Obrázek podcastu Svědkyně na útěku

Audiokniha Svědkyně na útěku

Délka:

6 hod 57 min

Čte:

Tomáš David

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Rakoncaj. Měl jsem kliku

Rakoncaj. Měl jsem kliku

Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Obrázek podcastu Nepil: Jak se dělá chalupa

Nepil: Jak se dělá chalupa

Jedna z půvabných knížek čapkovského pozorovatele a vypravěče Františka Nepila pojednává o tom, co je pro našince typické, totiž o chalupaření. Autor tak činí se sobě vlastním jemným a inteligentním humorem a z textu je patrné, že čerpá z vlastních zkušeností. Text inte…

Obrázek podcastu Bedřich Smetana

Bedřich Smetana

Desetidílná četba z oblíbené a v daném žánru zásadní biografické knihy muzikologa prof. Václava Holzknechta. V režii Josefa Melče účinkují: Otakar Brousek st., Viola Zinková, Luděk Munzar a Josef Velda.

Obrázek podcastu Ozvěny malých scén 1

Ozvěny malých scén 1

Komentář k původním LP 1218 0478: Když jsem byl vyzván, abych po dokončení mladofrontovní populárně vědecké publikace Proměny malých scén (Máj 1983) vypracoval pro Supraphon jakési její zvukové pokračování či zvukový "pandán", považoval jsem to zprvu za jedinečnou příle…

Obrázek podcastu Hornické vdovy

Hornické vdovy

Autentické výpovědi osmi žen, hornických vdov z Ostravsko-Karvinska, vyslechla a zaznamenala publicistka Kamila Hladká do své knihy vydané v roce 2019. Nejstarší ženě bylo v době vzniku knihy 80 let (o svého muže přišla v roce 1961 na dole Dukla), nejmladší 36 (její muž…

Obrázek podcastu Ryska: Podivuhodný pan Magnusek

Ryska: Podivuhodný pan Magnusek

Původní LP titul 1118 2608 Podivuhodný pan Magnusek vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul vychází poprvé digitálně Skvělý František Filipovský v roli vypravěče seznamuje malé i velké posluchače s podivuhodným panem Magnuskem (v podání Jiřího Sováka), jehož bohatá fa…

Obrázek podcastu Babí léto Jana Wericha

Babí léto Jana Wericha

Nové CD „Babí léto Jana Wericha“ přináší premiéru několika neznámých zvukových dokumentů pro všechny příznivce Werichova vyprávění. Dopis Shakespearovi nahraný v roce 1964 vyšel tiskem až v roce 1969 jako předmluva Werichovy úpravy Shakespearova Jindřicha IV. Falstaffo…

Obrázek podcastu Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

RNDr. František Šusta, PhD. pracoval deset let jako profesionální trenér zvířat v zoo a získal i řadu mezinárodních ocenění. Poté, co se krom exotů začal věnovat i psům, užasl nad oddaností a tolerancí, kterou projevují ve vztahu ke svým páníčkům. Tyto vlastnosti na jed…

Obrázek podcastu Hluboká relaxace

Hluboká relaxace

Hluboká relaxace je technika řízené relaxace spojená s pozitivním programováním mysli zaměřená na nácvik hlubokého uvolnění, které se blíží stavu lehké hypnozy. Je vhodná zejména pro posluchače, pro které je těžké novodit stav uvolnění. Ve stavu hlubokého uvolnění je vě…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Obrázek podcastu Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1972)

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1972)

Do světa klasických pohádek vás zavede nahrávka z rozhlasového archivu o třech pomocnících mladého prince. První se umí prodlužovat, druhý se rozšiřuje a třetí dohlédne téměř až na samý konec světa.Pohádku s Jiřinou Šejbalovou, Karlem Beníškem, Vladimírem Šmeralem a mno…

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Obrázek podcastu Sekora: Ferda mravenec

Sekora: Ferda mravenec

Dramatizace vyprávění Ondřeje Sekory o příhodách statečného mravence Ferdy, který si vždy se vším věděl rady (práce všeho druhu), jeho přítele brouka Pytlíka, který všude byl a všechno ví, užalované Berušky a dalších broučků. Hrají Rudolf Deyl, Antonín Jedlička, Vítězsl…

Obrázek podcastu Neapolská choroba

Neapolská choroba

Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

Obrázek podcastu Únik z Osvětimi

Únik z Osvětimi

"Skutečný příběh československého Žida, který uprchl z tábora smrti" V dubnu 1944 se Rudolf Vrba zařadil mezi hrstku lidí, jimž se podařilo utéct z Osvětimi. Udělal to, aby odhalil pravdu o táboře smrti a varoval poslední Židy v Evropě před krutým osudem čekajícím na ko…

Obrázek podcastu Zvládněte stres metodou Inner game

Zvládněte stres metodou Inner game

Lidé jsou často přesvědčeni, že úroveň stresu, jemuž jsou vystaveni, určují vnější okolnosti, že stres je nevyhnutelnou součástí jejich života. Lékaři obvykle hledají medicínské řešení těchto problémů a ordinují různé terapie. Tyto postupy jsou však nedostačující, prot…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014

100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - B. Trojak (publicista, básník, vinař, obchodník, organizátor festivalu Praha pije víno)

Obrázek podcastu Krysař

Krysař

Námět Krysaře pochází z Německa, kde opravdu podle báje osoba krysaře žila. Ten měl za úkol čistit město Hameln od škůdců v podobě krys. Obyvatelé města ho považují za méněcenného a zesměšňují ho, jemu je to však jedno až do té doby, než se zamiluje do vesničanky, která…

Obrázek podcastu Silnější než smrt

Silnější než smrt

Dramatická rekonstrukce příběhu čs.horolezecké expedice v Peru 31.5.1970.Jedenatřicátého května 1970 postihlo Peru silné zemětřesení, při kterém zahynulo přibližně 75 tisíc lidí. Několik měst a vesnic bylo srovnáno se zemí. V osudný den stanovala na úpatí hory Huascarán…

Obrázek podcastu Svědomí proti násilí

Svědomí proti násilí

Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 23

Hovory o józe a mystice č. 23

Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Rok ušatého Majka

Rok ušatého Majka

Čus rámus, křiklouni! Víte, čemu zvukaři říkají klopák? Funguje v budově Českého rozhlasu páternoster? A proč má Majk tak veliké uši? Tenhle seriál vás provede světem zvuku, rámusu, hluku, randálu, hřmotu, brajglu, bugru, rambajzu, halasu, rachotu a rozruchu. Takže volu…

Obrázek podcastu Ničeho nelituju

Ničeho nelituju

Život plný kotrmelců. Na divadle, před kamerou, s velkou rodinou, ale vždy s jedinečným životním optimismem... Pětidílná četba ze vzpomínek Jiřiny Steimarové vznikla na základě knihy, kterou napsala spolu s publicistkou Kamilou Čížovou. Její podtitul, Život plný kotrmel…

Obrázek podcastu Cikáni a jiná próza

Cikáni a jiná próza

Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný…