Audiokniha Stará dáma vaří jed

Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jestli k vám tenhle příběh přichází ve správném okamžiku vašeho života, pak jste získali o hodně víc než jen audioknihu! Světoznámá knížka přeložená do více než dvaceti jazyků vypráví o tom, jak zásadní životní lekci může člověk dostat, když se setká se svým bývalým pro…

Není nebe nad Mexikem
Nepředčítejte posvátné texty! Klára nemá ani školy, ani práci, ani majetek. Hýčká si však vzpomínky na Mexiko, kam ji jako malou brával otec. Koupí si proto jednosměrnou letenku do Mexika, kde se začnou dít věci. Klára Konečná je v životě docela lůzr. Pracovala jako bar…

Johan doktor Faust
Z komentáře k původnímu titulu 01 0328 vydanému Pantonem v roce 1972 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ,,,Příběh doktora Fausta poprvé zpracoval roku 1589 anglický dramatik Marlowe. U nás byl hrán na loutkovém divadle už koncem 17. věku. Od té doby téměř dvě stolet…

Právo nálezce
John Rothstein, autor úspěšné trilogie o rebelujícím mladíkovi Jimmym Goldovi, uzavřel osudy svého hrdiny jeho proměnou v blahobytného podnikatele. Takovou zradu mu vášnivý čtenář Morris Bellamy nedokáže odpustit a spisovatele chladnokrevně zastřelí poté, co se svými ku…

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1972)
Do světa klasických pohádek vás zavede nahrávka z rozhlasového archivu o třech pomocnících mladého prince. První se umí prodlužovat, druhý se rozšiřuje a třetí dohlédne téměř až na samý konec světa.Pohádku s Jiřinou Šejbalovou, Karlem Beníškem, Vladimírem Šmeralem a mno…

Neopouštěj mě
Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck…

Anatómia lží
Novomanželia Tricia a Ethan hľadajú svoj vysnívaný domov. Navštívia odľahlé sídlo, ktoré kedysi patrilo doktorke Adrienne Haleovej, uznávanej psychiatričke, ktorá pred tromi rokmi bez stopy zmizla. Počas obhliadky ich v dome uväzní silná zimná búrka... nemajú šancu uni…

Koľko stojí vaše šťastie?
Peniaze nie sú cieľ. Predstavujú nástroj na šťastnejší život. Pre väčšinu ľudí sú však zdrojom stresu. Táto audiokniha vás naučí narábať s nimi tak, aby vám prinášali pokoj, istotu a viac slobody v rozhodovaní. V desiatich praktických krokoch si na začiatku upraceme oso…

Puf a Muf doma a Jak Křemílek a Vochomůrka měli trápení s výrem
Herecké umění a vyprávění Jiřiny Bohdalové spojuje dnes už trochu pozapomenuté večerníčky a příběhy o kocourech Pufovi a Mufovi a také jeden jinde neuvedený příběh lesních skřítků Křemílka a Vochomůrky.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Čtvrteční klub amatérských detektivů
Tahle čtveřice britských penzistů ještě rozhodně nepatří do starého železa... V luxusní vesnici pro seniory se každý týden schází neobvyklá skupinka přátel, která se snaží rozlousknout staré nevyřešené kriminální případy. Někdejší policistka či snad dokonce tajná agentk…

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …

Formulista
Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez ohledu na jejich povahu má Vanessa za ú…

Doteky hříchu
Devět detektivních povídek podle skutečných případů. Legenda české detektivní tvorby Roman Cílek vydává již několik let edici detektivních povídek, ke kterým čerpá inspiraci studiem policejních spisů. Na poměrně malé ploše dokáže dramaticky popsat celý případ tak, aby s…

Nikdo není vinen?
Příběh románu se odehrává v prostředí předválečné Prahy. Obchodní zástupce se následkem špatné životní situace, do níž se dostal, ocitne v naprosto neznámem prostředí. Útočiště nalezne u muže, kterému dříve pomohl. Neví však, že jde o vůdce zločinecké organizace. Pozděj…

Holandská vila
Když za splnění otcova amerického snu musí zaplatit jeho děti… Dojemný příběh o výjimečném sourozeneckém poutu, nelehkém rodinném dědictví a síle odpuštění začíná koncem 40. let na předměstí Filadelfie, mezi zdmi honosného sídla, které tak trochu proti vůli svých nejbli…

Zápotocký
Kompletní portrét druhého dělnického prezidenta Antonína Zápotockého. Antonín Zápotocký byl jednou z nejvýraznějších postav komunistického hnutí. Se stranou byl svázán už od jejích počátků a v nejvyšších patrech KSČ setrval až do své smrti v roce 1957. Veřejnost zná mn…

Houslistka
Verše moravskej poetky Mileny Fucimanovej sú inšpirované obrazmi slovenskej výtvarníčky Květy Fulierovej. Pôvodnú hudbu k veršom a obrazom skomponoval Ondřej Fuciman. Melodrámu Houslistka naštudovalo brnenské Divadlo hudby a poezie Agadir. Prelínajúce sa texty v češtine…

Žalář nejtemnější
Sugestivně napsaná psychologická povídková kniha vypráví o pohledném mladém muži, který je pedantský a velice žárlivý. Je žalářem jeho slepota nebo pochyby? Vychutnejte si klasiku z pera Ivana Olbrachta a posuďte sami.

Tiene Minulosti
Minulosť neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti. Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal by…

Nepil: Jak se dělá chalupa
Jedna z půvabných knížek čapkovského pozorovatele a vypravěče Františka Nepila pojednává o tom, co je pro našince typické, totiž o chalupaření. Autor tak činí se sobě vlastním jemným a inteligentním humorem a z textu je patrné, že čerpá z vlastních zkušeností. Text inte…

Kubátová: O Nedoubkovi
Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Bergman: Kryštofova myš
Hrdinou příběhu je desetiletý Kryštof, který se v mnohém liší od svých vrstevníků. Nemá žádné kamarády a od chvíle, kdy mu zemřel tatínek, je jeho svět plný samoty a smutku. Svoje štěstí hledá ve světě iluzí a snů, který je jen malou náhražkou za život, který žije. To v…

Beznadějný Marsyas
Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Vila v Itálii
Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii …