Audiokniha Strážcové Varadínu

Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek
Původní titul DM 15209 Čapek,K O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek vydal Supraphon v roce 1964 - nyní tuto dramatizovanou pohádku vydáváme digitálně

Chata ve Švýcarsku
Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala hitem internetu. S jasným cílem dát s…

Skořicové krámy
Povídkový cyklus představitele polské avantgardní prózy meziválečného období, objeveného až v druhé polovině našeho století. Účinkuje Jiří Schwarz.

Rudolfinská noc
Hra Oldřicha Daňka má dva hrdiny: hvězdáře a matematika Keplera a rudolfínskou Prahu. Keplerova životní dráha, vykoupena omyly i ztrátami, je ve hře vylíčena jako cesta ke svobodě ducha. Historie se ve hře váže s Kellerovým osudem a živé téma svobody s problémem její kř…

Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou
Kateřina Horovitzová je velmi krásná, odvážná dospívající dívka, která na rampě po vystoupení z vlaku ve vyhlazovacím táboře prohlásí, že nechce zemřít. Zahlédne ji při tom Herman Cohen, bohatý židovský obchodník, který se jí ujme a vyprosí si její záchranu. Jenže oba s…

Spánek rozumu plodí příšery
Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Orlík
Orlické vraždy, jedny z nejbrutálnějších zločinů 90. let. Tým vyšetřovatelů, který v přehradě objevil sudy s lidskými těly a rozkryl peklo, jež nálezům předcházelo. Jaké stopy je přivedly až na dno vodní nádrže Orlík? Co všechno museli riskovat? Kriminalista Jan Štoček …

Stopy dávnej minulosti 10
Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Plzeňské strašení podruhé
Plzeňské strašení podruhé - audiokniha obsahuje volné pokračování alba Plzeňské strašení v podání Martina Stránského a dalších. Pět mluvených pověstí v podání Martina Stránského, Petry Jarošové a Tomáše Šolce jsou proloženy písněmi od skupin a interpretů jako je Neboysa…

Pohádky tisíce a jedné noci
Výběr z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995-1998. Obsahuje úvod, příběh noci 1., 2., 52., 999., 1000. a 1001. Vyprávějí Hana Maciuchová a Josef Somr. Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví …

Noví hrdinové okamžiku 2
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Neohlížej se
Samantha se snaží oživit svou paměť, aby zjistila, kde je její nezvěstná kamarádka a co se vlastně stalo. Ale co když ji to může stát život? Samantha má na první pohled dokonalý život – je bohatá, oblíbená a má idylický vztah se svým přítelem. Nicméně poté, co se svou …

Robinsoni a donkichoti
Jsou na dosah ostatním, a přesto tak daleko. Jedinečné osobnosti nežijí jen v šumavské divočině. Jsou nám blíž, než si myslíme. To dokazuje Aleš Palán ve své nové audioknize, která přináší příběhy sedmi donkichotů dneška. Co spojuje sedm lidí a jejich příběhy? Není to…

Pohádky z tátovy hlavy
Pohádky z tátovy hlavy – pořádná munice pro všechny rodiče. Audiokniha přináší 37 krátkých pohádek pro děvčata i kluky ve věku zhruba 3 až 7 let. Jednotlivé příběhy vycházejí ze skutečných životních situací, dobře skončí a kromě zábavy přinášejí i poučení. Poslech těcht…

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda
V Londýně se objevil podivný člověk, ze kterého čiší hrůza a v každém vzbuzuje neklidné pocity a nechuť. Nový překlad slavné novely Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (1886) zpracovává motivy jako: rozpolcenost a kolísavost lidské duše, uhrančivost smrti a zdánl…

Žil jsem ve 20. století
Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Horníček: Listy z Provence
Komentář z původního supralongu (2 18 0409): Jsou věci rozumem pochopitelné a naopak věci, před kterými, jak se říká, rozum zůstává stát. Pochopit lze například splachovadlo. Nepochopitelná je láskanějakého člověka k zemi, kterou nikdy neviděl. Ostatně i tady hraje rozu…

Odvrácená tvář lásky
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu…

Bez hranic
Po vraždě australské batůžkářky ve Španělsku vznikne na internetu fórum, jehož členové začnou po pachateli pátrat na vlastní pěst. Patří k nim i mladá Norka, která se zabývá analýzou fotografií. Ve chvíli, kdy natrefí na cosi překvapivého, se ale odmlčí. Zakladatelka fó…

Malachitový květ
Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Nepil: Lipová alej
Lipová alej, zajímavá, příjemná, vtipná a naučná procházka po městech, vesničkách, přírodních i technických památkách Československa, při které se setkáváte s životními příběhy obyčejných lidí a nahlédnete i do historie naší a slovenské země. František Nepil vypráví svý…

Richard III.
Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Skřítek Nils
Poslechněte si soubor dosud nevydaných nezapomenutelných dobrodružství od Astrid Lindgrenové – osm neobyčejných příběhů o dětech a jejich kamarádech z pohádkového světa. O skřítkovi, který umí kohokoliv zvětšit či zmenšit, o nudící se princezně, kterou teprve malá holči…