Audiokniha Svatí kacíři - komplet

Francúzština pre mierne pokročilých B1, časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Francúzština- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už francúzštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname…

Němčina do práce A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Nemčina do práce A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení, to zn…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Život a dílo skladatele Foltýna
„Tak tohle by nešlo, pane Foltýne,“ řekl jsem. „Takhle by to naprosto nešlo. Můžete to zahodit a začít znovu.“ Byl úplně zdrcen a namáhavě polykal. „Vy myslíte, že je to tak špatné?“ „Docela špatné,“ řekl jsem. „Máte tam dobré věci, ale dohromady je to špatné.“ Poslouch…

Polapená
Kai je hráč chicagského baseballového klubu a svobodný táta. Přestože má nabitý program, nestojí o to, aby mu se synem někdo pomáhal. Tentokrát ale jeho manažer najal chůvu, kterou Kai vyhodit nemůže – vlastní dceru. Miller je mladá, divoká a nespoutaná. Chicago je pro …

Mrtvou neměl nikdo rád
V luxusním ostravském bytě je nalezena mrtvá Irena Mauznerová, šestatřicetiletá inženýrka ekonomie, která na půl úvazku učí na místní průmyslovce. Atraktivní a díky staršímu manželovi i dobře zajištěná žena zřejmě ve svém okolí moc oblíbená nebyla. A příliš v oblibě ji …

Prévert: Lyrika
Poezie je řeč, která zpívá (Jacques Prévert)

Máma zabiják
Každá pracující máma to zná. Ten pocit viny a úzkosti, když jde první den po mateřské do práce. Ale tahle pracující máma je jediná svého druhu. Alexis Tylerová, elitní agentka tajné služby Jejího Veličenstva. První úkol po návratu je rovnou operace mezinárodního významu…

Môj Macík
Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na…

Malá večeře pana Fyshe
Kanadský spisovatel Stephen Leacock patří mezi nejznámější světové humoristy. Žil v Kanadě, ačkoliv se narodil v Anglii, odkud se záhy s rodiči odstěhoval. Několik let se živil jako učitel, pak nastoupil na studia ekonomie na torontské a chicagské univerzitě. Poté praco…

Humelšnábl a boj se smrtí
MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt…

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Veselí
Když dojdete až na konec slepé ulice, máte dvě možnosti, přešlapovat na místě, anebo se vrátit. Třiatřicetiletá Eliška se rozhodla pro návrat. Zpátky na jižní Moravu. Do svého dětského pokoje. K rodičům. K sobě samé. Ke své podstatě. Protože doma jsou odpovědi. Režie Al…

Taliančina pre mierne pokročilých B1 - časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už taliančinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, …

Herecký portrét Bohuše Záhorského
Bohuš Záhorský (5.2.1906 - 22.9.1980) do srdcí diváků a posluchačů se zapsal nesmazatelně svými rolemi bodrých, usměvavých chlapíků, dědů a dědků. Již od studentských let se zajímal o divadlo, studoval herectví a již při studiích vystupoval v avantgardních projektech Ji…

Den dam
Věra Stiborová se narodila v Písku, její otec byl textilní výtvarník. Po krátkém působení v nakladatelství Máj pracovala v Lidových novinách (od roku 1950), kde také vycházely její fejetony a povídky. Od roku 1952 psala pro deník Práce zahraniční reportáže a překládala …

Paměti
Edvard Beneš sepsal jako jeden z mála známých politiků druhé světové války své paměti. Druhý československý prezident je pojal jako veřejnou obhajobu svých skutků během jednoho z nejtěžších období našich dějin. Mapuje v nich stěžejní dějinné události od 20. let 20. stol…

Bedny
Je to sráč, největší v celém Poddrně. O všem ví, všechny ovládá a počet jeho obětí roste. Protistranou je bývalá učitelka a má pro sráče překvapení: smrt. Krutou, velmi bolestivou a hlavně ponižující. Jeho utrpení dokonale naplánovala, avšak polapený padouch se odmítá c…

To je on! O té, co si říkala Toyen
To je on! – Tři slova, ze kterých možná vzniklo umělecké jméno surrealistické malířky Toyen. Jméno stejně záhadné, jako byla sama. Jako by za sebou stále zametala stopy. Svá svědectví tak o ní podali jiní. Malíř Jindřich Štyrský, se kterým vytvořila celoživotní umělecko…

Taliančina pre začiatočníkov A1-A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina-slovná zásoba A1_A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas taliančinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení, t…

Forgotten Shoes
Summer has started and a group of six friends who call themselves the Bombardiers have so many plans. First on the agenda? Finally explore the half-ruined house in Acacia Street everyone is so afraid of. No one has stepped inside for years. Except for cats. Hundreds of …