Audiokniha Svatební šaty

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

Padesát odstínů temnoty
Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás! Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží nov…

Desatero smyslů
Odhalte všemi smysly fantastické taje světa! Laureát ceny Magnesia Litera 2021 za naučnou literaturu přináší přístupnou formou fascinující a neuvěřitelné zprávy ze světa zvířat, které vás ohromí. Jak je možné, že sépie navzájem komunikují barevnými změnami kůže, když js…

V divočině
„Nemám kde spát, nemám co jíst, mám se báječně“ Výběr z povídek cestovatele a dobrodruha Otakara Batličky, který v nich ztvárnil své vlastní zážitky nebo se nechal inspirovat vyprávěním lidí, s nimiž se setkal. „Batoh na zádech, kulovnici přes rameno a sukovici v ruce,…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Brunát (ředitel nakladatelství Grada)

Indigový svět - Transformace kreativních myšlenek do reality podle kvantové fyziky
„Indigový svět“ se zaměřuje především na to, jak si můžete vytvořit svou vlastní budoucnost, svůj svět, kde se vaše sny a touhy začnou naplňovat a realizovat. K tomu je však nutné znát zákony vesmíru, což autor demonstruje na překvapivých zjištěních z kvantové fyziky – …

Pentagram
V Oslu řádí sériový vrah a kromě obětí za sebou nechává symboly pěticípé hvězdy – pentagramu. / 5. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele…

Pes baskervillský
Nejslavnější Doylův detektivní příběh. Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrtí na venkovském panství v pochmurné krajině anglického venkova. Kdo měl zájem na smrti Sira Charlese, dobrosrdečného mecenáše zdejšího …

Paměti
Příběh muže, který rozsvítil české země. Paměti Františka Křižíka přinášejí autentické vzpomínky jednoho z největších českých vynálezců, podnikatelů a vizionářů přelomu 19. a 20. století. Z chudých poměrů malého šumavského městečka se František Křižík vypracoval mezi te…

Český Slavín
Původní LP komplet DM 15107-111 "Český Slavín" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní komplet vychází poprvé digitálně. Průvodní slovo Milana Friedla uvozuje, doplňuje a provází nahrávky hlasů, vzpomínek, názorů či recitace vlastního díla vynikajících osobností české kultur…

Geniální přítelkyně I.-IV.
Mistrovská tetralogie o přátelství, lásce, křivdě, věrnosti i zradě. Příběh Lily a Elen budete chtít poslouchat jedním dechem až do konce. Ferrante podává strhující sílu výpovědi o těch nejzákladnějších citových poutech a v tom je nepřekonatelná. Cítíte prach, špínu, c…

Pasu, pasu písničky
Nejoblíbenější deska ze všech, které kdy Dáda Patrasová nahrála, vznikla v roce 1989 jako LP. Založila nesmírnou popularitu mladé zpěvačky, prodalo se jí hned v počátcích několik stovek tisíc a od té doby v reedicích stále neomylně kraluje mezi písničkovými komplety pro…

Vraždy podle abecedy
{'cs': 'Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s\xa0podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z\xa0Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Předtuchy, které nad přijatým dopisem p…

Bretaňská pýcha
Čtvrtý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa Na břehu malebné řeky Belon, v oblasti, kde se pěstují světově proslulé ústřice, objeví svéhlavá stárnoucí herečka mrtvolu muže. Jen o něco…

Šťastný Jim
Aby byl Jim šťastný, musí o své místo na slunci zabojovat… Legendární román zesměšňující snobismus a anglické vysoké školství v polovině padesátých let na postavě Jima Dixtona, lektora historie na univerzitě. Prvotina slavného britského prozaika Kingsleyho Amise se okam…

Hlava plná lásky
Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby Marii NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, jistě by neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky ale nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je př…

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo
Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak…

Kalendář
Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič…

Slyšíš, jak mluví stromy?
Slyšíš, jak mluví stromy? Co všechno můžeš objevit v lese: audiokniha autora oblíbené knihy Tajný život stromů, Petera Wohllebena, provádí životem lesa tentokrát děti a odpovídá i na ty nejzvídavější dětské otázky o tom, co se v lese děje. S dětmi čte Martin Preiss. Maj…

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

Labyrint bolesti
Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl…

Nůž
Harry Hole v nejsložitějším případu své kariéry. 12. díl bestsellerové série. Harry Hole balancuje nad propastí. Už mnohokrát se probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má …

O úspěchu
Co je úspěch? Odpovědi jsou dvě. V první se dá úspěch měřit penězi a majetkem. Druhá je o tom, vytvořit si život podle svých představ, protože majetek samotný nám štěstí nepřinese. Na téma úspěch koluje mezi lidmi spousta líbivých nesmyslů. Lidé jim věří, přestože jim …

Rezervoár č. 13
V anglické vesnici Gladstone poblíž malebného národního parku Peack District se na Silvestra ztratí nezletilá dívka Rebecca Shawnová. I přes rozsáhlé pátrání nenalezne policie jediné vodítko, co se s ní mohlo stát. Tragická událost rezonuje s životy místních a ani neúpr…