Audiokniha Superholky

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Ivana Vaňková.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Hrabě Monte Christo
Světoznámý příběh lásky, zrady a pomsty ve vynikajícím rozhlasovém zpracování z roku 1967.

Klaun to zkouší znovu
Knížka Jiřího Suchého Klaun si povídá s Bohem vyvolala okamžitě po vydání mimořádný zájem čtenářů a autor obdržel celou řadu ohlasů. Po několika letech se Jiří Suchý k tématu vrací a zpracoval řadu svých postřehů do volného pokračování s názvem Klaun to zkouší znovu. Čí…

Šest případů Sherlocka Holmese
Společný balíček třech úspěšných titulů z rozhlasového archivu. Ústřední dvojici Sherlocka Holmese a Dr. Watsona hrají ve čtyřech případech - Barvíř na penzi, Podnájemnice v závoji, Tři Garridebové a Umírající detektiv - Jiří Tomek a Jaroslav Kuneš. Zbylé dvě povídky - …

Rolf zálesák
Rozhlasová hra na motivy slavné knihy E.T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti, bezprostředním podnětem …

Hovory o józe a mystice č. 17
Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Radúz a Mahulena
Julius Zeyer (1841 – 1901) se proslavil nejen svými romány, ale také pohádkovým romantickým dramatem, Radúz a Mahulena. Toto dílo bylo mnohokrát zpracováno, na divadle, v rozhlase, i pro film. AudioStory nově natočilo tento příběh plný lásky a vášní pro současnou genera…

Vrah je Zahradník
Vrah je Zahradník aneb Česká domácí zabijačka...Ve vile manželů Zahradníkových se s manželi nikdy nesetkáte. Oba jsou totiž mrtví. V centru zájmu dvou vyšetřovatelů se ocitne nejen zahradník Jan Březina, ale především skupina příbuzných. A hned několik z nich je vážně…

Král Beznaděje
Všechno zavinil. To on se stal zkázou pro celé království. Zůstala v něm jen smrt a hniloba. Hroby v Necropolis pod hradem jsou plné mrtvých. A to vše, protože upsal duši démonovi. Snad jedině, že by se našel blázen nebo naivní dobrodruh, který by dokázal kletbu zlomit.…

V ráji šumavském
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Sedmá pohroma
Profesor Harold McCabe zmizel při hledání důkazů deseti egyptských ran z Mojžíšových časů. Když se po dvou letech znenadání objeví, zemře dříve, než stačí odvyprávět svůj příběh. Následná pitva ale odhalí děsivou věc – někdo jej začal mumifikovat zaživa a lékařský tým, …

Svatí kacíři svazek 2.
Druhý díl audioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Vražda v lomu
Rekreační chatovou osadou otřese záhadné úmrtí mladé dívky. Na místo činu přijíždí poručík Ryška s kolegou doktorem Kabusem. V průběhu vyšetřování začne docházet k dalším nečekaným úmrtím. O nešťastné náhodě se už hovořit nedá. Ačkoliv obdařila Květa Legátová, poručíka …

Nůž
Když se světoznámý spisovatel stal v létě roku 2022 obětí vražedného útoku, tragickou událost přežil s vážnými zraněními. Nůž v rukou atentátníka však nezanechal stopy pouze na jeho těle, ale zasáhl i autorovu mysl. V pronikavé a hluboce otevřené zpovědi, jež je považo…

Jak efektivně krotit firemní pohledávky
Jedním z největších rizik pro menší a střední podnikatele jsou zcela jistě pohledávky po lhůtě splatnosti. Předejít tomuto riziku nebo se vzniklému problému pohledávek včas postavit, je hlavním tématem tohoto díla. Získáte mnoho preventivních rad, jak mít své pohledávky…

Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte
Jak si zachovat klid a bdělou pozornost v uspěchaném světě. Jiný úhel pohledu přináší nové životní cesty. Průvodce na cestě k vnitřnímu klidu a rovnováze pro moderního člověka. Tato audioknížka plná duchovní moudrosti zen-buddhismu přináší příležitost k zamyšlení nad r…

Křesťanská konference 2014 – Nadpřirozený
Nahrávky všech promluv a seminářů z 27. Křesťanské konference, jejímž podtitulem bylo „Nadpřirozený“. Řečníci a témata: Daniel Fajfr: Církev, která počítá s Bohem David Novák: Nebát se rizika Rachel a Gordon Hicksonovi: Jak najít Boží vůli manželé Hicksonovi: ... …

Karel IV. Vzpoura vévodů
Matouš Rozoumek, kdysi dvořan Jana Lucemburského, narazí na stopy chystané vzpoury vévodů, jejímž cílem je sesadit Karla IV. z trůnu panovníka Svaté říše římské. Spiklencům nahrává neúroda a z ní pramenící hladomor, stejně jako Karlovy soukromé problémy – smrt prvorozen…

Myšlenky za volantem 2
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem 2 představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2020–2024. Co se člověku honí hlavou, když sedí za volantem? Při tak mechanické činnosti prakticky cokoli. Marek Eben s posluchači sdílí své radosti i st…

Ať žije Spejbl!
Panu Spejblovi je letos 100 let - a tak to řádně slaví Kompilace nejzajímavějších archivních nahrávek, doplněný úplnými novinkami a jedním vzácným objevem. Všichni tři historičtí interpreti slavného "taťuldy", tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, jsou tu …

Život ve staletích – 14. století
Jak se žilo lidem ve 14. století? Další díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 14. století. Ve třetím dílu cyklu Život ve…