Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Staré pověsti české

Audiokniha Staré pověsti české

Délka:

1 hod 50 min

Čte:

Vladimír Brabec

Vydavatel:

Fragment

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Z historie olympijských her

Z historie olympijských her

Album mapuje historii starověkých olympijských her v dochovaných přednáškách z 30. let, beseda olympioniků připomíná ve vzpomínkách přímých aktérů londýnské letní olympijské hry v roce 1948. Olympijské hry ve starém Řecku - vznik, místo konání a průběh olympijských her

Obrázek podcastu Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Tvrzení slovutného alchymisty o nemožnosti uměle vyrobit zlato způsobilo v 16. století v jistých kruzích poprask. Právě jeho první oficiální pokus o výrobu zlata totiž dopadl skvěle. A tak jsou na Kelleyho nasazeni špehové... Ve hře se všechno děje s humornou nadsázkou.

Obrázek podcastu Cesta k radosti a vnitřnímu klidu

Cesta k radosti a vnitřnímu klidu

Individualita nade vše - heslo naší společnosti? Kniha zaměřená na budoucnost pro humánní a životodárné soužití ve společnosti a ve vztazích. Zdá se, že právo na individuální uplatnění je dnes pro mnohé důležitější než různé formy společenství: ubývá rozšířených rodin,

Obrázek podcastu Velký zeměpis malého světa

Velký zeměpis malého světa

Igor Bareš čte kapitoly ze vzpomínkové knihy publicisty Milana Švihálka. Jako bys lovil slovíčka z hlubokých tůní Oty Pavla, kdy se jejich dno zdá být tak blízko, až se dotýká nebe. Míhají se v nich zlatí úhoři člověčiny a do čeřenu vzpomínek vklouznou tak samozřejmě, j

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl

Obrázek podcastu Tajemná řásnovka

Tajemná řásnovka

Věčné hádky rodičů jsou pro čestného, citlivého Jindru Sochora k nevydržení, a tak uteče z domova. Objeví přitom tajemnou čtvrť Řásnovka a partu hochů. Společné se pustí do hledání klubovny a založí Stráž Řásnovky. To pravé dobrodružství začíná, když je osloví Tonda Men

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Velmi osobní kniha o zdraví

Velmi osobní kniha o zdraví

Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a jídla. Můžeme studovat podle chuti a zájmů, většina z nás si vybírá, co bude v životě dělat. Pokud onemocníme, jsme obklopeni kvalitní dostupnou péčí a blahobytem. Zároveň jsou ale mnozí věčně unavení, přejedení

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí

Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí

Nečekané dědictví umožní rodině Grega Heffleyho důkladně přestavět dům. Jenže brzo se zjistí, že taková rekonstrukce není žádná legrace. S každou zdí, která jde k zemi, se objeví nějaký nový problém: shnilé dřevo, jedovatá plíseň, nevítané potvůrky a ještě něco mnohem z

Obrázek podcastu Stýskání zažehnáno

Stýskání zažehnáno

Soňa Červená - jedinečná umělkyně nejen v českém, ale i světovém měřítku, popsala svůj osud v autobiografickém diptychu Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno. Její dráha obsáhla ta nejmenší místa v domovině i největší vzdálenosti na pěti kontinentech. Vystoupila ve 113

Obrázek podcastu Zapomenutý zločin

Zapomenutý zločin

Případ uzavřen. Cosi však visí ve vzduchu. Případ, který před dvěma a půl staletími uzavřel Oldřich z Chlumu, znovu ožívá během vyšetřování vražd, jež vede Jiří Adam z Dobronína. Cosi tehdy zůstalo neobjasněno… Královský písař Jiří Adam z Dobronína se pouští do pátrání

Obrázek podcastu Zločin v Amalfi

Zločin v Amalfi

Druhý díl série oddechových krimipříběhů z prosluněné Itálie. Švédský učitel dějepisu Hugo Lind a majitelka cestovní kanceláře Lara Belmonteová řeší další případ záhadného úmrtí. Tentokrát Belmonte Travels zorganizovala luxusní pobyt na pobřeží Amalfi pro bohatou obchod

Obrázek podcastu Mistborn I.: Finální říše

Mistborn I.: Finální říše

Když nemůžeš tyrana zabít ani zajmout, nezbývá než skoncovat s jeho režimem… Ve světě zahaleném v popelu, který se už přes tisíc let dennodenně snáší na hlavy všech jeho obyvatel, se rozkládá mocná Finální říše s hlavním městem Luthadel, kde sídlí nesmrtelný Pán Vládce,

Obrázek podcastu Naučte mě zabít draka

Naučte mě zabít draka

Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Obrázek podcastu Trapný konec rytíře Bartoloměje

Trapný konec rytíře Bartoloměje

Historický román z druhé poloviny 15. století, tedy z doby vlády krále Jiřího z Poděbrad. Hlavní postavou je rytíř Bartoloměj z Loučky. Postarší rytíř se nechává najímat nejvyšším mincmistrem Království českého k dopravě a ochraně o stříbra a mincí, které byly zasílány

Obrázek podcastu Životné lekcie od neurochirurga

Životné lekcie od neurochirurga

Renomovaný neurovedec a neurochirurg Dr. Rahul Jandial sa v tejto audioknihe opiera o skúsenosti získané počas mnohých rokov práce s pacientmi, ktorí trpeli ťažkým poškodením mozgu, rôznymi poruchami mozgovej činnosti alebo závažnými ochoreniami, a pútavým spôsobom nám

Obrázek podcastu Zkáza

Zkáza

Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Od dobytí Dun Carreg uplynul celý rok. Rok plný útěků a bitev, krve a strachu… Na Země vyhnanců se snesla pohroma v podobě války a chaosu. Záludná královna Rhin dobyla západ a nejvyšší král Nathair získal magický kotel, nej

Obrázek podcastu Srdce včely má pět komor

Srdce včely má pět komor

Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit. Tehdy jí kamarádi da

Obrázek podcastu Gobseck

Gobseck

V mládí byl Gobseck dobrodruh. Brzy se naučil přesně odhadovat pohnutky, cíle a hlavně slabiny druhých. Této schopnosti využívá s naprostým a svým způsobem uhrančivým cynismem. Zdá se být poslední záchranou zadlužených aristokratů, hráčů, nevěrných žen, ale jeho pomoc b

Obrázek podcastu Robot Roby u Spejblů

Robot Roby u Spejblů

V pořadí už 20. titul archivní řady nahrávek Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, nezapomenutelným interpretem Spejbla a Hurvínka, byl natočen v roce 1990. Autoři této "hříčky" Jan Fuks a Miloš Kirschner vybavili domácnost páně Spejblovu v souladu s vědecko-technickým pok

Obrázek podcastu Viděla jsem vraždu

Viděla jsem vraždu

„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př

Obrázek podcastu Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl

Obrázek podcastu Všichni žijem v blázinci

Všichni žijem v blázinci

„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s

Obrázek podcastu Jedu dál

Jedu dál

Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až