Obrázek podcastu Štorch: Lovci mamutů - Kopčem, strážce ohně

Audiokniha Štorch: Lovci mamutů - Kopčem, strážce ohně

Délka:

1 hod 16 min

Čte:

Petr Kostka

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Obrázek podcastu Zelenskyj

Zelenskyj

Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko…

Obrázek podcastu Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Obrázek podcastu Konec nylonového věku

Konec nylonového věku

Marná sláva, je konec swingování. A milování… Je s podivem, že se ten bál v Reprezentačním domě vůbec koná. Byť ho pořádá pražský Americký ústav a všude se blýskají taftové róby, datum napovídá, že tímhle plesem marnosti se uzavírá krátká epizoda znovunabyté svobody. V …

Obrázek podcastu S povolením zatýkat

S povolením zatýkat

Hlavně nic nepodcenit a nic nevzdávat! Říká se, že každý policista se má deset let učit, deset let pracovat a deset let předávat zkušenosti. Od píky začínal i Martin Baláž, dnes brigádní generál ve výslužbě, který od roku 1991 sloužil jako řadový policista ve Zlíně a na…

Obrázek podcastu Smrtící tajnosti

Smrtící tajnosti

Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterov…

Obrázek podcastu Penzion v Portugalsku

Penzion v Portugalsku

Rebecca potřebuje zmizet. Naprosto se totiž znemožnila, když sledovala muže, kterého už roky tajně miluje, jak si klidně odkráčel v doprovodu jiné. Takže jakmile se jí naskytne příležitost pracovat v rodinném penzionu na portugalském pobřeží, bez váhání ji přijme. Slunc…

Obrázek podcastu Hordubal

Hordubal

Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Obrázek podcastu Syndrom E

Syndrom E

Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Obrázek podcastu Tvá M.

Tvá M.

Občas je potřeba se zastavit. Zachytit úsměv, myšlenku, absurditu, vzpomínku, postřeh, slzu. A prohlédnout si je, potěšit se s nimi. Někomu ji poslat, dát přečíst. I když dopisních schránek ubývá a let přibývá. Úsměvné, něžné, spiklenecké příhody a úvahy ze života ženy,…

Obrázek podcastu Štěstí národa

Štěstí národa

Ve svém díle z roku 1654 pátrá J. A. Komenský po příčinách národních neduhů a hledá léky na nevědomost, lenivost, násilí, útlak nebo nesvobodu. Inspirujme se nadčasovými, prakticky využitelnými radami, díky kterým může národ vzkvétat, žít ve svobodě, bezpečí a v udržite…

Obrázek podcastu Vyhnankyně

Vyhnankyně

Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se propletou v Austrálii devatenáctého století, kde bojují za vykoupení a svobodu. Když naivní mladá guvernantka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bud…

Obrázek podcastu Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování

Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování

Původní LP album XM 60005 "Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní tento titul vychází poprvé digitálně. EMIL ZÁTOPEK (*9. září 1922 – †21. listopadu 2000)

Obrázek podcastu Kniha radosti

Kniha radosti

Rozhovory a myšlenky dvou velkých mužů, držitelů Nobelovy ceny za mír, o tom, jak být šťastný v dnešním proměnlivém světě. „Pokud sám sebe vnímáte jako obyčejného člověka, jednoho ze sedmi miliard, není důvod mít pocit, že byste se měl chovat, jako byste byl někdo výjim…

Obrázek podcastu Běžkyně

Běžkyně

Porážka je matkou úspěchu – čínské přísloví Když vrcholový čínský plavec spáchá těsně před začátkem pekingských her sebevraždu a další nadějný reprezentant zemře v náručí milenky, vypadá to s olympijskými ambicemi nejlidnatější země světa povážlivě bledě. Zanedlouho nav…

Obrázek podcastu Hysterie – strach z odmítnutí

Hysterie – strach z odmítnutí

Zkušený terapeut Heinz-Peter Röhr popisuje příčiny hysterie, snaží se o její destigmatizaci a nabízí možnosti léčby. Další skvělá kniha od známého terapeuta se tentokrát zaměřuje na hysterii, dnes nazývanou histrionskou poruchu osobnosti, její projevy a způsob léčby. Ve…

Obrázek podcastu Muž, který sázel stromy

Muž, který sázel stromy

Mistrovská povídka francouzského autora Jeana Giona z roku 1953. Stylově čisté a dějově jednoduché vyprávění o prostém, osaměle žijícím pastýři ovcí ve vyprahlé a vylidněné Provence, s nímž se v roce 1913 autor poprvé setkal a který tiše a bez nároků na vděk, den co den…

Obrázek podcastu Polní žínka Evelínka

Polní žínka Evelínka

Vodní i lesní žínky vystupují v pohádkách od nepaměti, ale polní žínku si vymyslel až v roce 1979 spisovatel, scénárista a milovník rozhlasu František Nepil. Kdo by neměl rád jeho vyprávění, které známe z rozhlasu i jeho knížek? Vždycky je plné laskavosti, osobitého hum…

Obrázek podcastu Praha Karla IV.

Praha Karla IV.

Pověsti, mýty a legendy o Praze.

Obrázek podcastu Anne z Avonlea

Anne z Avonlea

Příběh Anne ze Zeleného domu pokračuje. Díky její všetečnosti bude o vzruch postaráno! Ve druhé knize o Anne Shirleyové naše milá zrzka z kanadského Ostrova prince Edwarda přijímá místo učitelky v avonleaské škole. Zároveň se už ve věku šestnácti let rozhodne založit ok…

Obrázek podcastu Nikdo není vinen?

Nikdo není vinen?

Příběh románu se odehrává v prostředí předválečné Prahy. Obchodní zástupce se následkem špatné životní situace, do níž se dostal, ocitne v naprosto neznámem prostředí. Útočiště nalezne u muže, kterému dříve pomohl. Neví však, že jde o vůdce zločinecké organizace. Pozděj…

Obrázek podcastu Jako stín

Jako stín

Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie W…

Obrázek podcastu Geniální padělatel

Geniální padělatel

Jednou z největších afér v historii výtvarného umění bylo odhalení padělků obrazů mistra nizozemského malířství Jana Vermeera, k němuž došlo jen náhodou krátce po konci druhé světové války.Tato událost byla inspirací rozhlasové hry Vladimíra Mikeše Geniální padělatel. V…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu …Mluviti stříbro - Stanislav Zindulka - Ohlédnutí

…Mluviti stříbro - Stanislav Zindulka - Ohlédnutí

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herec Stanislav Zindulka v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.