Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Stín pochybnosti

Audiokniha Stín pochybnosti

Délka:

10 hod 55 min

Čte:

Lucie Štěpánková

Vydavatel:

Kanopa

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu O princi Malíčkovi

O princi Malíčkovi

Jedno daleké království slaví. Narodil se dlouho očekávaný princ. Jenže příchod tří sudiček mu pěkně zamává se životem. Jak se s tím popere?Účinkují David Novotný, Boris Rösner, Josef Somr, Eliška Balzerová, Věra Hučínová, Tomáš Töpfer, Magdalena Chrzová, Antonín Hardt,

Obrázek podcastu Pigyho vesmírná odysea

Pigyho vesmírná odysea

Vydejte se s prasátkem Pigy na dobrodružnou cestu vesmírem! Pigy touží mít, stejně jako jeho další zvířecí kamarádi, vlastní hvězdu. Jednoho dne se omylem ocitne v raketě, která s ním vyletí do vesmíru. Právě tam se setká s odvážnou mimozemšťankou Lily, společně s níž n

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Musím jít dál

Musím jít dál

Výběr ze stejnojmenné knihy deníkových záznamů známého českého jezuitského kněze Františka Lízny, který v roce 2004 absolvoval pěší pouť z Čech až do španělského poutního místa Santiago de Compostela. Čte: Oldřich Kaiser.

Obrázek podcastu O ebenovém koni

O ebenovém koni

Pohádka inspirovaná Pohádkami tisíce a jedné noci nás zavede do oblasti bývalé Persie, kde se odehrál příběh, jehož děj se točí kolem létajícího koně ze vzácného ebenového dřeva. Právě on přiměje k slzám princeznu Dalidu, zatímco jejímu bratrovi princi Hasanovi přinese

Obrázek podcastu Zlomená křídla

Zlomená křídla

Zlomená křídla, jedno z nejkrásnějších Džibránových děl, jsou poetickým převyprávěním příběhu tragické lásky autorova mládí. Jeho základní napětí vyvěrá z rozporu mezi svobodou lásky, jež je Božím darem, a falší společenských konvencí, které Džibrán podrobuje tvrdému od

Obrázek podcastu 33 pověstí o hradech a zámcích

33 pověstí o hradech a zámcích

33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům. Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší histori

Obrázek podcastu My se vlka nebojíme

My se vlka nebojíme

Známá pohádka o třech prasátkách, která se ubránila zlému vlku, posloužila autorovi k rozverné komedii, v níž si vystřelil ze světa populární hudby a pěveckých soutěží. Autorem pohádkového muzikálu je Ivo Fischer, rozhlasový redaktor, dramaturg a především textař. Vesel

Obrázek podcastu Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé Toto jsou konverzační otázky a odpovědi a navazují na úspěšnou úroveň pro středně pokročilé. Tato audiokniha je o jednu úroveň náročnější a o 6 minut rychlejší. Tempo je už hodně podobné tomu, jako kdyby na vás někd

Obrázek podcastu Tak - a je tu drak!

Tak - a je tu drak!

Nešťastný chasník a ještě nešťastnější princ vymyslí plán, jak obalamutit tatínky svých vyvolených. Roli v tom sehraje drak, kterého se všichni bojí, ale nikdo ho neviděl.Trochu ztřeštěná pohádka o dvojí lásce, o záludnosti královských rádců a o tom, co způsobí jedna po

Obrázek podcastu Miss Dior

Miss Dior

Šťastná hvězda Christiana Diora. Příběh výjimečného života Catherine Dior (1917–2008), jež byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje. Catherine Dior (1917–2008) byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje

Obrázek podcastu Husitská epopej VI

Husitská epopej VI

Za časů Jiřího z Poděbrad (1461–1471) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné

Obrázek podcastu O dívce s tisícem copánků

O dívce s tisícem copánků

O krásnou Házor-gejsu usiluje mnoho mužů, ale nakonec o svém osudu rozhodne ona sama, když pozvedne meč proti zlu.Napsali Zuzana a Jaroslav Novákovi. Hrají Radovan Lukavský, Miroslava Špánková-Hozová, Viktor Vrabec, Jiří Samek, Václav Neužil a další.Režie: Karel Weinli

Obrázek podcastu Útěk

Útěk

Jako jedna z prvních následovala kněžna Marie Volkonská svého muže, knížete Sergeje Volkonského, do vyhnanství po potlačeném povstání děkabristů. Ve velmi těžkých životních podmínkách strávila 30 let, teď je stárnoucí žena na útěku ze Sibiře a zdá se, že už nemá sílu po

Obrázek podcastu Čechura: Divoké sny Maxipsa Fíka

Čechura: Divoké sny Maxipsa Fíka

Poněkud přerostlého psa Fíka vymyslel spisovatel Rudolf Čechura a namaloval pan malíř Jiří Šalamoun. A protože i psi mají sny, zdá se také našemu maxipsu leccos napínavého i legračního. Nechte si to vyprávět hercem Josefem Dvořákem, který propůjčil Fíkovi svůj hlas i v

Obrázek podcastu Úspěchy bezdomovce

Úspěchy bezdomovce

Povídky, které jsou primárně psané pro vyprávění na divadle. Jsou to humorné historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i těžko uvěřitelné situace. Texty reflektují celé porevoluční období. Autor

Obrázek podcastu Velký zeměpis malého světa

Velký zeměpis malého světa

Igor Bareš čte kapitoly ze vzpomínkové knihy publicisty Milana Švihálka. Jako bys lovil slovíčka z hlubokých tůní Oty Pavla, kdy se jejich dno zdá být tak blízko, až se dotýká nebe. Míhají se v nich zlatí úhoři člověčiny a do čeřenu vzpomínek vklouznou tak samozřejmě, j

Obrázek podcastu Historie Duny – Služebnický džihád

Historie Duny – Služebnický džihád

V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne

Obrázek podcastu Hrdina zapadákova

Hrdina zapadákova

John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar

Obrázek podcastu Josífkův pekelný týden

Josífkův pekelný týden

Rodiče Josífkovi pořád říkají, co má dělat a co naopak nemá. Ale Josífka nebaví stále jen uklízet, psát úkoly, učit se, mýt se a nezapomenout na další protivné věci. A tak když má za úkol napsat vyprávění o své rodině, náležitě si na všechny zákazy a příkazy postěžuje.

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Zen a hotovo

Zen a hotovo

Zen a hotovo je audiokniha pro všechny, kteří chtějí dát svému životu řád. Nabízí stejnojmenný minimalistický systém (anglicky „Zen to done“ – ZTD) deseti návyků, díky nimž je možné úkoly, projekty i povinnosti trvale uspořádat a udržet pod kontrolou. Dílo je opatřeno t

Obrázek podcastu Moudrý zlatník (1968)

Moudrý zlatník (1968)

Příběh o moudrém, ale i šikovném zlatnickém učni Radošovi, který navíc dokáže navrátit princezně Liběně řeč, natočil v r. 1968 režisér Miloslav Disman.Účinkují : Růžena Merunková, Vladimír Hlavatý, Libuše Havelková, Karel Beníško, Alfred Strejček a další.Jméno Milosla