Audiokniha Strýček Jedlička, Meluzínka Minka a zvířátka

Nultá hodina
Zločin bez motivu. Klasická detektivka z pera královny zločinu. Přestože v ní nevystupuje Hercule Poirot ani slečna Marplová, ale inspektor Battle, zločin zdánlivě bez motivu a jiskřivé dedukce vedoucí k odhalení pachatele, nebudou chybět. Klasická detektivka z pera krá…

Kozák: Mariana Radvaková
Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc…

Z případů otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Vymazlené vraždy 3
Podivínský influencer zmizel v rekonstruovaném domě kouzelníků. Někdo plánovitě vraždí příslušníky stejného rodu. Jak odhalit námezdního vraha bez motivace k oběti? Po úspěchu knih Vymazlené vraždy a Vymazlené vraždy 2 přichází nakladatelství Golden Dog s dalšími třemi …

Pád do temnoty
Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a jako vycházející hvězda FBI se stále musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým excentrickým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého…

Farma zrůd
Sugar. To jméno zní sladce. Ale smrt sladká není. A Sugar je mrtvá... Hank Giorgio a Larisa Kramer jsou povoláni k případu, který bude osobnější, než si na první pohled mysleli. Nejde jen o to, že zavražděná je Larisinou milenkou. Ozývá se minulost, která chce Hanka ušt…

Lovcovy zápisky
Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného díla ruské klasické literatury. Dílo ruského prozaika, jednoho z velkých klasiků světové literatury Ivana Sergejeviče Turgeněva (1818-1883), je rozsáhlé a mnohovrstevnaté - romány, novely, povídky a divadelní drama. Jeho pr…

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…

Urostorky
V audioknihe Urostorky vás urológ Ján Švihra ml. prevedie svetom bizarných, vtipných a šokujúcich príbehov a historiek z nemocnice, pričom sa nevyhne ani dôležitej osvete v oblasti urológie, ktorá je žiaľ stále vnímaná ako tabu. Časopis Forbes ho zaradil medzi najvplyvn…

Zpupnost
Když jsou nalezena v pražské Kolbence dvě ohořelá těla, všichni se domnívají, že jsou to bezdomovci. Mrtvoly není možné identifikovat, nikomu ale nechybí. A vedle toho se na základě anonymního udání spustí vyšetřování dlouholetých korupčních praktik v největší městské f…

Život víry 2023/03
Život víry 2023/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné Hana a Ot…

Ussurijským krajem
První část slavné dilogie (která pokračuje románem Děrsu Uzala) vypráví o dvou expedicích, jež v letech 1902 a 1906 podnikl ruský cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Již během první výpravy se autor seznámil s domorodým lovcem a stopařem Děrsuem z rodu Uzala. Oba…

Ledová generace
Jednoho srpnového dne roku 2023 zaplní oblohu po celém světě mimozemská plavidla. A ze všech televizí, rádií, počítačů, telefonů se začne ve všech jazycích ozývat neúprosná výzva: lidé mají třicet dní na to, aby se dostali na jediné místo na Zemi, kde jim bude umožněna …

Moderní české básnické sbírky (VIII)
Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst…

100 statečných - Host č. 75 - Věra Mašková 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Mašková (dramaturgyně, Městská divadla pražská)

Židovka z Toleda - Mistři slova
"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi…

Dvojí život
Nadaná houslistka Julie nenávidí sovětské skladby, které musí hrát kvůli svému otci – komunistickému funkcionáři. Je druhá polovina sedmdesátých let a šestnáctiletá Julie miluje džíny a rock – a kytaristu Romana. Poté, co ji přizve jako zpěvačku do undergroundové kapely…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Vytržení
Je tohle skutečný život? Je to jen fantazie? Ve Zlíně vrcholí oslavy 700 let města. Nevyrovnaný čtyřicátník Jan se setkává s herečkou místního divadla Olgou, aby natočil další díl svého podcastu… Díky tomu objeví záhadný vzkaz, který rozvíří události z jeho minulosti. O…

Rytíř zeleného kříže
Malomocenstvím stižený Mikuláš, posel rytířského řádu svatého Lazara, se roku 1212 vrací ze Svaté země do Čech. Má za úkol přesvědčit krále Přemysla Otakara I. k podpoře křižáků, ale také se touží setkat s Barborou, s níž se kdysi nesměl oženit. Po příjezdu do Prahy zji…

Smrt s odkladem
Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s dalšími kriminálními příběhy, v jejichž centru je atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová.

Tma
Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz …

Nebezpečné známosti
Oblíbený román v dopisech známý také z několika slavných filových přepisůMarkýza de Merteuil se mstí svému zrádnému milenci, hraběti de Gercourt, a vikomt de Valmont zase paní de Volanges, která před ním varovala prezidentovou de Tourvel, o niž usiluje. Přímou obětí int…

PAX VI.: Postrach jezera
Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne se na zamrzlém jezeře Mälaren stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. I když ji Alrik s Viggem považují za nejsnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou …

Někdo z nás
Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dávno dospělí, nedají na sebe dopustit. Idylu jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě rodinného domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s …