Obrázek podcastu Studňa

Audiokniha Studňa

Délka:

12 hod 11 min

Čte:

Martin Mňahončák

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Černý šíp

Černý šíp

Rozhlasová hra Černý šíp na motivy literární předlohy R.L.Stevensona vypráví dobrodružný příběh z války růží. Zavede nás do Anglie druhé poloviny 15. století, kdy si vévodové z Yorku, mající ve znaku rudou růži, nárokují trůn na vládnoucí dynastii Lancasterů s bílou růž…

Obrázek podcastu Dekameron: Den desátý

Dekameron: Den desátý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Obrázek podcastu Rozmarné léto (1962)

Rozmarné léto (1962)

V poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Orše se denně setkávají tři postarší pánové: majitel lázní Antonín Důra, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě Hugo. Počasí je nestálé, většinou poprchává a tak má pan Důra nouzi o zákazníky. Většinu času tudíž tráví v r…

Obrázek podcastu Stories of Mystery and Suspense

Stories of Mystery and Suspense

Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Obrázek podcastu Pět povídek

Pět povídek

Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Viktor Fischl je známý především jako autor básnických sbírek a prozaických textů. Hlavní téma…

Obrázek podcastu Klid je síla

Klid je síla

V den, kdy její milý odjížděl transportem smrti, dal Zdence Fantlové prostinký snubní prstýnek. Síla lásky ji udržela na živu navzdory koncentračním táborům i pochodu smrti...Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přežila a svůj osud velice sugestivně …

Obrázek podcastu Hoď se do pogody

Hoď se do pogody

Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Obrázek podcastu Malachitový květ

Malachitový květ

Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Obrázek podcastu Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo

Znal ji celý svět, ale své tajemství si málem odnesla do hrobu… Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, kter…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Z archivu Českého rozhlasu pro vás vybíráme povídky a dramatizace v zajímavé sestavě autorů od Františka Gellnera, přes Jaroslava Haška až ke Karlu Poláčkovi. Účinkují: Karel Höger, Vladimír Brabec, Václav Vydra, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský, Josef Somr, Felix le Breux …

Obrázek podcastu Tasmánie

Tasmánie

Pátý román Paola Giordana Tasmánie lze přiřadit k žánru autofikce. Jeho vypravěčem a hlavním hrdinou je fyzik, který se živí psaním, zrovna pracuje na románu o atomové bombě a prožívá několik krizí: krizi středního věku, krizi manželskou, krizi tvůrčí a současně i krizi…

Obrázek podcastu Pod junáckou vlajkou

Pod junáckou vlajkou

Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …

Obrázek podcastu Božský bastard

Božský bastard

Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany. Náročný, bezohledný… a naprosto neodolatelný! Božský Bastard. Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náro…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Dny opuštění

Dny opuštění

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět …

Obrázek podcastu Neopouštěj mě

Neopouštěj mě

Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck…

Obrázek podcastu Hra s ohněm

Hra s ohněm

Doylova povídka Hra s ohněm vypráví o jednom spiritistickém experimentu, jehož středobodem je bájný jednorožec, který se náhle zjeví v jídelně...Literární otec známého Sherlocka Holmese byl vystudovaným lékařem; a právě do lékařského prostředí, i když v poněkud bizarníc…

Obrázek podcastu Nažluto

Nažluto

Darovanému koni na zuby nehleď. A kradenému už vůbec ne. Spisovatelce Atheně Liu může každý jen závidět. Hned po studiích na Yaleu vydala u velkého nakladatelství prvotinu, která ji vystřelila do nebeských výšin. Románům o jejích asijských kořenech se dostává uznání u …

Obrázek podcastu Dobrodružství veverky Zrzečky

Dobrodružství veverky Zrzečky

Obyvatelka Starého dubu vyráží na záchrannou misi. Příběhy veverky Zrzečky, která spolu se svými kamarády zažívá dobrodružství v křivoklátském lese, čtou s nadšením nové a nové generace čtenářů. Zvědavost se nevyplácí! Past, nastražená hajným na kunu, sevřela nesprávno…

Obrázek podcastu Vůně kávy a chuť absintu

Vůně kávy a chuť absintu

Alissa Snowdenová měla odjakživa pocit, že se narodila do nesprávné doby. Miluje historii a četbu, a tak je šťastná, že může pracovat jako knihovnice v Londýnské královské knihovně. Její pokojný život nad stránkami knih však skončí, když se jí mezi reagály zjeví tajemný…

Obrázek podcastu Hospůdka v Praze

Hospůdka v Praze

Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, …

Obrázek podcastu Ledový dech

Ledový dech

V koloniální Americe zavál ledový dech revoluce… Píše se rok 1772 a mezi americkými osadníky to vře. Jamie Fraser cítí, že povstání se blíží, a jeho milovaná Claire už ví, kdo nakonec vyhraje. Jenže vědět, co přijde, je jedna věc – a přežít to ve zdraví je věc druhá. Ja…

Obrázek podcastu Vítěz je sám

Vítěz je sám

V audioknize Vítěz je sám Paulo Coelho předkládá čtenářům věrný obraz světa, v němž žijeme a kde se natolik upínáme k bohatství a úspěchu za každou cenu, že mnohdy neslyšíme, co nám říká naše vlastní srdce. Román plný napětí nás zavádí na Filmový festival v Cannes, kde …

Obrázek podcastu Krámek s fantazií

Krámek s fantazií

Naštěstí se na světě vždycky najde místo, kde se člověk domůže naděje… Vítejte v Krámku s fantazií – obchůdku z říše přívětivého magického realismu, který kočuje světem a nabízí všem potřebným starožitné dárky na opravu poničených snů i telefonní aparáty pro kontakt se …

Obrázek podcastu Věštba

Věštba

Jaký by byl váš život, kdybyste znali přesné datum své smrti? Je rok 1969 a po čtvrti Lower East Side v New Yorku se rozkřikne, že přicestovala žena s vyjímečnými schopnostmi, která dokáže každému předpovědět den jeho smrti. Pokušení nahlédnout do vlastní budoucnosti ne…