Audiokniha Svatební šaty

Řád není všechno
Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Všímavost a soucit se sebou
Soucit k sobě vede ke štěstí. Poutavá kniha pro odborníky i laiky o podstatě a metodách všímavosti jakožto cestě ke zdraví, štěstí, a soucitu k nám samým i všem živým bytostem. Cesta za poznáním sebe sama je tím nejúžasnějším dobrodružstvím. Kanonické texty nejvyš-šíh…

AudioDiktáty pro 2. ročník
Balíček 20 audiodiktátů pro druháky pomáhá upevnit základy českého pravopisu zábavnou a samostatnou formou. Děti si procvičí tvrdé a měkké slabiky, bě–pě–vě–mě, dě–tě–ně, párové souhlásky, psaní ú/ů i další klíčové jevy učiva 2. ročníku. Součástí jsou také opakovací dik…

Rozvaliny Gorlanu
První díl fantasy ságy Hraničářův učeň, na jejíž knižní předloze vyrostlo mnoho čtenářů, nás zavádí do tajemstvím opředené země Araluen. Mladík Will si už dlouho přeje absolvovat rytířský výcvik na hradě a stát se zdatným bojovníkem, jakým byl podle legend jeho otec. Na…

Jane Eyre
Audiokniha Jane Eyre namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Jane Eyre is an orphan, and all alone in the world. But she is no ordinary young woman; despite her lonely and unhappy childhood, she is determined to succeed at a time …

Toulky českou minulostí 951 - 1000
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Spánek rozumu plodí příšery
Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Nepil: Po Praze chodím…
Originální průvodce pražskými hospůdkami a vinárnami.

Gulliver's Travels
Audiokniha Gulliver's Travels namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. Gulliver is a doctor on a ship. He travels from England to many places. He meets little people and giants, he meets people from the past and horses who can talk.…

Taipi
Melvilleho první román, který ještě autorovi nepřinesl takovou proslulost jako jeho pozdější Bílá velryba. Příběh dvou námořníků, kteří uprchnou pro surové zacházení z velrybářské lodi a prožijí několik měsíců na ostrově kanibalů čte Pavel Soukup.

Mycelium V: Hlasy a hvězdy
Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání vyslané do vesmíru nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Proti této hrozbě by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemsk…

Volodymyr Zelenskyj
V populárním seriálu ztvárnil roli učitele dějepisu, který se bizarní shodou okolností stal prezidentem Ukrajiny. V reálném životě se jím skutečně stal – a když přišla ruská invaze, dokázal sjednotit vlastní národ i desítky dalších států. Příběh Volodymyra Zelenského pů…

Volání vlka
„Zdá se, bratře,“ pokračoval Nortah, „že naším hlavním darem světu je zkáza.“ Vélin Al Sorna je ve Sjednoceném království žijící legendou. Pod jeho vedením byly dobyty celé říše – a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co svět doposud spatřil. …

Toulky českou minulostí 1151-1200
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala…

Love from the Dark Side
The ninth step into the Darkness is called Love from the Dark Side, and it brings us to the climax of the series – the Darkness itself. It features The Tenant of the Cedars by Mary Elizabeth Penn – a story about the vengeance of the dead. Little is known of the author o…

Spasitel Duny
Strhující příběh plný intrik představuje souboj člověka s nezvratným osudem Dvanáct let uplynulo od vítězství Paula Atreida a jeho pouštních fremenů nad Harkoneny na Duně a ovládnutí imperiálního trůnu. Z planety Arrakis se stalo centrum moci a ze všech koutů sem poutní…

Únik z Osvětimi
"Skutečný příběh československého Žida, který uprchl z tábora smrti" V dubnu 1944 se Rudolf Vrba zařadil mezi hrstku lidí, jimž se podařilo utéct z Osvětimi. Udělal to, aby odhalil pravdu o táboře smrti a varoval poslední Židy v Evropě před krutým osudem čekajícím na ko…

Děti kapitána Granta
Robert a Mary Grantovi se za pomoci přátel vydávají na nebezpečnou plavbu s jediným cílem: najít svého na moři ztraceného otce. Vodítkem po jeho stopě jim je neúplná zpráva, kterou doručil nečekaný posel, žralok kladivoun. Román z cyklu Podivuhodné cesty je prvním dílem…

Zbraslavská kronika
Četba z latinské kroniky zbraslavských opatů Oty a Petra Žitavského od počátku vlády krále Václava II. až po nástup Karla IV. na český trůn.Latinsky psaná Zbraslavská kronika (Chronicon aulae regiae) vznikala v rozmezí let 1305-1339 v cisterciáckém klášteře na Zbraslavi…

Zámožnost všem
Autorem audioknihy Zámožnost všem je Tomáš Baťa. Vysvětluje v ní základ a podstatu svého podnikatelského systému. Kniha byla původně určená jeho spolupracovníkům.

Zápisník alkoholičky
Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Kobra
Mistr politického thrilleru Frederick Forsyth opět ve skvělé formě! Mladík, který umírá ve washingtonské čtvrti Anacostia, by se ani v nejmenším nenadál, že jeho smrt vyvolá novou válku mocností. Tentokrát však nepůjde o politiku, o vojenskou převahu ani o zdroje surov…