Audiokniha Stínadla se bouří

Atlas babiček
Známe všechny své babičky? Kouzelné klubko, které desetileté Toničce daruje její babička, jí umožní cestovat v čase a seznamovat se s mnoha zajímavými ženami. Tonička si pak ve svém deníku zapisuje medailony těchto svých „babiček“. Kniha je určena pro děti i dospělé. To…

Cimrman v říši hudby
Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

Rybolov v srdci
Sbírka vynikajících příběhů z rybářského prostředí, nad nimiž se často zasmějete, ale i nejednou zamyslíte, a které mnohdy vyvolají i silné pohnutí, je zároveň i čistou a přemýšlivou reflexí doby a upřímnou osobní zpovědí spisovatele, pro něhož je rybářství nejen pevnou…

6x Sherlock Holmes
Výběr z již legendární knihy povídek Dobrodružství Sherlocka Holmese. Sir Arthur Doyle stvořil nesmrtelnou literární postavu Sherlocka Holmese, geniálního soukromého detektiva, který velmi rád zaměstnává svůj rozum a intuici pro vyřešení záhadných případů zločinu. Vel…

Hrůza v Dunwichi a jiné příběhy
To nejlepší z tvorby zakladatele žánrů fantasy a sci-fi H. P. Lovecrafta v jedné audioknize. Do napínavých příběhů s propracovanou atmosférou se vkrádají vetřelci z jiných planet i bezejmenní obyvatelé hlubin moří, staří bohové ožívající nešťastnou náhodou i při skrytýc…

Jak být úspěšný realitní makléř a přitom se z toho nezbláznit
Tato knížka je návod od člověka, který se již téměř 20 let pohybuje v realitním obchodě v pozici realitního makléře, majitele RK investora a developera. Přináší cenné rady a návody, jak docílit toho, abyste byli úspěšnými realitními makléři a případnými investory do nem…

Vyjednejte nemožné
Jak na patové situace ve vyjednávání - Některá vyjednávání jsou snadná. Jiná o něco složitější. A pak existují situace, které se zdají být vyloženě neřešitelné. Za daných okolností vám příliš nepomohou dokonce ani vaše obrovské zkušenosti. Konflikt se stupňuje, spor zab…

Rok XXV A. D.
Tvář naší planety po všeobecném a úplném odzbrojení. Reportáž z všelidské globální oslavy prvního dne roku XXV A.D. vysílaná ze zvukového záznamu budoucnosti.Představy vzdálené budoucnosti lidstva a vědeckotechnického pokroku zřejmě odedávna přitahovaly nejen vědce, ale…

Ekonomie dobra a zla
Bestseller Tomáše Sedláčka, který se stal v Něměcku Ekonomickou knihou roku - získal 1. místo na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu 2012 (Wirtschaftsbuchpreis). Čte Tomáš Sedláček, Lukáš Hejlík a Alan Novotný. Ekonomie dobra a zla ukazuje, jak barvitě uměli o …

Maškaráda
Michail Jurjevič Lermontov: Maškaráda. Drama ruského klasika - tragédie muže, kterého společnost zbaví poslední víry v čest, poctivost a upřímnost člověka. Překlad Emanuel Frynta. Režie Miloslav Jareš.Osoby a obsazení: Osoby a obsazení: Jevgenij Alexandrovič Arbenin (Vl…

Okno smrti
Bývalý policista a scenárista Josef Mareš, známý především díky televiznímu seriálu Případy 1. oddělení, se ve své nové detektivce inspiroval smutným příběhem o ženě, která v roce 2000 zemřela po pádu z okna. Hrají Viktor Preiss a Václav Neužil "Můj tehdejší vedoucí m…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Rolland: Dobrý člověk ještě žije
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jedná se o historický román, který se odehrává za vlády Ludvíka XIII. v autorově rodnémBurgundsku. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Co…

Bibi
Jedna z nejmilovanějších knížek pro dívky všech dob. Ahoj! Seznamte se s Bibi. Bibi je holka s modrýma očima, blond copánky a dlouhýma hubenýma nohama. Žije v Dánsku jen s tatínkem, který je přednosta na železnici a kterého Bibi nadevše miluje. Ale ne vždycky ho poslouc…

Soupeři
Richard Brinsley Sheridan se proslavil jako dramatik a i jeho vlastní život by mohl posloužit jako námět pro divadelní hru či výpravný film. Jako divadelní tvůrce se Sheridan představil veřejnosti v roce 1775, když uvedl v divadle Covent Garden Theatre premiéru své prvo…

Rozum a cit
Světoznámý příběh o osudových láskách, nadějích a milostných zklamáních. Osudových lásek, nadějí, ale i zklamání nejsou ušetřeny Elinor a Marianna, hrdinky slavného románu britské autorky Jane Austenové Rozum a cit. Podle něj natočila v roce 2001 režisérka Hana Kofránko…

Dášeňka čili život štěněte
{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky
Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří mezi hereckou elitu. Každý z nich samostatně funguje jako mistr jeviště i filmového plátna v rolích vážných i komických. Sejdou-li se však tito dva herci jako komická dvojice, stane se zázrak podivuhodného řetězení nápadů, náhlých inspi…

Husovská dilemata
Jaké byly osobnost a doba mistra Jana Husa? Na tyto a další otázky hledá ve své knize odpověď teolog Ctirad Václav Pospíšil. O tématech publikace a dalším kontextu hovoří v šestidílném cyklu, který se věnuje právě mistru Janovi a jeho odkazu.

Až uvidíš moře
V roce 1948 přijalo Československo tisíce uprchlíků, kteří za dramatických okolností opustili občanskou válkou rozdělené Řecko. S první vlnou emigrantů přichází i desetiletá Sotiria – neumí česky, o svých rodičích nemá zprávy a neví, co s ní bude. Roky plynou a na pozad…

Mazl tov
Má léta u ortodoxní židovské rodiny. Dva rozdílné světy, jedno přátelství. Autobiografické zpracování zkušeností domácí učitelky v ortodoxně židovské rodině v Antverpách v devadesátých letech 20. století. Margot je ateistka a feministka, která žije se svým íránským přít…