Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Audiokniha Stínadla se bouří

Délka:

9 hod 20 min

Čte:

David Matásek

Vydavatel:

Albatros

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Stříbrní Chilané aneb Legenda žije

Stříbrní Chilané aneb Legenda žije

Loni uplynulo rovné půlstoletí od ikonické události, k níž došlo na mistrovství světa v kopané v Chile. Čechoslováci tehdy překvapili celý fotbalový svět a pavoukem šampionátu prošli až do finále, přičemž vyřadili favorizované Španěly, Maďary i Jugoslávce. Památné osudy

Obrázek podcastu Na volné noze

Na volné noze

„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred

Obrázek podcastu Když se zvěrolékař ožení

Když se zvěrolékař ožení

Nahlédněte podruhé do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Po téměř 30 letech vyšla nová kniha a nyní i audiokniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát n

Obrázek podcastu Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Jiří Dědeček Pohádky o Malé tlusté víle Režie Kristýna Žantovská Nahrávka z archivu Českého rozhlasu Písničkář, básník, spisovatel a překladatel Jiří Dědeček napsal pohádkovou knihu, ke které ho inspirovaly jeho dvě malé dcery a zvláště pak jejich hračky. Ty mezi sebou

Obrázek podcastu Mimo dosah

Mimo dosah

Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá

Obrázek podcastu O Nosáčkovi

O Nosáčkovi

Když se královským rodičům narodí syn s velkým nosem, nechá král vyhlásit, že se nosy mají začít vytahovat všem. Kdo chce být urozený, musí mít dlouhý nos! Nejkrásnější nos je přece ten nejdelší! Právě v tom je princ utvrzován, a tak není divu, že jako mladý muž začne p

Obrázek podcastu Mlha

Mlha

Léto vrcholí, slunce se třpytí na mořské hladině a v Hovenäsetu se chystá soutěž v pečení, které se účastní i August Strindberg. Pak se ale přivalí mlha a idylkou otřese nález mrtvého muže oběšeného na pláži. Nikdo ho nezná a inspektorka Maria Martinssonová si klade otá

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu

Obrázek podcastu Karanténa s moderním fotrem

Karanténa s moderním fotrem

Moderní fotr, Čeněk a Nataša v karanténě! To si takhle jednoho prosluněného odpoledne dá někdo v Číně na stojáka u stánku netopýra na loupačku a za pár měsíců, na opačné straně zeměkoule, jste s rodinou zabarikádovaní doma, protože venku číhá smrt. Šijete roušky, tleská

Obrázek podcastu Bídníci

Bídníci

K romantickému příběhu o bývalém galejníkovi, který zbohatne a pomáhá svým přátelům, se vracejí nové a nové generace čtenářů, kteří spolu s Hugovými hrdiny prožívají jeden z nejkrásnějších příběhů o utrpení a lásce, jaký kdy byl napsán. Sledujme tedy po letech znovu dob

Obrázek podcastu Madeleine the Little Pike and a rainbow ball

Madeleine the Little Pike and a rainbow ball

Obtížnost četby A2. Pro děti ve věku 6-9 let, mírně pokročilí. Knihu čte rodilý mluvčí. Hlas je doplněn přenádhernými hudebními melodiemi. Pohádkový příběh se šťastným koncem. Madeleine the Little Pike is a rascal. She gets her teeth into anything that moves and is resp

Obrázek podcastu Luisa a Lotka

Luisa a Lotka

Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil

Obrázek podcastu Miler: Krtečkova dobrodružství 5 (Krtek a kouzelné Vánoce)

Miler: Krtečkova dobrodružství 5 (Krtek a kouzelné Vánoce)

Zatím poslední z řady Krtečkových příběhů, v milé interpretaci Marka Ebena a Aničky Slováčkové. Krtek objeví kouzelný pramen, ze kterého každý, kdo se napije, zpívá jako slavík. Jsou Vánoce, Krteček si zdobí stromek. Vrána mu jej sice ukradne, ale nakonec Krtek Vánoce n

Obrázek podcastu Mentogriti

Mentogriti

Vědeckofantastický příběh začíná na kozí farmě, na samotě u lesa a končí v brazilských pralesích u indiánského kmene Munduruku. V knize nenajdete žádné násilí ani silné dramatické momenty. Zato je dílo protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystických zamy

Obrázek podcastu Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte

Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte

Jak si zachovat klid a bdělou pozornost v uspěchaném světě. Jiný úhel pohledu přináší nové životní cesty. Průvodce na cestě k vnitřnímu klidu a rovnováze pro moderního člověka. Tato audioknížka plná duchovní moudrosti zen-buddhismu přináší příležitost k zamyšlení nad r

Obrázek podcastu Peníze od Hitlera

Peníze od Hitlera

Gita Lauschmannová, dívka sotva šestnáctiletá, přežila koncentrák a spěchá do rodných Puklic, aby po letech hrůz i strádání objala své blízké a znovu se vyspala ve své posteli. Vrátila se, aby zjistila, že se nemá kam vrátit. Válka skončila, běsnění nikoli. Gita Lauschm

Obrázek podcastu Ptačí domek

Ptačí domek

Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhov

Obrázek podcastu Sarkastická svině

Sarkastická svině

Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n

Obrázek podcastu Pozoruhodně bystrá stvoření

Pozoruhodně bystrá stvoření

Po manželově smrti začne Tova pracovat jako uklízečka v akváriu. Zaměstnání jí vždy pomáhalo vyrovnat se s těžkostmi, už od chvíle, kdy před více než třiceti roky záhadně zmizel její osmnáctiletý syn Erik. Tova tam pozná Marcella, obří tichomořskou chobotnici. Plachý Ma

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Kundera: Ptákovina

Kundera: Ptákovina

Na mimořádnou událost českého kulturního života aspiruje nečekaný objev v archivu Divadla Na zábradlí. Jde o autentický záznam představení hry Milana Kundery Ptákovina ze dne 14. 1. 1970, těsně před cenzurním zákazem hry. Zápletka příběhu je jednoduchá: ředitel školy na

Obrázek podcastu Tak dobří, že vás nepřehlédnou

Tak dobří, že vás nepřehlédnou

>> „Optimistické dílo s jasnou logikou a bez škodlivých rad, užitečné pro všechny nováčky na trhu práce, ale také ty, kteří nemůžou najít smysl ve své současné kariéře.“ — Publishers Weekly ## O audioknize: Tápete v profesním životě? Nevíte, jaká práce by vám přinesla

Obrázek podcastu Frajer

Frajer

Ona hľadá dokonalého muža. On zasa dokonalú obeť. Sydney Shawová má ako veľa iných žien v New Yorku hroznú smolu na mužov. Zažila už všetko: takých, ktorí mali falošnú fotku v profile na zoznamke alebo ju nechali zaplatiť za večeru, ale čo je najhoršie, natrafila aj na

Obrázek podcastu Nezkoušej na mě zapomenout

Nezkoušej na mě zapomenout

Chinco není čtvrť pro rozmazlené hraběnky a zhýčkané citlivky s implantovanými enzymatickými zesilovači, neurotransmiterovými urychlovači a dalšími podpůrnými mozkovými biotechnologiemi. Chinco je přirozený stav věcí ve své původním podobě, v jaké byl svět ještě před iP