Audiokniha Svatá

Pomalá produktivita
>> „Brilantní kniha pro všechny z nás, kdo ztratili víru v tradiční rady o produktivitě, ale přitom touží dělat smysluplné věci.“ — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů << ## O knize Nestíháte? Nedaří se vám soustředit na důležité úkoly? Nebo dokonce stojít…

Není kouře bez ohýnku
Mladý pilot Jerry Burton se po těžké havárii usadil na okraji klidného městečka Lymstocku, kde se o jeho úplnou rekonvalescenci postará jeho sestra Joanna. Jednoho rána je mezi poštou dopis s místním razítkem a adresou napsanou na psacím stroji. Dopis poskládaný ze slov…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - Z. Pohlreich (šéfkuchař)

Oběť 2117
Na břehu Středozemního moře je nalezeno tělo uprchlíka, kterého noviny označily jako „Oběť 2117“. Smrt neznámého muže vyvolá sled nečekaných událostí, jež Asada přivedou na pokraj zhroucení. Musí nejen čelit démonům z minulosti, vyvolaným články španělského novináře, al…

Opovážlivá drzost být sám sebou
Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během …

100 statečných - Host č. 59 - Rastislav Maďar 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - MUDr. R. Maďar (epidemiolog)

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka
Mladý šlechtic Adam, člen družiny českého krále Václava III. a králův přítel a důvěrník, je povolán ke královskému dvoru, aby zde řešil řadu záhadných případů.

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí
Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,…

Pláč koruny české
Memoárová kniha literárního kritika, historika a překladatele Václava Černého (1905-1987) Pláč koruny české neboli třetí díl Černého pamětí líčí atmosféru Druhé republiky a život v prvních letech Protektorátu. Posléze popisuje historii československého protinacistického…

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Temný kvet
Nové prostredie, postavy aj prostriedky, no zločiny staré ako samo ľudstvo. Detektív seržant Stilwell z úradu šerifa okresu Los Angeles sa za trest ocitá „vo vyhnanstve“ na malom ospalom ostrove Catalina. Namiesto služobného auta jazdí na golfovom vozíku a namiesto vráž…

Blanka z Valois – Levandulová princezna
Mladičká Blanka z Valois, sestřenice francouzského krále, se nebrání diplomaticky sjednanému sňatku s českým kralevicem Václavem, budoucím králem Karlem IV., neboť ví, že ji jako urozenou dívku čeká dohodnuté, politicky výhodné manželství. S českým princem se navíc bezp…

Umění konverzace
Jiří Adamíra jako soukromý učitel a Jana Preissová jako jeho žačka v půlhodinové lekci společenské konverzace. Vždyť umění dobře mluvit a vystupovat potřebuje k úspěšnému životu snad každý z nás!

U stolu
Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Angličtina na dovolenou A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že …

100 statečných - Host č. 80 - Jan Čech 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Čech (letecký mechanik ČSA)

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - B. Trojak (publicista, básník, vinař, obchodník, organizátor festivalu Praha pije víno)

Pohádky pro benjamínky silničního provozu
Pohádka o zeleném panáčkovi, Pohádka o kouzelných rohačkách, Pohádka o mravencích s boulemi na hlavě, Pohádka o veverčí jedenáctce a další, které byly nahrány a vydány v roce 1973 v Supraphonu, byly později v roce 1984 dokonce v animované podobě uváděny Českou televizí …

Anglická gramatika B2
Děkujeme za Váš zájem o kurz Anglická gramatika B2 od vydavatelství Audioacademyeu. Kurz je určen pro pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou tři až čtyři roky studia angličtiny a volně navazuje na předchozí kurzy Anglická gramatika A1, A2 a Anglická gramatika B1. Někte…

Hra o trůny - Střet králů
Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži – král Robert Baratheon a lord Eddard Stark – kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví. Zatímco oblohu…

Prázdninový příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se domluvili, že by chtěli strávit léto podobně jako děti. A tak se rozhodli, že budou tábořit v lese. A co by to bylo za táboření bez stanu a lovení bobříků? Jenže ouha – stan doma neměli a bobříky také nikdy nelovili. Ale jak už je u nich dobrým zvyke…

Angličtina - Nepustilova metoda – Vedlejší věty
CD Vedlejší větyje poslechovou verzí všech drilových cvičení obsažených ve stejnojmenné knize. Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část cvičení je namluvena americkými rodilými mluvčími. CD je určeno pro středně a více pokročilé studenty (B1…

Anička v Austrálii
Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Sv…