Audiokniha Svěrák: Horká neděle aneb Vynechané povídky

Poľština pre mierne pokročilých B1 - časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština - slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už poľštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname…

Sleva 50% - Padesát odstínů šedi
Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes j…

Antické divadlo: Aristofanés - Žáby, Jezdci, Lýsistraté
Ač Řecko nevynalezlo divadlo, je považováno za její kolébku. Jeho počátky se datují do 5.-4. století př. n. l., kdy se v Řecku začala rozvíjet próza, filozofie a tím řečnictví a dramatu. Drama se pak rozdělilo na tragedii (hlavní autoři byli Aischylos, Sofokles a Euripi…

Letní olympijské hry: Věra Čáslavská, Hans Zdražila a další
Vybrané přímé reportáže ze soutěží a rozhovory s českými medailisty na letních olympijských hrách v Tokiu 1964 a v Moskvě 1980. LOH 1964 Tokio - Věra Čáslavská předání zlaté medaile, čs. hymna a rozhovor S. Sigmunda s Věrou Čáslavskou (sportovní gymnastika, osmiboj) na…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Val's Diary
School’s over at last! Summer holidays are here but who wants to spend them in the countryside? Not Val, of course! She hates the country, but eventually she’ll change her mind. Guess why! Read her diary and find out. She tells her diary all about herself, her moods, he…

Hledání mateřského stromu
Světově uznávaná lesní ekoložka Suzanne Simardová navždy změnila náš pohled na stromy, když odhalila jejich vzájemné propojení i vazby s dalšími rostlinami a zvířaty. Zavede nás do svého světa, do srdce lesa, a ukáže nám, že stromy tvoří složitý a vzájemně provázaný kol…

Technická italština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická italština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíč…

Snehulienka a 7 trpaslíkov
V ďalekej krajine žila raz jedna kráľovná, ktorá si želala mať dievčatko biele ako sneh, s ústami červenými ako krv a vlasmi čiernymi ako eben. Prianie sa kráľovnej splnilo a onedlho porodila dcérku - Snehulienku. Šťastie však rýchlo vystriedalo veľké nešťastie- kráľovn…

Poľština na cesty A1 - B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština na dovolenku A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen sl…

Rakev
Sklonek jednadvacátého století. Úkolem Nathaniela Reeda je těžit diamanty v drtivých hlubinách planety Uran. Jedinou jeho společností je tajemná Miranda, která se s ním spojuje z jiného těžebního modulu. Jednoho dne se však odmlčí. A zděšený Nathaniel se dozvídá, že nej…

Návrat Medicejů
Když se Cotton Malone pustí do vyšetřování podezřelého kardinála, netuší, že stojí na prahu největšího finančního skandálu v dějinách církve. Statisíce eur, mrtvý člen švýcarské gardy a nájemný vrah spouštějí lavinu událostí, které vedou až do srdce Sieny a Florencie. M…

Anna Falcká
Nešťastně zamilovaná princezna a osamělý král. Život princezny Anny Falcké plyne celkem poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. O dětství Anny Falcké se toho neví …

Poprvé v poušti
Doktor teologie, katolický kněz, cestovatel a spisovatel, etnograf a také dobrodruh s pověstí špióna Alois Musil je považován za jednoho z největších orientalistů a arabistů přelomu 19. a 20. století, a je řazen ke světově uznávaným představitelům české vědy. Výsledky s…

Most sebevrahů
Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. Proto se rozhodne setkat se s policistou, který nalezl mrtvé tělo. Na jeho líčení ovšem něco nesedí. A jakmile se začnou …

Nemčina pre vašu prácu
Audio učebnica na úspešnú komunikáciu v zamestnaní. Počúvate - rozumiete - hovoríte. S touto knižkou s nahrávkami ste na dobrej ceste pokročiť v nemčine ďalej. Ak hovoríte po nemecky, zvyšuje sa vaša šanca nájsť si dobré zamestnanie. V rebríčku jazykov, ktoré by Slováci…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Agent JFK – Meč a tomahawk
„Agent JFK – Meč a tomahawk“ je dalším pokračováním rozsáhlé fantasy/sci-fi série; ale nyní se se příběh výjimečně odehrává na úplně jiném kontinentu... Vikingové pod vedením Leífa Eríksona navštívili Ameriku ještě před rokem tisíc našeho letopočtu, ale pozdější vývoj e…

Cymbelín
Dramatická romance, Shakespeare v ní přetvořil k pohádkovému obrazu nejen staré pověsti o bojích Británie s antickým Římem, ale i renesanční boccacciovský příběh o věrné manželce a žárlivém manželovi. Hru plnou dějových zápletek (napočítáno jich bylo dvacet) uvádíme v n…

Kosec
Dvaja tínedžeri sa budú musieť naučiť „umeniu zabíjať" v mrazivej trilógii o cene za nesmrteľnosť. Vo svete budúcnosti už neexistujú vojny, choroby ani hlad – ľuďom sa podarilo zbaviť všetkého utrpenia a dokonca zvíťaziť aj nad smrťou. Jediní, kto má právo ukončiť nieč…

Mapa z kostí
Otevírá se další případ pro speciální jednotky Sigma Force. Během bohoslužby v Kolíně nad Rýnem rozpoutala skupina ozbrojených mnichů běsnění plné krve a smrti, když popravila kněze i shromážděné věřící. Tito zabijáci ale nepřišli pro zlato ani cenná umělecká díla. Přiš…

Já, Iulia
Má s manželem i impériem vlastní plány. A tak budou jeho války hlavně jejími válkami. V roce 192 budoucího křesťanského letopočtu je zavražděn tyran Commodus a upadající Řím zabředává do další vleklé občanské války. Z krvavých šarád vzejde jako vladař slaboch Pertinax, …

Španělština pro začátečníky A1 - A2
Děkujeme za zájem o kurz Španělština pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se španělsky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, to zna…

Případ Pavlína
Životní osudy první české top modelky Pavlíny Pořízkové. Komunistické úřady nepovolí vycestování tříletého děvčátka za svou rodinou. Po třech letech marných jednání se zoufalá matka rozhodne k riskantní akci. Pod falešnou identitou se vrátí do Československa. Unést svoj…