Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru

Audiokniha Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru

Délka:

7 hod 4 min

Čte:

Vojtěch Kotek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sněhová sestřička

Sněhová sestřička

Štědrý den býval pro Juliána tím nejkrásnějším v roce, jenže letos je všechno jinak. Nepeče se cukroví, nezdobí se stromeček, doma je ticho a ponuro, jako by se Vánoce letos ani neměly konat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou chlapcovy starší sestry Juni. Potom ale

Obrázek podcastu Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Malé experimenty

Malé experimenty

>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Obrázek podcastu Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': "Klasická audiopovídka v angličtině namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače.\n\nRobinson Crusoe is shipwrecked on an island for 27 years and this is the diary of his survival and eventual escape. After living peacefully for

Obrázek podcastu Bez hranic

Bez hranic

Po vraždě australské batůžkářky ve Španělsku vznikne na internetu fórum, jehož členové začnou po pachateli pátrat na vlastní pěst. Patří k nim i mladá Norka, která se zabývá analýzou fotografií. Ve chvíli, kdy natrefí na cosi překvapivého, se ale odmlčí. Zakladatelka fó

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Strašidelný hrad

Strašidelný hrad

Pod rouškou tmy starý hrad ožívá. Na nádvoří se v šeru noci rozeznějí tiché kroky. To si čarodějka Háta připravuje kotlík na lektvar. Oheň, který zapálil drak Uhlák, zažene studenou černotu do tmavých zákoutí hradu. Ze sklepení se vyplouží rozespalí upíři Jurák a Dumák.

Obrázek podcastu Maminčin mazánek

Maminčin mazánek

Jeden žije, druhý je mrtvý... V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Jen jeden z nich je naživu. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím díl v

Obrázek podcastu Kaiser-Lábus: Nekonečná deska

Kaiser-Lábus: Nekonečná deska

Původní LP album 11 0910-1 811 "Oldřich Kaiser Jiří Lábus Nekonečná deska" vydal Supraphon v roce 1989, část nahrávky byla vydána v roce 2007 jako součást CD SU 5837-2 "Kaiser a Lábus Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky". Tentokrát ale vychází půvo

Obrázek podcastu Alchymistické pohádky

Alchymistické pohádky

Touha získat zlato provázela lidi odnepaměti. Lidé zkoušeli vzácný kov hledat, dobývat ze země, vyrábět, vařit nad ohněm, míchat ze všeho možného, rýžovat ve vodě, zkrátka byli ochotni podstoupit ledascos, aby získali valounek zlata. Nejednou se stalo, že za svou touhu

Obrázek podcastu Jak zahnat stesk

Jak zahnat stesk

Poplach u zvířecího zásahového komanda lesních zvířátek, která jsou připravena pomoct každému dítěti z lesní školky, pokud má nějaké malé nebo velké trable. Jaké štěstí! Davídkovi se totiž do nové lesní školky nechce a hrozně se mu tam stýská. Dobře že mu Chrochtík, Mak

Obrázek podcastu Janko Gondášik a zlatá pani

Janko Gondášik a zlatá pani

Bola raz jedna krajina a v tej krajine vyrástol taký vysoký strom, že mu vôbec nebolo vidno vrcholec. Kráľa tej krajiny to veľmi trápilo. Stoj čo stoj sa chcel dozvedieť, čo za zvláštne ovocie na tom strome rastie. Dlho sa na ten prieskum nikto neodvážil, až jedného dňa

Obrázek podcastu Horníček: Listy z Provence

Horníček: Listy z Provence

Komentář z původního supralongu (2 18 0409): Jsou věci rozumem pochopitelné a naopak věci, před kterými, jak se říká, rozum zůstává stát. Pochopit lze například splachovadlo. Nepochopitelná je láskanějakého člověka k zemi, kterou nikdy neviděl. Ostatně i tady hraje rozu

Obrázek podcastu Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí

Dramatizace dnes už klasického Štorchova románu pro mládež Lovci mamutů zaujala už v loňském roce svou 1. částí Kopčem, strážce ohně. Druhý díl (zcela samostatný a dějově uzavřený) nabízí volně navazující pokračování, v němž sledujeme další strastiplná, avšak napínavá d

Obrázek podcastu Stručne a jasne

Stručne a jasne

„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá

Obrázek podcastu Akord a jiskry

Akord a jiskry

Martin Patřičný je výtvarník, který dělá krásné věci ze dřeva. Dřevo má rád a vypráví o něm v knihách i v televizním pořadu o Kusu dřeva ze stromu. Kromě toho je ale také autorem mnoha fejetonů a povídek. Do výboru Akord a jiskry jsme kromě těch nových zařadili i povídk

Obrázek podcastu Svěžest vody

Svěžest vody

Příběh o nezlomné lidské snaze v boji za štěstí. Historicko-psychologický román z doby krátce po ukončení války Severu proti Jihu. Otroci, vojáci i jižanští běloši se učí žít v nových podmínkách. Příběh o zbabělosti, odvaze a nezlomné lidské snaze bojovat o vlastní štěs

Obrázek podcastu Poklad

Poklad

Jaké poklady nacházíme a ztrácíme během svých životů? A je možné pustit se do hledání pokladu, který se zdá být nenávratně ztracen v nejtemnějších hlubinách? Kniha Poklad vypráví příběh Karla a Julie Skálových, otce a dcery, které rozdělila tragická událost. Zatímco Kar

Obrázek podcastu Rakoncaj. Měl jsem kliku

Rakoncaj. Měl jsem kliku

Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z

Obrázek podcastu Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století

Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století

„Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!“ Václav Havel. Martin Vopěnka proplétá dějinné události s životopisnými, popisuje podstatu totalitní společnosti i touhu jednotlivce žít v pravdě. Mají vaše děti mezery v historii 20. století a stěží by daly dohromady z

Obrázek podcastu Dědictví templářů

Dědictví templářů

Nová série historických detektivek. Detailní znalost reálií a čtivost jsou příčinou obliby historických detektivek Vlastimila Vondrušky. V první dílu nové série se lingvistka a amatérská detektivka Diana dostává až do 16. století na dvůr Viléma z Lipé. Historické detekt

Obrázek podcastu Sherlock Holmes a Pláč nevinných

Sherlock Holmes a Pláč nevinných

Píše se rok 1891 a na Baker Street přijíždí katolický kněz, který před náhlou smrtí stihne pronést jen „il corpe“. Za příčinu smrti kněze je sice označena cholera, ale když se k Holmesovi dostane zpráva o dalším mrtvém knězi, který zemřel za stejných okolností, nabude