Obrázek podcastu Štěstí národa

Audiokniha Štěstí národa

Délka:

40 min

Čte:

Alfred Strejček

Vydavatel:

Tebenas

Jazyk:

Česky

Žánr:

Klasika

Obrázek podcastu Byznys etiketa a komunikace

Byznys etiketa a komunikace

Kniha Byznys etiketa a komunikace je určena všem, kteří chtějí dosáhnout úspěchu ve své profesi, ať už ve světě obchodu, financí, veřejné správy či politiky. Je nepostradatelná pro všechny, kdo komunikují s klienty či obchodními partnery, ať jde o manažery firem a úřadů…

Obrázek podcastu May: Vinnetou

May: Vinnetou

Hrdinové nestárnoucí klukovské četby ožívají ve velkolepé dramatizaci s předními interprety, bohatými zvukovými efekty a westernovou hudbou Ladislava Štaidla. Komplet 4 alb nabízí více než pět hodin poslechu plného romantiky a napětí!

Obrázek podcastu Mnichov, Smrt a Sbohem

Mnichov, Smrt a Sbohem

3 fantastické povídky Davida Šenka z antologií Ve stínu Říše, Ve stínu Apokalypsy a Ve stínu Magie. Dým nad Mnichovem: Milan Kadlec je řezník. Bezhlavě se zamiluje do Sáry Bruxové. Nebylo by na tom nic zvláštního, ale Sára je německá židovka a má paranormální schopnost…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014

100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014

Hostem L. Výborné - I. Kejklíčková (klinická logopedka)

Obrázek podcastu Budulínek a sedm dalších pohádek

Budulínek a sedm dalších pohádek

Nahrávky osmi klasických pohádek převážně z knih autorky Boženy Němcové přinášejí vyprávění i dramatizace v podání herců Luďka Munzara, Jany Preissové, Růženy Merunkové, Jany Hlaváčové a dalších renomovaných herců.

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herec a divadelní manažer Martin Stropnický

Obrázek podcastu Scheinpflugová: Divadelní zápisky

Scheinpflugová: Divadelní zápisky

Komentář k původní LP z roku 1987: Gramofonová deska, kterou držíte v ruce, je vlastně - drzost. Dokument drzosti. A kdyby jen jedné... Představte si mladou herečku. Základní vlastnost - půvab. Vzorek pro vlastní fantazii si můžete vybrat z naší televizní obrazovky témě…

Obrázek podcastu Vlčák Kazan (četba)

Vlčák Kazan (četba)

Klasika světové dobrodružné literatury tentokrát v nezaměnitelném podání Viléma Bessera. Jeden ze znovuobjevených, méně známých rozhlasových záznamů.

Obrázek podcastu Situace

Situace

K čemu všemu je možné donutit člověka tím, že ho uzavřeme do situace plné nejistoty a strachu? Rozhlasová hra o lámání charakterů a hledání zástupné oběti s Vlastimilem Brodským, Čestmírem Řandou, Vilémem Besserem a Bořivojem Navrátilem.V době stanného práva vyklízí nac…

Obrázek podcastu Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Od Top Gear k farmě aneb Od rychlých aut k největšímu traktoru. Pokračování knihy bývalého moderátora televizního pořadu Top Gear, který si během covidu pořídil farmu a místo prohánění rychlých aut začal řídit největší traktor na světě. Pokračování první knihy sloupků s…

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Obrázek podcastu Horníček: Hovory H

Horníček: Hovory H

Miroslav Horníček byl člověkem, u něhož se obvykle k podstatnému jménu osobnost přidává přívlastek renesanční. Byl skvělým hercem, ač herectví nestudoval, napsal řadu knížek i divadelních her, aniž se považoval za spisovatele či dramatika, šest let byl hereckým partnere…

Obrázek podcastu Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I I. Králův dluh II. Zdislava a ztracená relikvie III. Podivná svatba na Lichnici IV. Znamení rožmberské růže Seznamte se s Oldřichem z Chlumu. Prozíravý správce hradu Bezděz, který řeší nejeden zapeklitý případ a starosti korunovaných hla…

Obrázek podcastu Birlibán

Birlibán

Dobrodružství malého kluka z vysněné země plné překvapení. Veselý příběh plný fantazie a neuvěřitelných příhod neposlušného kluka Birlibána, který putuje do vysněné země hraček, nečekaných zážitků a ponaučení. Birlibán je malý kluk, kterému se dějí podivné věci a zažív…

Obrázek podcastu Zelenka: Hlustvisihák

Zelenka: Hlustvisihák

Dramaturgie mluveného slova Supraphonu si klade za cíl upozorňovat na všechny vrcholné postavy a scénky českého humoru, zachycené ve zvuku. Nelze tedy pominout ani fenomén tak zábavný a proslulý, jako je postava Hlustvisiháka, vytvořená Lubomírem Lipským. Hlustvisihák s…

Obrázek podcastu MY

MY

Život v „Jednotném státu“ vzniklém ve třetím tisíciletí po „dvousetleté válce“. Lidé už netrpí bídou, ztratili však jména a stali se pouhými „čísly“. Ženy jsou pojmenovány samohláskami, např. I – 330, a muži souhláskami. Hlavní hrdina, D–503, si píše deníkové záznamy, d…

Obrázek podcastu Odkaz dona Quijota

Odkaz dona Quijota

Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Obrázek podcastu Odkaz dona Quijota

Odkaz dona Quijota

Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Obrázek podcastu Ďábelská zubařka

Ďábelská zubařka

Zubyrvoucí ztřeštěný příběh, u kterého se budete BÁT! Jedna z nejoblíbenějších Walliemsovek si s anglickým humorem poradí s hrůzou ze zubaře i s tajemstvím zoubkové víly a spolehlivě pobaví děti i dospělé. Výtečná audiokniha pro každého, kdo si nechce čistit zuby. Ček…

Obrázek podcastu Otcové – dcery, matky – synové

Otcové – dcery, matky – synové

„Práce s rodičovskými komplexy jako cesta k vlastní identitě.“ Jungiánská psychoanalytička Verena Kast ve své dnes již klasické knize ukazuje, jak lze v terapeutické práci nebo i v úsilí o vlastní psychický růst rozvolnit vliv otcovského a mateřského komplexu. Švýcarsk…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Božský imperátor Duny

Božský imperátor Duny

Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost, …

Obrázek podcastu Pavel: Smrt krásných srnců

Pavel: Smrt krásných srnců

Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po…