Audiokniha Svěrák: Strážce nádrže

Buď jako řeka
Některé řeky plynou poklidně a tiše, některé divoce, všechny ale míří vpřed. Poetický román o nezlomnosti lidského ducha. Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmá…

Macourek: Pohádky 1
CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní …

Nenechali sa zlomiť
Táto audiokniha je autentickým svedectvom nádeje, odvahy a nezlomnosti jej aktérov. Dokumentuje osudy 21 politických väzňov z 50. rokov 20. storočia a ľudí prenasledovaných komunistickým režimom, ktorí prežili najťažšie obdobie tejto éry – popravy blízkych, dlhoročné vä…

Mazlíčkové
Původní český muzikál Václava Zahradníka a Pavla Vrby, který se úspěšně několik sezón hrál v Hudebním divadle v Karlíně. Měl premiéru v únoru 1974 a ještě tentýž rok na podzim vznikla rozhlasová verze v režii zkušeného Karla Weinlicha. Někteří herci z karlínské inscenac…

Život víry 2023/03
Život víry 2023/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné Hana a Ot…

Sleva 30% - Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Barvíř na penzi
Barvíř na penzi byl okraden svou o dvacet let mladší manželkou a mladým sousedem. Oba mladí lidé, zdá se, uprchli. Barvíř najme Sherlocka, aby oba vypátral, netuší však, jakým směrem se pátrání stočí. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Moudrý zlatník (1987)
Příběh o moudrém, ale i šikovném zlatnickém učni Radošovi, který navíc dokáže navrátit princezně Liběně řeč, natočil v r. 1987 režisér Karel Weinlich.Osoby a obsazení: panoš Radoš (Pavel Kříž), princezna Liběna (Zlata Adamovská), stařec Rozum (Eduard Cupák), dívka Ště…

So smrtiacim pozdravom
Exkluzívny pobyt pre autorov trilerov na súkromnom ostrove sa zmení na smrteľnú pascu, keď jedného z hostí nájdu mŕtveho a zdá sa, že nebude jediný... Slávny anonymný autor J. R. Alastor najme bývalú nádejnú spisovateľku, dnes organizátorku podujati Milu del Angélovú, a…

Emil a detektivové
Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě
Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované …

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých
Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Znič to jméno
Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Před osmnácti lety Klára zpřetrhala veškeré vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odstěhovala se do Německa. Když jí však otec v telefonu oznámí, že ho chce někdo zabít, minulost po ní sáhne ledovou rukou. Po jeho náhlé …

Malachitový květ
Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Zbroj světla
Pilíře země, Na věky věků, Ohnivý sloup a Večer a jitro, čtyři monumentální historické bestsellery Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Zatímco poslední uvedené dílo tuto kingesbridgeskou ságu dějové předchází, autorův nejnovější román Zbroj sv…

Ledová obluda
Další soubor deseti strašliváckých historek o dětech jako Hladový Hubert, Krutá Klotylda, Hnusná Háta, Mlsný Marcel, Superhvězda Stáza a dalších. Malá Elsie žije v Londýně roku 1899, kde to sirotci jako ona rozhodně nemají jednoduché. Během protloukání se v šedivých ul…

Alchymista
Ze slunné Lombardie přijíždí do rudolfínské Prahy alchymista Alessandro del Morone. V Praze, otevřené alchymistům, skutečným vědcům i šarlatánům, chce dokázat to, co svými výzkumy předpověděl - zatmění Slunce. Střechu nad hlavou získá u hraběte Martina Koryčana, který s…

Nikdykde
Richard Mayhew je docela obyčejný mladý Londýňan, který jednoho dne při cestě na důležitou večeři se svou snoubenkou pomůže otrhané zraněné dívce. V tom okamžiku se však jeho život obrátí vzhůru nohama. Labyrin Podlondýna, drsného světa pod slupkou všedního velkoměsta, …

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Werich, Horníček: Předscény
Základním jevištním projevem ve všech hrách Osvobozeného divadla Jiřího Voskovce a Jana Wericha byly od dob Vest Pocket Revue vždy předscény. Tehdy vznikly náhodou, aby se rychle zabavilo publikumklábosením dvou komiků před oponou, než se vyřeší problém na jevišti. Úspě…

Stela a 16 huskyů + Stela v zemi tučňáků
{'cs': 'Jedenáctiletá Stela žije sice v zapadlé horské vesničce, ale o dobrodružství nemá nouzi. S dědečkem, tatínkem mašérem a smečkou šestnácti psů má o zábavu postaráno každý den. A co teprve, když se vydají na velké závody psích spřežení až na Aljašku! Jestlipak se …

Zamrzlé duše
Renata Kalenská v silných osobních rozhovorech odkrývá příběhy ženských i mužských obětí sexualizovaného násilí. K sestavení této knihy autorku inspirovala především Jasmína Houdek, lektorka kurzů sebeobrany pro ženy. Novinářce svěřila svůj výjimečný příběh, v němž doká…

Pinocchio
Drahý nosáčku Pinocchio, čteme tvůj napínavý příběh a bez dechu sledujeme, jak se protloukáš nebezpečným světem. Tvůj tatínek Geppetto tě vyřeže ze zázračného špalíku a ty od něj vzápětí utečeš, touláš se světem a vůbec ti nevadí, že všichni mají o tebe strach. Oklameš …