Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Strážce boleslavského mysteria

Audiokniha Strážce boleslavského mysteria

Délka:

12 hod 10 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka

Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka

V novele Pokrývač se Miloň Čepelka ohlíží do dob husákovské normalizace, kdy si lidé s uměleckými ambicemi v tzv. šedé zóně namlouvali, že přes všechny strachy a úhybné manévry mají své životy pod kontrolou. Příběh s podtitulem Obrazy ze života ing. Řezníčka, vyprávěný

Obrázek podcastu Foukneš do pěny

Foukneš do pěny

Sbalte si do tašky všechna svoje trápení, úzkosti, zmatek, křivdy, nevyřčená slova a nevyřešené záležitosti a vydejte se spolu s hlavní hrdinkou na svoji vlastní cestu. Audiokniha nejprodávanější české autorky současnosti vás ve svému příběhu vezme až na konec světa.

Obrázek podcastu Mrazivá smrt

Mrazivá smrt

Christa se snaží vzpamatovat z traumatu, které před dvěma lety rozmetalo její život na kusy. Zdá se, že je konečně na cestě k uzdravení. Má vedle sebe milujícího přítele Kiernana a doufá, že ji během společné dovolené požádá o ruku. Spolu s dalšími výletníky míří do hor

Obrázek podcastu Václav Havel

Václav Havel

Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili

Obrázek podcastu Zamilovaný vinopalník, který uměl kydat hnůj

Zamilovaný vinopalník, který uměl kydat hnůj

Nový velký bestseller od autora románu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel! Švédsko roku 1852. Chudý Smaland, hlad, bída, revoluční myšlenky – a taky spousta domácí kořalky. Mladý sedlák Algot, syn zprvu úspěšného chovatele prasat, zvládá kydat hnůj stejně suve

Obrázek podcastu Z Hurvínkova kalendáře

Z Hurvínkova kalendáře

Titul, který v dvanácti dílech "mapuje" měsíc po měsíci Hurvínkův rok, patří k tomu nejzdařilejšímu, co Miloš Kirschner se svými spolupracovníky za své dlouholeté éry natočil. Vtipně napsané scénky (Jiří Středa) dobře charakterizují jednotlivá údobí roku a dávají interp

Obrázek podcastu Dousková: Darda

Dousková: Darda

Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvl

Obrázek podcastu Život víry 2021/6

Život víry 2021/6

Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů

Obrázek podcastu Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek

Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek

Architekt, profesor a autor mnoha odborných publikací M. Rajniš se rozhodl sepsat vzpomínky ze svého života plného cestování, netradičních zvratů, úspěchů i pádů. Jako buřič a provokatér, který si celý život razí svojí cestu, chce čtenáři ukázat, že i člověk, nýmand, kt

Obrázek podcastu 0 Tu – Svazek II.

0 Tu – Svazek II.

„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr

Obrázek podcastu Poslední Laponec

Poslední Laponec

Zatímco se vyšetřovatelé zvláštní odnože norské policie, specializované na problémy sobího chovu, Klement Nango a Nina Nansenová sehrávají jako noví parťáci, vesnice Kautokeino se chystá na návrat starého šamanského bubnu. Mnoho původních bubnů bylo v minulosti zničeno

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu

Obrázek podcastu Tábor ztracených - 2. část

Tábor ztracených - 2. část

Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."

Obrázek podcastu Kainar: Český sen a jiné básně

Kainar: Český sen a jiné básně

JOSEF KAINAR (*29. 6.1917 - †16.11. 1971) Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1440 vydanému v Supraphonu v roce 1973 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Kainarovy básně dovedou šumět, hřmít i mlčet jako voda. Padají shora i vzlínají nepozorovaně od kořínků, jsou ka

Obrázek podcastu Truhla času

Truhla času

Času není nikdy dost, ale snaha jej ošálit se nevyplácí... Byla jednou jedna princezna, která se jmenovala Havrantýnka a jejíž otec, mocný král, složil své milované dceři k nohám celý svět. A protože neunesl pomyšlení, že by spanilá dívka zestárla jako obyčejný smrtelní

Obrázek podcastu Panny

Panny

Edward Fosca je vrah. Mariana je o tom přesvědčená. Jenže pohledný a charismatický profesor řecké tragédie je na Cambridgeské univerzitě nedotknutelný. Studenti ho zbožňují, zejména členky tajného studentského spolku nazvaného Panny. A právě z jejich řad vzešla první ob

Obrázek podcastu Digitální minimalismus

Digitální minimalismus

Digitální minimalisté jsou všude kolem nás. Jsou to klidní, spokojení lidé, kteří se umějí ponořit do rozhovoru, aniž by museli potají kontrolovat telefon. Dovedou se nechat zcela pohltit dobrou knihou, ranním během, svými myšlenkami. Umí se bavit s přáteli a nic je nen

Obrázek podcastu Pavouček Varhánek

Pavouček Varhánek

Ve starobylém kostele bydlí v píšťalách varhan malý pavouček Varhánek. Jednoho dne potká myšku Cukřenku a stanou se z nich nerozluční kamarádi. Společně se vydávají na objevitelské výpravy do světa svíček, zpěvu a vůně kadidla. Pozorují, jak se kostel mění o Vánocích, V

Obrázek podcastu Barva z kosmu

Barva z kosmu

Povinná četba pro milovníky hororu a fantastiky. Průřez tím nejlepším z díla H. P. Lovecrafta včetně titulní povídky Barva z kosmu, která pojednává o důsledcích dopadu meteoritu do odlehlého údolí Nové Anglie. Americký autor Howard Phillips Lovecraft patří k zakladatelů

Obrázek podcastu Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to

Obrázek podcastu Nikdy

Nikdy

Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí dr

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Jak jsem nebyla na lvech

Jak jsem nebyla na lvech

Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr

Obrázek podcastu Tíživé ticho

Tíživé ticho

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zach

Obrázek podcastu Vymahač

Vymahač

Vymahač - to je název rozhlasové komedie, kterou autor Roman Ráž ironicky označil jako "porestituční pohádku". Hra přináší příběh muže, kterému byl v rámci restitucí vrácen majetek, ale on si tím v žádném ohledu nepolepšil...Účinkují: Luděk Munzar, Simona Postlerová, Pe