Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Staré pověsti české

Audiokniha Staré pověsti české

Délka:

1 hod 55 min

Čte:

Zdeněk Svěrák

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Petrolejové lampy

Petrolejové lampy

Osud románové hrdinky Štěpky Kiliánové a jejího muže Pavla Vejrycha je u nás znám především díky filmovému zpracování v režii Juraje Herze s mimořádnými hereckými výkony Ivy Janžurové a Petra Čepka. Román Petrolejové lampy je první díl zamýšlené tetralogie, kterou už au

Obrázek podcastu Romeo and Juliet

Romeo and Juliet

Audiokniha Romeo and Juliet namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. The story of Romeo and Juliet is probably the most famous love story of all time. It is set in mediaeval Verona and follows Romeo, son of the house of Montague as

Obrázek podcastu Karneval paměťových buněk

Karneval paměťových buněk

Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dozvíte se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogra

Obrázek podcastu Humoriády Felixe Holzmanna

Humoriády Felixe Holzmanna

LP album 11 1359-1 811 se záznamem představení Humoriády Felixe Holzmanna v Kulturním domě v Kroměřiži vydal Supraphon pod stejnojmenným názvem v roce 1991 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Ecce homo Forman

Ecce homo Forman

Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami jeho života. Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů, na jejic

Obrázek podcastu Naučte mě zabít draka

Naučte mě zabít draka

Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?

Obrázek podcastu Stratené kníhkupectvo

Stratené kníhkupectvo

Tri postavy, ktoré zdanlivo nič nespája. Jedno tajomné kníhkupectvo, ktoré vraj stálo na jednej pokojnej dublinskej ulici. Vydajte sa do sveta neobyčajných, prepletených príbehov naprieč minulosťou a súčastnosťou – príbehov skutočných, ale aj tých knižných. Prvý príbeh

Obrázek podcastu Z pamětí dr. Watsona

Z pamětí dr. Watsona

Další z rozhlasových dramatizací příběhů Sherlocka Holmese. V první případu nazvaném Záhada na Thorském mostě požádá senátor slavného detektiva o nalezení pachatele vraždy jeho ženy. V případu Tři Garridebové Holmes řeší záhadu trochu podivného dědictví, k jehož vyplace

Obrázek podcastu Medzi nebom a zemou

Medzi nebom a zemou

Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd. Mladá žena

Obrázek podcastu Maigret a jeho mrtvý

Maigret a jeho mrtvý

Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím… Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu… Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, p

Obrázek podcastu Červotoč

Červotoč

Všechny domy uchovávají historii těch, kteří v nich žijí. Tenhle stojí na kraji zapadlé španělské vesnice a jeho stěny vyprávějí o hlasech, jež se ozývají pod postelí, a o zmizeních, která se možná nikdy nevysvětlí. Sousedé se obou obyvatelek straní. Babička tráví dny r

Obrázek podcastu Myšlení, rychlé a pomalé

Myšlení, rychlé a pomalé

Opravdu jste si jisti, že se rozhodujete racionálně? Převratná a průkopnická kniha o fungování naší mysli od jednoho z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti - Daniela Kahnemana. Poslechněte si povídání o desítkách let autorových výzkumů, které navždy mění

Obrázek podcastu Babí léto na modré vodě

Babí léto na modré vodě

Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl

Obrázek podcastu Jedeme na dovolenou

Jedeme na dovolenou

Na Šumavu, do Itálie, do Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí, letadlem. S rodinou, přítelem, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, je nespočet, způsobů, jak se tam dopravit, celá řada, a možnost

Obrázek podcastu Maktub

Maktub

Maktub není kniha rad, ale výměna zkušeností "Člověk, který hledá pouze světlo a vyhýbá se přitom odpovědnosti, nikdy nenajde osvícení. A ten, kdo má oči upřené na slunce... skončí slepý." Nesmírně inspirativní souputník k dnes již klasickému Alchymistovi přináší nadčas

Obrázek podcastu JENNIFER – Důl Quake

JENNIFER – Důl Quake

Další skvělý příběh od Mistra české fantasy, Miroslava Žambocha! Jennifer je chytrá, rychlá a nelítostná a k tomu zatraceně sexy. Dosud úspěšně dokončila každou práci. V její branži nájemných lupičů to ani jinak nejde. Jenomže teď získá od nejmocnějšího kouzelnického kl

Obrázek podcastu Smršť

Smršť

Nočná jazda autom, naokolo tma a ľudoprázdna pustina. Za tebou prízrak stareny v pohrebných šatách, ktorý je bližšie zakaždým, keď čo i len na chvíľu zastaneš... Fenomén halného vetra je v Poľsku dobre známy a zdokumentovaný. Keď fúka, stúpa počet násilností, nehôd, vrá

Obrázek podcastu Mému mladšímu já

Mému mladšímu já

Napsali jsme dopisy... Těm, kdo zatím opatrně našlapují kolem sebe, i Těm kdo se vrhají střemhlav do vln. Těm, kdo hledají správný směr i Těm, kdo si před radami zakrývají uši. Těm, kdo ještě věří pohádkám, i Těm kdo už nevěří ani sami sobě. Těm, kdo potřebují obejmout,

Obrázek podcastu Zahradníkův rok

Zahradníkův rok

Zahradníkův rok Karla Čapka (1890-1938) zahrnuje texty jeho sloupků z let 1925 až 1928, které uveřejnil v novinách ze zkušeností, jež získal při zakládání vlastní zahrady. Jsou o slastech a strastech zahrádkářů během čtyř ročních dob a za každého počasí. Karel Čapek v n

Obrázek podcastu Návštěva před obědem

Návštěva před obědem

Mikrokomedie Marcela Kabáta z roku 1996 Osoby a obsazení: Karel Huberman (Vladimír Ráž), Jana (Ljuba Krbová), Eva (Taťjana Medvecká) a Jarmila, Karlova sestra (Stella Zázvorková).

Obrázek podcastu Lucemburská epopej I.

Lucemburská epopej I.

Jan Lucemburský se stává českým králem. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Cesta Lucemburků na český trůn nebyla jednoduchá a více než meče hovořila zpočátku diplomacie,“ píše Vlastimil Vondruška.

Obrázek podcastu Nezvalův Zpěv domova

Nezvalův Zpěv domova

Původní LP album 1 18 1938 "Nezvalův Zpěv domova" vydal Supraphon v roce 1976 - nyní titul vychází poprvé digitálně Album "Nezvalův Zpěv domova" tvoří verše ze sbírek Sbohem a šáteček, 52 hořkých balad věčného studenta Roberta Davida, Historický obraz, Zpěv míru, Z dom

Obrázek podcastu Desatero dobrého podnikatele

Desatero dobrého podnikatele

Desatero dobrého podnikatele je první audiokniha, ze série Odhalená pravda o rizicích podnikání. Jedná se o sérii rozhovorů na různá zajímavá témata, související s riziky, ale i úspěchem v podnikání. Posluchače čekají rozhovory s odborníky specializujícími se na poraden