Audiokniha Syndikát

Holzmann: Huhulák a další známé i neznámé scénky a anekdoty
Za svého života nahrál populární komik Felix Holzmann desítky scének, tvořících zlatý poklad archivů Českého rozhlasu, České televize a Supraphonu. Mezi nimi je stále ještě možné nalézt méně známévýstupy, dosud nepublikované. Z těchto podivuhodných nálezů je stvořen náš…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Carrie Soto se vrací
Neřeší věk ani zranění. Jako gladiátorka je odhodlaná zvítězit. Pro její urputnost a tvrdou hru se jí urážlivě přezdívá Čubka nebo Válečná sekera, ale nikdo nemůže Carrie Soto upřít, že je nejlepší světovou tenistkou všech dob. Když odchází do sportovního důchodu, má na…

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Čarodějky na cestách
Komu připadne po skonu čarodějky a zároveň sudičky Desideráty Duté její kouzelná hůlka? Překvapivě Magrátě Česnekové. Ovšem jen pod podmínkou, že dokáže uvést do pořádku jednu její nedokončenou záležitost - musí zabránit sňatku Lenóry Sobotové řečené Popelka s princem v…

O čtyřech vodnických oplátkách (1975)
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet čeští skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, z čeho nebyl nadšený Smetanův tatínek, proč se D…

Proměny mladého muže
Příběh chlapce z hornického pohraničí, který prožívá pubertu na konci první republiky, za okupace prochází těžkou zkouškou v německém koncentračním táboře a po válce se stává představitelem dělnické mládeže mezi pražskými vysokoškoláky. Román je plný hořkosti a ironie p…

Chytré pohádky
Existují i pohádky, ve kterých se nevyskytují pohádkové obludy, kde nevítězí mocné kouzlo či hrubá síla, ale navrch má rozum, moudrost a vtip. Hrdiny chytrých pohádek bývají lidé zdánlivě obyčejní, kteří se v životních zkouškách téměř vždy osvědčí jako lidé naopak neoby…

Humoristické povídky O.Henryho
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Voda na Marsu
Na čtyřech místech povrchu Marsu - v oblastech zvaných Hale, Palikir, Horowitzův kráter a Coprates Chasma objevili výzkumníci NASA spektrální analýzou pozůstatky zanechané proudem silně slané vody. Všeobecně se soudí, že jde o první skutečný důkaz existence tekoucí vody…

Kouzelný kalendář
Další kniha norského autora Josteina Gaardera, známého u nás i po celém světě titulem Sofiin svět. Hlavní hrdina Kouzelného kalendáře – Jáchym – se snaží objasnit záhadu kolem zmizení dívky Elisabet, která se vydává díky kouzelnému adventními kalendáři napříč prostorem …

Vánoce na Manhattanu
Vítejte v kouzelně zasněženém New Yorku, kde vánoční světla září na každém rohu. A možná tam čeká láska. Evie Greenová měla sen podívat se do New Yorku na dosah – ovšem jen do chvíle, než zjistila, že se stala obětí podvodu. Její zoufalá reakce se stala virálem a jí se …

Pasáček vepřů
Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...V nahrávce z roku 1981 účinkují mj. Marcel Vašinka, Sylva Sequensová, Eduard Cupák, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich

Bez práva
Povídka v dopisech spisovatele K. V. Raise. Hudba Antonín Dvořák. V hlavních rolích: Jiří Langmajer, Eva Horká a Stanislav Zindulka.

Příšerní nezbedníci
{'cs': 'Byli jednou chlapečkové a ti pořád zlobili. Jeden zásadně nezdravil, další byl zlomyslný, třetí stále nakukoval, kam neměl. Jiný spoustu věcí zapomínal a tamhleti dva snad neumějí ani chodit – tenhle dupe a druhý do všeho jen kope. Ovšem ti ostatní nejsou o nic …

Dračí cejch
Osmý díl fantasy série Sedmý smysl. Existuje škola, kde si draci vychovávají lidi pro své služby a potřeby. Je neuvěřitelné, kolik lidí touží drakům, kteří lidmi opovrhují, sloužit. Do tohoto místa – Pasteku – pošlou Hanku ochránci s posláním chránit Lídu Laridonovou...…

Přízrak z Kolosea
Nový titul z pera známé francouzské spisovatelky přenese mladé čtenáře zpět do starověkého Říma, kdy se kvůli pronásledování museli křesťané skrývat v katakombách. Příběh tří kamarádů, kteří při potyčce se zloději narazí na „přízrak", zaujme nejen chlapce, ale i dívky s…

Ešusoun
Letní tábory buď milujete, nebo nenávidíte. Jak je na tom 13letý Filip, který tráví léto u řeky Blanice? Kdo je tajemný Ešusoun, který vydává neznámý plechový zvuk, jako by někdo vzal lžící o ešus? Vypráví: Václav Neužil

Šťastný princ (četba)
Slavný poetický, pohádkový příběh Oscara Wildea: Šťastný princ, čtou a vyprávějí: Karel Höger a Vladimír Šmeral.

Storia di Casanova
S audioknihou v italštině máte možnost nahlédnout do několika epizod z dobrodružného života milovníka žen Giacoma Casanovy. Je známý především díky svým milostným avantýrám, ale ve skutečnosti se jednalo o velmi vzdělaného muže, zdatného spisovatele, volnomyšlenkáře, do…

Čas vlků
Volné pokračování autorova románu Čtvrtý králův pes. Píše se rok 1417 a Hynku Tasovi z Boru se konečně podařilo krále přemluvit, aby jej propustil ze služby. Jako výsluhu dostává hrádek Vlkov na jihu Čech, vklíněný do panství věčných králových rivalů – Rožmberků. Klid, …

Pohádka pošťácká (1954)
Slavnou pohádku z Čapkovy knížky Devatero pohádek vypravuje Václav Voska (1954). Poslechněte si příběh o pošťákovi panu Kolbabovi, smutném šoférovi Frantíkovi, jeho milé Mařence, jednom ztraceném milostném psaníčku a několika poštovních skřítcích.

Lada: Bubáci a hastrmani
Původní titul 1 18 2049 Bubáci a hastrmani autora JOSEFA LADY (*17.12.1887 – †14.12.1957) vydal Supraphon v roce 1977 - nyní vychází kompletní nahrávka poprvé digitálně. V nahrávce ze supraphonského studia Lucerna účinkují Josef Beyvl, Karel Effa, Jiřina Jirásková, Jaro…