Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Svitky z londýnského mostu

Audiokniha Svitky z londýnského mostu

Délka:

14 hod 22 min

Čte:

Jiří Pobuda

Vydavatel:

StrakyNaVrbe

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Navzdory básník zpívá

Navzdory básník zpívá

Poutavý historický román Jarmily Loukotkové Navzdory básník zpívá vyšel poprvé v roce 1957. V příběhu, který se odehrává v 15. století, autorka sleduje životní osudy Françoise Villona, a dává nahlédnout do života středověké Paříže.Patnáctidílnou četbu na pokračování z t

Obrázek podcastu Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a

Obrázek podcastu Kočár nejsvětější svátosti

Kočár nejsvětější svátosti

Nezaměnitelný hlas herečky Gabriely Vránové slyšeli rozhlasoví posluchači v mnoha velikých rolích, které za rozhlasovým mikrofonem ztvárnila.V rozhlasové adaptaci nestárnoucí aktovky francouzského autora si Gabriela Vránová zahrála prohnanou herečku Kamilu Pericholovou,

Obrázek podcastu Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu LP 1018 3841 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvě alba obsahující po dvou deskách cyklu PRAHOU STALETÍ, spatřila světlo světa v letech 1981 a 1982. V mnoha zastaveních - na Vyšehradě, na Hradčanech, v

Obrázek podcastu Anne z ostrova

Anne z ostrova

„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn

Obrázek podcastu Slepá mapa

Slepá mapa

„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př

Obrázek podcastu Kvantový doktor – Kvantový fyzik nás provádí zdravím a léčbou

Kvantový doktor – Kvantový fyzik nás provádí zdravím a léčbou

Podle kvantového fyzika AmitaGoswamiho je medicína připravena na aplikaci nového vědního oboru založeného na prvenství vědomí. Tento nový směr má působivou schopnost integrovat konvenční vědu, spiritualitu a léčitelství. V tomto novém vydání své populární knihy Goswami

Obrázek podcastu Můj přítel Maigret

Můj přítel Maigret

„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze

Obrázek podcastu Zátopkovi u Nepilů

Zátopkovi u Nepilů

Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988 Dana a Emil Zátopkovi mi pomáhali, už je to dávno, skoro čtyřicet let, propagovat hnutí Buď fit. Ve šťastné chvilce se zrodil nápad seznámit je

Obrázek podcastu Náš malý, maličký svět

Náš malý, maličký svět

Próza s výrazně autobiografickými rysy, v níž se autorka dívá očima dítěte na život dělnické rodiny na pražském předměstí v době první republiky. Kniha byla poprvé vydána v roce 1977. Autorka se proslavila především svými scénáři k filmům Holky z porcelánu, Léto s kovbo

Obrázek podcastu Osm žen z Hradu

Osm žen z Hradu

Pavel Kosatík a dramatizovaná četba z jeho knihy, v níž popisuje osudy manželek československých prezidentů. Na základě dostupných materiálů (literárních a archívních pramenů, vzpomínek dosud žijících členů rodiny a dalších pamětníků), se pokusil zrekonstruovat obraz je

Obrázek podcastu Princezna na verpánku

Princezna na verpánku

Rozhlasová pohádka z r. 1982. Princeznám vždycky vybírají ženichy jejich rodiče. Žofinka si ho ale našla sama. Ševce! Umanutá princezna si neustále vymýšlí. Odmítá vstát z postele, protože nemá puntíkaté šaty. Nechce si vzít nápadníka, kterého jí vybrali její rodiče. Žo

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami

Obrázek podcastu Zelený svět

Zelený svět

Rozhlasová hra Vlasty Dvořáčkové. Básnický obraz jednoho jarního večera na periférii velkoměsta. Osoby a obsazení: Prolog (Josef Červinka), dívka (Jorga Kotrbová), mladík (Miroslav Masopust), starý pán (Josef Patočka), otec dvojčat (Václav Postránecký), řečná sousedka (

Obrázek podcastu Fotografie

Fotografie

Soukromá vyšetřovatelka Shannon Wellsová pomáhá ženám, které se nemají se svými případy kam jinam obrátit. Loni za ní přišla Faith Selbyová se zvláštním požadavkem: Zjistěte, kdo doopravdy jsem. Shannon pochopí, že Faith se kdysi před něčím skryla. A že se jí to povedlo

Obrázek podcastu Večer s Bohumilem Bezouškou (2)

Večer s Bohumilem Bezouškou (2)

Původní LP album 1118 2786 Večer s Bohumilem Bezouškou (2) vydal Supraphon v roce 1981 - nyní titul vychází poprvé digitálně (první díl byl vydaný v březnu pod kat. číslem VT 0413-2) Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce

Obrázek podcastu Život víry 2022/09

Život víry 2022/09

Život víry 2022/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lucie Endlicherová, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Pastor a ekolog Dave Bookless: Neboť Bůh tak miloval vesmír... (rozhovor)

Obrázek podcastu Duchovní doprovázení podle sv. Jana

Duchovní doprovázení podle sv. Jana

Audiokniha objasňuje, co obnáší dobré duchovní doprovázení, jakým způsobem si najít duchovního průvodce a jak konkrétně na cestě ke Kristu společně postupovat. Na základě úryvků z Janova evangelia (příběh o Samařance u studny, Nikodémova noční návštěva, Marie a Marta v

Obrázek podcastu Pět neděl v balónu

Pět neděl v balónu

Pět neděl v balonu je prvním románem Julese Verna. Ličí dobrodružství vynálezce polořiditelného balonu doktora Fergussona, který se spolu se svými přáteli odvážil přeletět za pět týdnů africkou pevninu od Zanzibaru až po Senegal, takřka k západnímu pobřeží Afriky. Drama

Obrázek podcastu Kanálníčci zachraňují svět

Kanálníčci zachraňují svět

Kanálníčci tentokrát vyrážejí zachránit svět. A co že se to vlastně přihodilo? Paní Bída, která jindy trousí neštěstí, kudy chodí, ztratila svou tašku plnou smůly. Bez ní má teď pořád dobrou náladu a směje se jak smyslů zbavená, což se ostatním moc nelíbí – vždyť straši

Obrázek podcastu Hovory k sobě

Hovory k sobě

Vypadl proud, ve tmě nejistě tápeme po něčem pevném… vtom se světlo znovu rozzáří a nejistota je ta tam. Totéž se může odehrát v životě: svět se stane srozumitelný, lidé známí a blízcí, roky utopené v negativních emocích se rozplynou… Jako průvodce na cestu za světlem

Obrázek podcastu Hyena

Hyena

Hyena se zlověstně pochechtává ve stínu svých blízkých. Cení ostré tesáky a vyhlíží další bytost, kterou by mohla ohodnotit a zchladit si na ní žáhu. Hyena se hrbí nad každodenním kalichem hořkosti a slastně nasává to jediné, co ji dokáže opravdu ukojit - alkohol. To vš

Obrázek podcastu Jednorožec

Jednorožec

Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít