Audiokniha Strašidlo cantervillské

Má americká krása
Soubor unikátních povídek a reportáží dlouholeté novinářky Reflexu zavádí posluchače do New Yorku v září 2001, kde jako přímá svědkyně útoků na věže WTC sbírá emoce a názory běžných obyvatel města. Netradiční a vtipnou formou přináší pohled i na nejslavnější místa New Y…

Bratislavské krutosti
Vitajte v Bratislave, kde sa vôňa lacnej kávy mieša s pachom starých panelákov, kde sa v uličkách zažívajú tie najbláznivejšie dobrodružstvá a kde sa aj obyčajný výťah dokáže zmeniť na bránu do vesmíru. Boris Filan vám naservíruje audioknihu, ktorá je ako Bratislava sam…

Až zemře poslední ďábel
Kam se jen poděla ta zpropadená krabice s heroinem? Zubatá si nebere volno ani o Vánocích. Po svátcích zastihne členy Čtvrtečního klubu amatérských detektivů smutná zpráva: jejich přítele Kuldeše kdosi zastřelil. Brzy vyjde najevo, že výstřední starožitník, který jim po…

Do oblak – Velká kniha pro malé i velké piloty
Chceš pilotovat stíhačku? Nebo tě jen baví pozorovat letadla, fascinují tě kokpity, pilotova výstroj, letecká akrobacie nebo kluzáky? V téhle barvité knížce tě s tím vším seznámí opravdový český bojový pilot a první český astronaut! Ukáže ti, jak to vypadá ve výcvikovém…

Čarovné rozprávky
Spoločné dielo tímu Ako Inak o. z. obsahuje 4 obľúbené rozprávky z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na čítanie i po…

Jedenáct minut
Proslulý brazilský spisovatel se ve svém románu inspiroval příběhem mladé Brazilky. Venkovská dívka podepíše v Rio de Janeiru s evropským podnikatelem smlouvu, která jí má zajistit kariéru tanečnice, když však pozná skutečné podmínky práce v ženevském podniku, dá předno…

Vítek
Odvážný rytíř Vítek se po Soběslavově smrti stává věrným poddaným krále Vladislava I. a v jeho službách usiluje o nastolení práva a spravedlnosti. Otakar Brousek čte z historického románu Adalberta Stiftera, rakouského spisovatele českého původu. Poslechněte si příběh z…

H2O a záhada Zlaté slzy
Z rodné hroudy zdrhli tryskem. A už sviští ostopéro ke hvězdám, i když ani tam nebude nouze o úklady! Stověžaté Město nad Hltavou je partě H2O – teď už sedmákům Hubertu, Hugovi a Ofélii – malé, takže touží po výpravě daleko za humna vyšponované fantazie. Když je kuráž …

Strach
Mysteriózny triler plný hrôzy a strachu… Jozef Karika, autor mysterióznej Trhliny alebo mafiánskej trilógie Čierna hra: Vláda mafie, Čierny rok: Vojna mafie a Čierny kruh: Koniec mafie v hrôzostrašnom príbehu s nadprirodzenými prvkami prináša aj citlivé rozprávanie o to…

Pražský chodec
Povídka Pražský chodec zakladatele moderní poezie, francouzského básníka Guillauma Apollinaira, je vstupní prózou souboru s názvem Kacíř a spol.Text je inspirován autorovým pobytem v Praze roku 1902 a patří k nejzajímavějším textům zahraničních spisovatelů o tomto městě…

Jsem tu novej
Tonami, Brasilia, Sarajevo, Praha. Jak obtížné je začít znovu, na novém místě, v nové práci, v novém jazyce nebo s novými lidmi? Od chvíle, kdy vystoupil z tramvaje číslo 22 na Malostranském náměstí, je britský velvyslanec Matt Field v České republice nadšeným hostem a …

Křížová cesta
Méně známá dramatizovaná četba na pokračování ze zásadního románu a literárního dokazu spisovatele Alexeje Tolstého.Překlad Olga Bojarová a Pavel Bojar. Dramatizace Jan Strejček. Hudba Vadim Petrov. Režie Ludvík Pompe.

Divé ženy
Vrána k vráně sedá. A totéž platí pro divé ženy napříč staletími… Těhotná Kate se rozhodne všeho nechat a prchnout před násilnickým partnerem z Londýna do domku v jezerním kraji vzdáleného hrabství Cumbria, který zdědila po pratetě. Netuší ovšem, že zchátralé venkovské …

Chaloupka na muřích nožkách
Babo Jago, stůj, nijak nečaruj! Chaloupko, otoč mě k životu čelem! Zatímco v Mrazíkovi se uměla otočit jen k Ivanovi a zase k lesu vchodem, tahle strašidelná chaloupka obávané baby Jagy má daleko širší repertoár. Pokud trochu pohne muřími nožkami a zčerstva popoběhne, z…

100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014
Hostem L. Výborné - I. Klíma (spisovatel a dramatik)

Národní umělec Eduard Kohout - Portrét herce
Eduard Kohout (6. března 1889 – 25. října 1976 ) český herec, byl dlouhá léta členem Národního divadla v Praze a jedním z hlavních protagonistů shakespearovských her.. Na prknech Národního divadla vytvořil přes sto postav světového i českého dramatu. Uměl pracovat se sv…

Bláznivá škola
Tahle škola vás bude bavit! Je totiž bláznivá! No uznejte sami, kde jinde byste si mohli při hodině přírodopisu vše vyzkoušet na vlastní kůži? Třeba strčit hlavu do lví tlamy. Nebo vypěstovat na školní zahradě smradlavku bláznivku obecnou. Už jste někdy potkali paní uči…

Mnichov, Smrt a Sbohem
3 fantastické povídky Davida Šenka z antologií Ve stínu Říše, Ve stínu Apokalypsy a Ve stínu Magie. Dým nad Mnichovem: Milan Kadlec je řezník. Bezhlavě se zamiluje do Sáry Bruxové. Nebylo by na tom nic zvláštního, ale Sára je německá židovka a má paranormální schopnost…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Vídeňské bratrstvo
Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Zmizet
Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i m…

Smrt robota
Svéráznou poctu Čapkově slavné hře věnoval na začátku sedmdesátých let minulého století spisovatel Josef Nesvadba ve své povídce Absolutní stroj.V povídce Absolutní stroj vystupují postavy, jejichž jména odkazují přímo na předobrazy z Čapkova dramatu (vědec Rozum, jeho …

Tma
Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz …

Lanovka nad Landekem
Autorův román přivádí čtenáře na Hlučínsko, do českopolského pohraničí. Odehrává se v blízké budoucnosti, kdy se z Evropské unie stává federace. Slévač Johan Kott a hornice Truda Lassová žijí v domcích pod landeckou skálou na periferii Ostravy. Šle, slévačské kalhoty a …

Na divokém venkově
Z Oxfordu na moravský venkov. Malvína, doktorandka na univerzitě v Oxfordu se na čas vrací k rodině na severní Moravu. Střet s rázovitým okolím je zdrojem komických situací. Sedmadvacetiletá Malvína Velehorská má dva magisterské tituly, rozpracovanou disertační práci ze…