Obrázek podcastu Sůl moře

Audiokniha Sůl moře

Délka:

7 hod 51 min

Čte:

Anita Krausová

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Žabákova dobrodružství

Žabákova dobrodružství

Slavná anglická kniha pro děti i dospělé o Panu Krtkovi, Vodní Kryse, Panu Jezevcovi a domýšlivém Žabákovi, kterému přátelé pomohou z velkých nesnází. S příchodem jara se Krtek chce věnovat jarnímu úklidu, ale už po chvíli ho smýčení nebaví a vyrazí do světa za dobrodru…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Jak chutná Mozart

Jak chutná Mozart

{'cs': 'Je to sedmá kniha skladatele, zpěváka, malíře, spisovatele a moderátora Richarda Pachmana, která poprvé vychází také jako audiokniha. Zamýšlí se v ní nad podstatnými životními hodnotami prostřednictvím příběhů ze svých cest a ze své tvorby. Jde o autorské čtení,…

Obrázek podcastu Soudné sestry

Soudné sestry

Uprostřed Zeměplochy, placaté země putující vesmírem na zádech obrovské želvy, leží malé království Lancre. Přesto se o něj rozpoutal lítý boj, který má leccos společného se zápletkou Shakespearovy hry Macbeth. Nesmějí tudíž chybět ani tři čarodějky, jimž se hrůzovláda …

Obrázek podcastu Osamělí

Osamělí

V čem může být zakopaný pes? Na Severu? V chladné a zmučené duši? Na kamenech Husí rokle u města Kymlinge se našlo tělo teoretického fyzika proslulého bytostným samotářstvím. Vše nasvědčuje tomu, že se v návalu deprese vrhl ze srázu dobrovolně, ale proč si tedy na příš…

Obrázek podcastu Ze světa lesních samot (četba)

Ze světa lesních samot (četba)

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.Klostermannův příběh nabízíme nyní i jako jednohlasou četbu na pokrač…

Obrázek podcastu Krimi DEKAMERON 2

Krimi DEKAMERON 2

...aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Po audioknize Krimi DEKAMERON 1 přichází autor s druhým dílem povídek Krimi DEKAMERON 2 z jeho policejních začátků. Opět popisuje případy a události, které jej provázely v prvních deseti l…

Obrázek podcastu Lukáš a profesor Neptun

Lukáš a profesor Neptun

Knížka Lukáš a profesor Neptun je o hvězdách, cizích planetách, autismu, a hlavně o Lukášovi. Je mu devět let, dva měsíce a čtyři dny, má rád astronomii a chodí do třetí třídy. Aby se mohl učit s ostatními dětmi, pomáhá mu ve škole asistentka Anetka. Jenže jednoho dne A…

Obrázek podcastu Černý šíp

Černý šíp

Rozhlasová hra Černý šíp na motivy literární předlohy R.L.Stevensona vypráví dobrodružný příběh z války růží. Zavede nás do Anglie druhé poloviny 15. století, kdy si vévodové z Yorku, mající ve znaku rudou růži, nárokují trůn na vládnoucí dynastii Lancasterů s bílou růž…

Obrázek podcastu Yentl a jiné povídky

Yentl a jiné povídky

Nejznámější povídky nositele Nobelovy ceny. Yentl, mladá žena, která se vzpírá tradici. V Singerových knihách je každodenní život propleten zázraky, realita je utkaná ze snů a minulost se mísí s přítomným okamžikem. Takové jsou i povídky z tohoto souboru. Chasidští židé…

Obrázek podcastu Dáma s kaméliemi

Dáma s kaméliemi

Román Alexandra Dumase mladšího Dáma s kaméliemi čtou lidé už více než 150 let - poprvé vyšel v Paříži r. 1848 a zůstává jedním z nejoblíbenějších prozaických děl 19. století.Jakkoli byl román inspirován autorovými skutečnými zážitky, jde v něm především o oblíbené téma…

Obrázek podcastu Dáma s kaméliemi

Dáma s kaméliemi

Román Alexandra Dumase mladšího Dáma s kaméliemi čtou lidé už více než 150 let - poprvé vyšel v Paříži r. 1848 a zůstává jedním z nejoblíbenějších prozaických děl 19. století.Jakkoli byl román inspirován autorovými skutečnými zážitky, jde v něm především o oblíbené téma…

Obrázek podcastu Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

O čem většinou klevetí Italky mezi sebou? A proč nepomlouvají své drahé polovičky? Kdy vás omyl mladí více nežli drahé krémy? Proč bývá v italských divadlech více mužů nežli žen? Opravdu mládí končí – viděno italskýma očima – až v sedmdesáti? Proč jsou některé žáby kurá…

Obrázek podcastu Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK

Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK

Audiokniha - Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK - je dvojjazyčná audioknižka čítaná v slovenčine a angličtine. Obsahuje 2000 viet, ktoré sú v slovenčine a preložené jedna po druhej do angličtiny. Slúži pre rozvinutie slovnej zásoby v oboch jazykoch v oblasti personálnej psyc…

Obrázek podcastu Chladný král

Chladný král

Temná fantasy plná erotiky. Dark romance v žánru fantasy. Krutý král Krenus je neomezeným vládcem říše a otcem zlovolného démonického prince Kardese. Co nastane, když se pyšný princ zamiluje? Cit je slabost a král nemá žádné slabiny. Nikdo netušil, kde se vzal, ani nezn…

Obrázek podcastu Zelený muž

Zelený muž

Před rokem přišla během tragického požáru o matku. Teď se Nikol vrací z Prahy zpět do rodného města v srdci Šumavy. Minulost ale ještě neřekla své poslední slovo a znovu otevírá staré rány. Nikol zjišťuje, že se v okolí dějí znepokojivé věci, které vyvolávají mnoho otáz…

Obrázek podcastu Pollyanna

Pollyanna

Příběh devítileté dívenky, která po ztrátě obou rodičů přijíždí na honosné sídlo své tety, vyvolal svého času doslova senzaci a stal se nejprodávanější knihou pro děti. Vypráví příběh malé Pollyanny, která se setkává s přísnou a popudlivou tetou. Ta chce pouze dostát sv…

Obrázek podcastu Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Za trochu lásky šel bych světa kraj, Šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. Šel v ledu, ale v duši věčný máj, Šel vichřicí, však slyšel zpívat kosy. Slovy Jaroslava Vrchlického se otvírá Brevíř lásky, soubor české milostné poezie. Divíšková Nina;Hanzlík Jaromír;Kotva Ja…

Obrázek podcastu Spor

Spor

Byl poprvé nevěrný v lásce muž nebo žena? Ve francouzské komedii s Janem Hartlem a Dagmar Veškrnovou to má určit neobvyklý experiment. Milostná komedie Spor začíná sázkou Knížete a Dvorní dámy, zda nevěru způsobují muži, či ženy. Rozhodnou se tedy uskutečnit zajímavý a …

Obrázek podcastu Ztracené příběhy

Ztracené příběhy

"Audiokniha Ztracené příběhy je jedenáctým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Hraničářův učeň #11 Většina legend Araluenu, od útěku hraničářského učně Willa ze Skandie až po Horácovu cestu do Nihon-džinu, od příběhu, jak princezna Kasandra přišla k…

Obrázek podcastu Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Obrázek podcastu Zamrzlé úsměvy

Zamrzlé úsměvy

Album Zamrzlé úsměvy je poetické pásmo, kterému dali vzniknout Bolek Polívka a David Rotter, dlouholetí kolegové a přátelé. Rodilo se v době, která byla pro umělce zcela výjimečná, v době, kdy zůstali odříznuti od svého publika. Bolek s Davidem se s touto situací vyrovn…

Obrázek podcastu Familiár

Familiár

V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde každý hájí jen své vlastní zájmy. Jedin…

Obrázek podcastu Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Obrázek podcastu České okamžiky II

České okamžiky II

Navazujeme na pětidílnou četbu z knihy Pavla Kosatíka České okamžiky. Nyní se k této knize vracíme, protože obsahuje ještě řadu zajímavých kapitol z českých dějin, které dosud rozhlasově zpracovány nebyly. Do druhé série kapitol vybrala Alena Blažejovská texty vztahují…