Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti

Audiokniha Staré řecké báje a pověsti

Délka:

2 hod 11 min

Čte:

Vladimír Brabec

Vydavatel:

Fragment

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Smrt talentovaného ševce

Smrt talentovaného ševce

DOVOLENÁ KAPITÁNA EXNERA A MRTVOLA V ZÁMECKÉM PARKU Alejí vzrostlých stromů šel vrah. Stromy byly staré a vrah se usmíval. Městečkem Opolná otřese vražda. Vrahem je někdo z místních. Mrtvého Rambouska tu neměl nikdo rád. Kapitán Exner, který sem přijel na dovolenou, vy

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Čo sa stane pri jazere

Čo sa stane pri jazere

Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je psychiatr a spisovatel Jan Cimický.

Obrázek podcastu Sherlock Holmes a nesmrtelný muž

Sherlock Holmes a nesmrtelný muž

Před obrazem Nesmrtelného muže leží desítky mrtvých těl – jaké temné tajemství se za touto tragédií skrývá? Píše se rok 1894 a Sherlock Holmes s doktorem Watsonem stojí před jedním z nejbizarnějších případů své kariéry. Kdo je tajemná postava v černém, pohybující se na

Obrázek podcastu Murtagh

Murtagh

Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá co

Obrázek podcastu Balada o pilotovi

Balada o pilotovi

Autentický příběh z průběhu a závěru 2. světové války vznikl na základě archivních materiálů a rodinných vzpomínek. Obraz českého letce, který za druhé světové války působil u RAF, našel spisovatel Jiří Stránský ve vlastní rodině. Jeho žena byla totiž dcerou pilota Karl

Obrázek podcastu Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Jiří Horčička byl rozhlasový režisér par excellence. Výrazná exprese, dokonalá práce se zvukem, jasné vedení herců. Ve své režijní práci dokázal uchopit jak témata výsostně intelektuální, tak i ta, která docela prostě a jednoduše vycházela z běžného denního života. A př

Obrázek podcastu Ochutnávačka

Ochutnávačka

Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Rit

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014

100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014

Hostem L. Výborné - N. Krmenčíková (odbornice na pivo, sládkyně)

Obrázek podcastu S láskou z parku

S láskou z parku

Věčně vytížená Claire nemá na lásku čas. Až do chvíle, kdy se doslova srazí s Ashwinem. Po prvním rande to mezi nimi vypadá nadějně, ale nadšení netrvá věčně. Claire má syndrom vyhoření, Ash s ní přestane komunikovat a sestra jí hodí na krk své dvě dcery. Náladu jí zved

Obrázek podcastu Mrazivý polibek

Mrazivý polibek

Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo

Obrázek podcastu Nedokončený portrét

Nedokončený portrét

Agatha Christie (1890-1976) vydala pod pseudonymem Mary Westmacott literární obraz části svého života. Na postavě Celie z románu Nedokončený portrét líčí své bezstarostné dětství a dospívání, silné pouto s matkou, sňatek, narození dcery, rozpad manželství, psychické zhr

Obrázek podcastu Líheň II. - Královna smrti

Líheň II. - Královna smrti

Pokračování úspěšného dobrodružného příběhu z Prahy, v níž se mísí upíři, mafie, miliardář spisovatel Rulhánek, tajné služby z celého světa – a tomu všemu vládne stále pevnější rukou Marika. A v jejím boji za záchranu světa, či minimálně Prahy, jí pomáhá nejdrsnější tým

Obrázek podcastu Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů

Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů

Druhá sbírka dokumentárních záznamů hlasů významných osobností našeho uměleckého a vědeckého života byla vydána na kompletu DM 15231-4 "Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů" Supraphonem v roce 1964. Na vzpomínání na osobnosti a s osobnostmi , které - jak říká - m

Obrázek podcastu Vlasta – román o králi komiků

Vlasta – román o králi komiků

Starý svět se rozpadl – a on věděl, že lidi se přesto potřebují smát. A tak je bavil dál, i kdyby to občas znamenalo ohnout hřbet… Vlasta Burian (1891–1962) byl improvizátor, furiant a živel s velkým charismatem, bez něhož se v meziválečné Praze neobešla žádná zábava. C

Obrázek podcastu Muž, který spadl na Zemi

Muž, který spadl na Zemi

Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne

Obrázek podcastu Meditace

Meditace

Meditace patří mezi nejvýznamější a také nejúčinnější techniky, které slouží k dosahování cílů. Meditace je cestou, která nás vede do vlastního nitra, k našemu vyššímu vědomí a k univerzální moudrosti. Meditace znamená jen být - není v ní činnost, žádné úsilí, ani konce

Obrázek podcastu Hodina duchov

Hodina duchov

Ľudia odpočítavajú posledné sekundy starého roka a v Hollywoode vládne chaos. Detektívka Renée Ballardová z LAPD čaká na tradičnú oslavnú paľbu do vzduchu. No o pár minút neskôr ju zavolajú na miesto, kde jedna z guliek zasiahla majiteľa autoservisu. Renée rýchlo zistí,

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Karneval paměťových buněk

Karneval paměťových buněk

Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dozvíte se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogra

Obrázek podcastu QualityLand

QualityLand

Vítejte v QualityLandu, v zemi blízké budoucnosti! Vše tu funguje hladce: Automatizovaná služba vám dohodí dokonalého partnera a spolehlivé algoritmy společnosti TheShop vědí, co přesně chcete, ještě předtím, než si to vyberete. Ale i v QualityLandu se najdou vadné kous

Obrázek podcastu Dívka, která si říkala Tuesday

Dívka, která si říkala Tuesday

Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztrat

Obrázek podcastu Taliančina pre mierne pokročilých B1

Taliančina pre mierne pokročilých B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už taliančinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená,

Obrázek podcastu Sedmikrásky

Sedmikrásky

Tři příběhy v různých částech světa spolu nějak souvisí. Na jedné straně sebevraždy kněze a jeho manželky na stockholmském náměstí. Na druhé straně Ali, který utekl z Iráku do Švédska, kde po něm jeho dobrodinec požaduje protislužbu, o které se ale nikdo nesmí dozvědět.