Audiokniha Strašidlo cantervillské

Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků
Klasické a oblíbené dílo české literatury Černí baroni má svého následovníka v knize z prostředí vojenských lékařů s názvem Bílí baroni. Autor Jiří Kučera byl sám studentem medicíny na vojenské škole. Knihu doplňují ilustrace Petra Urbana. Kniha zavede čtenáře do nedávn…

Zajíci, utíkej
Celé roky pátral detektiv šéfinspektor Robert Kett po těch nejnebezpečnějších únoscích a sériových vrazích v zemi, čímž si vysloužil reputaci policajta, který najde i ty nejhorší zločince. Teď se však role otáčí. Když někdo začne brutálně vraždit lidi, které Kett dosta…

Pověsti z Olomouckého kraje
Poutavá série 90 pověstí, v níž vystoupáme z Hané až do Jeseníků a pak se vydáme zpět. Podíváme se, jak se do krajiny otiskly a do vyprávění propsaly různé kulturní tradice, víry a pověry a události velkých dějin - jako křížové výpravy, války třicetiletá či prusko-rakou…

Eldest
Ve druhém díle trilogie Odkaz Dračích jezdců se Eragon se svojí dračicí Safirou vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuj…

O čertovi
Jak láska pekelníka napravila … nevěříte? Překrásný příběh o čertovi Florimónovi, který byl vyslán z pekla na zem zlobit kominíky. Čert Florimón byl Luciferem seslán na zem, aby škodil lidem. Správný čert neudělá ani krok bez kapesního vydání knížky „Kterak lidem škodi…

České pohádky pro nejmenší
Pohádky vašeho dětství. Výběr z národních pohádek pro nejmenší. Jedenáct krásných klasických českých pohádek ze sbírky Pohádky pro maličké a Národní báchorky a pověsti. Zavzpomínejte s vašimi dětmi na pohádky vašeho dětství a poslechněte si příběhy Boženy Němcové, Frant…

Život víry 2024/07–08
Život víry 2024/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Domácí násilí - Dokud nás násilí nerozdělí? – Znamená slib „v dobré…

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Legenda o ctnostné Dobromile
Komedie Květy Legátové o chytré ženě, která vyzrála nad nástrahami ďábla, nabídla herecké příležitosti pro Alenu Mihulovou, Václava Postráneckého, Aloise Švehlíka a další herce. Když v roce 2000 vyšly povídkové knihy Želary a Jozova Hanule, bylo to pro zdejší širší čten…

Snow White, Red Riding Hood
Původní EP titul 03535 "Snow White, Red Riding Hood" vydal v roce 1963 Supraphon-Artia - nyní titul s anglickými verzemi pohádek Sněhurka a Červená Karkulka vychází poprvé digitálně.

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc …

Cyankáli v šampaňském
Rosemary, krásná a bohatá manželka George Bartona, zemřela v restauraci Luxembourg během party pořádané na počest jejích narozenin. Téměř rok žijí její nejbližší v přesvědčení, že šlo o sebevraždu. George následně obdrží anonymní dopisy s tvrzením, že byla zavražděna. A…

Panna v ledu
Když se běženci brodí zavátou krajinou, snadno se ocitnou v ohrožení… Svár o trůn mezi Štěpánem a Matyldou pokračuje, civilisté ve válce trpí, zatímco příroda Anglie dělá, jako by se nechumelilo. Nebo vlastně naopak. V prosinci L. P. 1139 nasněžilo tolik jako za deset l…

Vita nuova
Druhý díl Hrabalových memoárů z let 1982-85. Barvitý monolog, plynoucí bez interpunkce, portrétuje autora i dobu, přináší staré i nové historky v nichž se čtenář setkává s malířem Vladimírem Boudníkem a jeho ženou Teklou, Egonem Bondym, panem Maryskem a básníky skupiny …

Ptáci - Hlas pro tento den
Komentované nahrávky nejběžnějších a nejzajímavějších ptáků žijících v blízkosti člověka. Naučte se rozeznávat druhy ptáků žijících na uzemí ČR podle zpěvu a nejen to: získejte vědomosti o jejich vzhledu, místě hnízdění, stravě a rozmnožování.

Sněhová královna
V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky…

Pod Taktovkou
Příběh o tom, jak tenká a křehká je hranice mezi láskou a nenávistí. Karin je dospívající dívka, plná nadějí a snů. Ale všechno se změní v okamžiku, kdy se ocitá v manželství, které ji připravuje o vše, co kdy chtěla, o rodinu i o samu sebe... Její život začne řídit muž…

Polish Your Rusty English
Polish Your Rusty English - komplet dílů 1 - 5 - audiokniha je unikátní a ojedinělou sbírkou autentických rozhovorů anglických rodilých mluvčích. Nahrávka je celá v angličtině. Ojedinělá a unikátní sbírka až 50 autentických rozhovorů mezi rodilými mluvčími v angličtině.…

Osada
Uprostřed lesa se ukrývá malý shluk chýší. Žijí v nich lidé – či lépe řečeno přežívají, neboť okolní svět živých stromů a nočních netvorů je zlé a nepřátelské místo, kde je člověk nevítaným hostem. Záhuba zde číhá v tisíci různých podob a každičký krok může přinést smrt…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Boj o první místo
Zvítězí čestnost a poctivost nad lží a zlými úmysly? Pátá foglarovka, tentokrát v podání Vojty Kotka / Třináctiletého Petra čeká poslední ročník základní školy. Jenže po prázdninách tam vládnou nové pořádky. Nepsaným vůdcem třídy se stal zákeřný frajírek Ruda, který své…