Audiokniha Svátek hada

Dar 1: Zápisník zázraků
Tato kniha je lékem pro dnešní dobu. Ve stovce příběhů – každý z nich se soustředí na jedinečné ponaučení – se s námi Stefanos Xenakis dělí o svůj transformační pohled, díky němuž našel cíl a smysl v každodenních životních situacích. Xenakis dokazuje, že radost lze nalé…

Saze na hrušce
Vynikající český herec, dramatik, spisovatel, výtvarník a režisér Miroslav Horníček, zavádí posluchače do prvorepublikové Plzně, aby představil svůj rodný dům, své rodiče, dědečky, strýce a další lidi z minulého století. V Horníčkově vyprávění se kloubí dětské okouzlení…

Čertův švagr
Čertův švagr. Jan Hartl jako Petr a Ladislav Mrkvička jako čert ve známé pohádce na motivy Boženy Němcové.Po smrti tatínka je Petrovi krušno. Jeho macecha je zlá a vypočítavá, a proto raději z domu utekl. To ale macecha nechce nechat jen tak. Svého nevlastního syna obvi…

Čarodějné pohádky
Znamenité vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných. A malí kouzelníci, posluchači těchto pohád…

Nártoun a Outloň
Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za…

Jerome: Tři muži ve člunu
Anglický spisovatel Jerome Klapka Jerome si od svých 21 let psal eseje a krátké humoristické příběhy, které shrnul v roce 1889 do knihy Tři muži ve člunu o cestě několika přátel, plujících po Temži a bavících sebe navzájem nejrůznějšími historkami ze života. Milionů pro…

Babička
{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně…

3x Campbellová & Li #1
3× Campbellová & Li Ani snaživá Čína zločin nevymýtí. Dokonce ani neututlá. Je pod dvojí kontrolou! Margaret Campbellová je sarkastická soudní patoložka původem z USA a Li Jen zase puntičkářský šéf pekingské kriminálky. Kulturní rozdíly, jež jsou v povahách vyšetřovat…

Krvavá historie roku 2
Poslední román Victora Huga; napsal jej v sedmdesáti letech, bezprostředně po krvavém potlačení pařížské komuny roku 1871. Psát v té době oslavný román o nejpohnutějším roce Francouzské revoluce, o roce 1793, byl čin hodný Hugovy velikosti. Vyděšení Francouzi raději o r…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Hovory s Bohem III.
Tohle je neobyčejná kniha. Poslední díl trilogie obsahuje zásadní autorovy myšlenky o naší cestě za porozuměním Boha, o našich pochybnostech i hledání opravdovosti. Hovory s Bohem jsou určeny všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. Autor vstu…

Strýček Indián
Dobrodružná kniha pro mládež českého cestovatele Alberta Vojtěcha Friče o hlubinách brazilských a paraguayských pralesů, kam ho sedmkrát vedla jeho láska k jihoamerickým Indiánům. Alberto Vojtěch Frič byl indiány nazýván Karaí Pukú - Dlouhý lovec a je tedy sám hrdinou s…

Sekora: Příhody Ferdy Mravence a brouka Pytlíka
Náš dvojdeskový komplet obsahuje vše, co skrýval archiv Supraphonu o statečném mravenci Ferdovi, který si vždy se vším věděl rady, i o jeho příteli Pytlíkovi, věčném popletovi. Dramatizací textů knih Ondřeje Sekory Ferda Mravenec a Ferda v cizích službách stvořil režisé…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Lovec králíků
Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíků. Po dvou letech strávených ve vězení s vysokou ostrahou je Joona Linna převezen na tajnou schůzku.…

Smrt boha smrti
Audiokniha vznikla na základě reevidovaného vydání knihy Smrt boha smrti a vychází k 80. výročí atentátu na Reinharda Heydricha. Audiokniha Smrt boha smrti předkládá příběh plný odvahy a sebeobětování, ale také zrady a kruté pomsty. Autor znal dobře všechny aktéry tohot…

Osmička a její přátelé
Reportážní čtyřdílný seriál Českého rozhlasu popisuje zvukově bohatou formou rozhodující okamžiky českých dějin v souběhu s dějinami slavné automobilky Tatra. Její automobily byly symbolem doby v těch nejlepších i nejhorších letech našich dějin a jejich pohodlí využíval…

Veronika se rozhodla zemřít
Mladá Slovinka Veronika se z omrzelosti nad stále stejným životem i z pocitu vlastní zbytečnosti rozhodne spáchat sebevraždu. Ve svém dosavadním životě se vždy snažila dělat to, co od ní očekávali druzí, neměla odvahu naplnit svou vnitřnítouhu a riskovat neúspěch. Teprv…

Ako išlo vajce na vandrovku
Nie je vajce ako vajce. Neveríte? V rozprávočke o túlavom vajci sa o tom istotne presvedčíte. Kým sa totiž ostatné vajíčka lenivo povaľujú v hniezde, hrdina našej rozprávočky ani chvíľu nezaháľa. Usilovne študuje, číta noviny, aby sa raz - až príde čas - mohol vybrať do…

Kubátová: Nová dobrodružství skřítka Nedoubka
Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Geislerová: P.S.
Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit. Auto…

Ty vole se neříká
Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště, …

Sedm svědků
Dva násilníci, jedna žena, jedna vražda a sedm svědků. Fakta, se kterými pracují dva policejní vyšetřovatelé. V Pivovarské ulici u domu číslo 133 se odehrála tragédie. Vidělo ji sedm lidí. Každý z nich ale o události vypovídá jinak. Jako by byli svědky úplně jiné scény.…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …