Zinnerová: Indiáni z Větrova
Úspěšná dětská knížka osvědčené autorky se dočkala několika vydání, ale i filmového zpracování. Pro Supraphon ji s osobitým půvabem převyprávěl Petr Nárožný. Klukovské hry na Indiány, bitvy v "písčáku", úsilí o získání čtvernohého kamaráda - to všechno je jedno velké do…

Tohle není láska
Tajný milostný poměr a touha, jíž se nelze ubránit… Rue Siebertová možná nemá všechno, ale má toho dost: přátele, na které se může spolehnout, finanční stabilitu, po níž od dětství toužila, a úspěšnou kariéru na poli chemických technologií ve společnosti Kline. Její sv…

Anna O.
Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost? Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přát…

Čarodějka z Portobella
V tomto příběhu a jeho napínavé zápletce pracuje Paulo Coelho s tématem ženské síly, lásky, hledání vlastního já a zpřístupnění se energiím světa. Podobně jako i u ostatních Coelhových děl se i zde snaží autor přijít na odpověď k otázce, která v tomto případě zní: „Jak …

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Proč bychom se netopili
Zdeňka Šmída, původní profesí učitele a středoškolského profesora (1937 - 2011), jenž však proslul především jako autor celé řady knih se sportovní a pedagogickou tematikou, proslavila hned jeho druhá kniha, kterou vydal v roce 1979 pod názvem Proč bychom se netopili an…

Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí
Výbor z autorových fejetonů.

Julie mezi slovy
Maminka nebyla začarovaná vždycky. Dřív bývala nejbáječnější maminkou na světě… Je to průšvih a nespravedlnost. Těmhle slovům desetiletá školačka Julie rozumí, zato ji pořád děsí, proč se její maminka-alkoholička po rodinném rozvratu odmítla stýkat s ní i s její sestřič…

Dvanáct a půl
Gary Vaynerchuk, známý také jako Gary Vee, je uznávaný podnikatel, investor a mediální magnát s více než 10 miliony sledujících na sociálních sítích. Proslul svou schopností předvídat trendy v digitálním marketingu a sociálních médiích, díky čemuž se stal vyhledávaným ř…

Červený stan
Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Óda na život
>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra…

Voda na Marsu
Na čtyřech místech povrchu Marsu - v oblastech zvaných Hale, Palikir, Horowitzův kráter a Coprates Chasma objevili výzkumníci NASA spektrální analýzou pozůstatky zanechané proudem silně slané vody. Všeobecně se soudí, že jde o první skutečný důkaz existence tekoucí vody…

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

O princi Malíčkovi
Jedno daleké království slaví. Narodil se dlouho očekávaný princ. Jenže příchod tří sudiček mu pěkně zamává se životem. Jak se s tím popere?Účinkují David Novotný, Boris Rösner, Josef Somr, Eliška Balzerová, Věra Hučínová, Tomáš Töpfer, Magdalena Chrzová, Antonín Hardt,…

My děti ze stanice ZOO
Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na ma…

Jáma
Joe se nikdy nechtěl vrátit do rodného Arnhillu. Ne potom, co zažil se svou partou: šikanu, zradu, sebevraždu. Ne potom, co zmizela jeho sestra Annie. Ne potom, co přišel o rodiče. Ale Joe nemá na vybranou. Protože to, co se kdysi stalo Annie, se děje zase. Protože minu…

Petr a Lucie
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ…

P jako pivo
P jako poutavá, poetická, poučná, překvapivá, podivuhodná a vtiPná pohádka. Příběh o pivu pro děti? Proč ne? Šestiletá předškolačka Gracie je zkrátka zvídavá a zlatavý mok ji zajímá. Leccos zábavného i poučného jí o něm tudíž prozradí oblíbený strýček Moe a chmelových t…

Život víry 2025/04
Život víry 2025/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Otce mít, otcem být Být otcem je jako sjíždět divokou řeku, píše P. Plchot. …

1984
Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr…

Ulička přízraků
Stanton Carlisle je kouzelník v potulném panoptiku, které lačnému publiku nabízí různé bizarnosti: nejsilnějšího muže na světě, elektrickou dívku i takzvaného divocha, nejnižší formu lidské existence. Stan ale jako mistr manipulace míří opačným směrem. Postupně se vypra…

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

SÉRIE C-L
Velká vlaková loupež a smrt mladé dívky. Souvislosti odhaluje major Kalaš. Legendární detektivka mistra oboru Eduarda Fikera. Major Kalaš se svým fámulem Karlíčkem vyšetřují výbuch vlaku, převážejícího velké množství peněz. Podezření na nešťastnou náhodu bere brzy za sv…

Deset podob zla
Dějiny kráčejí temnými stezkami. Stefan Zweig. Tentokrát se zkušený autor literatury faktu zabývá především událostmi v třicátých letech v Německu i u nás a končí tragickou událostí v Ústí nad Labem v červenci roku 1945. Co nás učí v dějepise, je jen špička ledovce. To …