači jsou vytvářeni. Toto je příběh o tom, jak vznikají legendy – a jaká je cena za její stvoření. Než se stal Bílým vlkem a Řezníkem z Blavikenu, byl Geralt z Rivie pouhým čerstvým absolventem Kaer Morhen, který vstoupil do světa, jenž jeho dr…

Nečas: Valašské pohádky
Lidové valašské pohádky inspirovaly rodáka z Valašského Meziříčí Jaroslava Nečase (1913-1988). Nejkrásnější z nich shrnul do výboru, z něhož na našem albu přinášíme čtyři z nejznámějších: O Jankovi, který všechno popletl, O chytrém uhlíři, Pohádka o koláčích a O slepém …

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

Bylo to na váš účet
V ruce právě držíte nahrávku jedné z nejvýznamnějších českých rozhlasových her, Aškenazyho a Horčičkovu hru Bylo to na váš účet. Na ploše jedné celovečerní inscenace jsou doslova nakupeny veškeré inscenační a herecké postupy „zlatých šedesátých“ v tom nejkladnějším slov…

DJ Jimmy
Pohádka DJ Jimmy je příběh malého pejska, který se svým páníčkem jezdí do divadel, kde účinkuje pro děti v hudebních pořadech. Když se nudí, tak prožívá malé dobrodružství. Záhadným kouzlem se dostane do počítače a v převleku kocoura cestuje po světě mezi hudebními styl…

Agent JFK – Armády nesmrtelných
Jeden z otců současné školy české akční sci-fi – Jiří Walker Procházka – pokračuje v příbězích proslulého agenta Johna Francise Kováře. A tentokrát čistě v kulisách historické fantasy! Rabi Löw, stvořitel Golema, je jeden z nejmocnějších mágů světa. I jemu však přijde …

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (štvrtá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Dobrodružné cestování po vlastech českých
Zdeněk Matěj Kuděj v knize Dobrodružné cestování vzpomíná na zážitky z putování, které podnikal s Jaroslavem Haškem v roce 1913 po vlastech českých. V tomto autorově díle se odráží různorodost a mnohotvárnost Kudějových životních zkušeností a znalost různých sociálních…

Cyrano z Bergeracu
Cyrano z Bergeracu je ušlechtilým mužem. Potajmu miluje svou sestřenici Roxanu, ale vyznat lásku se neodváží. Chce aby byla štastná, a tak po tajmu podporuje svého soka Kristiana, do kterého je Roxana zamilována. Pomáhá mu psát milostné dopisy i vyznávat lásku.

Štorch: Lovci mamutů - Komplet 3 alb
Zvuková podoba klasického románu Eduarda Štorcha adresovaného mladým čtenářům vznikala postupně v uplynulých letech (I. CD vyšlo v r. 2001) na základě scénářů režiséra Tomáše Vondrovice. Třetím CD (Na Bílé skále) se adaptace literární předlohy uzavřela avy tak dostáváte…

Podivné přátelství herce Jesenia
Dramatizovaná četba z psychologického románu Ivana Olbrachta: Podivné přátelství herce Jesenia. Pro rozhlas upravila Marie Syrovátková. V roce 1974 natočil Josef Červinka. Účinkují: Josef Patočka, Jiří Klem, Gabriela Vránová, František Němec, Jaroslav Cmíral, Ivan Gübe…

Malý princ - muzikál
Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dří…

100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Míček (maratonský vytrvalec, in-line závodník)