Audiokniha SPRÁVNÁ PĚTKA už v tom zase lítá

Zahradnictví
Rodinný přítel vezme za srdce, z Dezertéra zamrazí a Nápadník vás rozesměje. Tragikomická rodinná sága, pokrývající plochu mezi roky 1939 a 1959, vykresluje osudy tří sester Bedřišky, Ely a Vilmy a jejich blízkých od 2. světové války až po 50. léta. Válečnou romanci (Ro…

Předmluva - Americká elegie
Otázka, jak číst knihu, snad není stejně stará jako knihy samy, ale patrně se vynořila nedlouho po jejich vzniku. U memoárů je zvlášť důležitá. Kdo je autor a co chtěl sdělit? Jaký je vztah prvního plánu příběhu k jeho zamýšlené strategii? Obsahuje po vzoru dávných esot…

Sůl moře
Druhá světová válka je téměř u konce. Statisíce Němců prchají před postupující Rudou armádou. Stejně jako Joana, Emilia a Florian, jejichž cesty se zkřížily na lodi, která slibovala spásu a cestu ke svobodě. Donuceni okolnostmi drží při sobě, ale když se zdá záchrana na…

100 statečných - Host č. 10 - Jaroslav Podliska 06.06.2014
Host J. Pokorného - J. Podliska (vedoucí archeolog.odd. Národního památkového ústavu)

Nic mě nezastaví
Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ…

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

66 poviedok na večery a noci
Kniha 66 poviedok na večery a noci je šiestou zo série 7 kníh, ktoré spolu obsahujú 400 mystických poviedok. V tejto sérii sú krátke z nich, ich dĺžka je 6 až 8 strán. Všetky sú zoradené od kratších po dlhšie. Najznámejšie z nich sú = 50*/ Popoluška, 57*/ Janko a Marien…

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Lotosové střevíčky
Čína na sklonku 19. století je světem tradic, přísných hierarchií a krutých omezení, především pro ženy. Zde se začnou splétat osudy dvou dívek z odlišných světů. Lin-ťing vyrůstá obklopená bohatstvím a privilegii, ale také přísnými pravidly. Květinka, její služka a otr…

Město a jeho nejisté zdi
Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Trhačka zubů
Barvité paměti neobyčejné zubařky, která se nebála nikoho a ničeho Mladou Lucile Bradsockovou donutí kruté okolnosti Francouzské revoluce opustit rodnou Normandii a odejít do Paříže, kde její život nabere nečekané obrátky. Vyučí se u slavného zubaře a rozhodne se zasvět…

Roviny bytí
Pátý krok k temnotě nese název Roviny bytí a jde o sólo hlavního autora celé série ve třech partech. Howard Phillips Lovecraft, za života díky vlastní neprůbojnosti prakticky nečtený, leč díky přátelům a oddaným fanouškům posléze jeden z nejvlivnějších spisovatelů zabýv…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Cirkadiánní kód
Dlouho přehlížený, přitom tak významný – rytmus těla, který řídí vše. Seznamte se s tím, jak funguje, jak provázané jsou funkce našich orgánů a jak si nerespektováním našich vnitřních hodin můžeme škodit. Avšak stačí malé změny ve spánkových zvyklostech, stravovacích i…

Hurvínkovy veselé Vánoce
Šťastné a veselé: sváteční Hurvínek Jedinečná kompilace toho nejlepšího s vánoční tématikou v podání Divadla Spejbla a Hurvínka. V tradici úspěšných archivních výběrů dostáváte scénky výborných autorů v podání obou dosavadních poskupovských interpretů legendárních lout…

Přízrak Dochartovy šachty
Francouzský spisovatel Jules Verne je znám jako zakladatel žánru sci-fi, jehož fantazie neznala hranic. Ani v tomto případě nezůstal své pověsti nic dlužen. Navzdory poněkud zavádějícímu názvu se román Černé Indie odehrává v uhelných dolech Skotska - termín "black indie…

Rodinná rada
Novela Rodinná rada je hořce humorným svědectvím o střetu dvou stárnoucích bratrů Marka a Ivana při péči o nemohoucí matku. Jejich odlišné osobnosti, rozdílný vztah k minulosti, jiné politické preference a různá hierarchie hodnot eskalují v sérii vygradovaných scén, do …

Smrt bývá nehezká
VY ZNÁTE PŘÍBĚH SVÉHO AUTA? Spisovatel Daniel Hejtman se vyrovnává s životní ztrátou. Po smrti dcery se rozpadá i jeho manželství. Ale zůstává ještě jeden stín. Stín uvnitř jeho starého vozu. Stín na starých fotografiích… Je temná postava přítel? Cesta, jak se spojit s …

Malý princ (1982)
"Co je důležité, je očím neviditelné," prozradí jednou Malý princ neznámému pilotovi, když se spolu setkají v poušti. To je ale jen jedno ze setkání, která čekají na Malého prince ve slavném příběhu o přátelství a lásce? Malý princ s Eduardem Cupákem. Historicky první n…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Nešpor: Kudy do pohody
Kniha "Kudy do pohody" získala ocenění "Český Bestseller" v kategorii "Zdraví & životní styl". Nyní nově vychází v audioknižní podobě. Audiokniha známého lékaře MUDr. Karla Nešpora, kterou namluvil společně s herečkou Terezou Bebarovou, ukazuje cestu přímo "do pohody".…

Na cestě domů…vždycky
Praha, Stockholm, New York a Prachatice jsou místa, která Rudy Linka nazývá svým domovem. Jeho inspirativní životní cesta a lidé, které na ní potkal, je přiblížena v této biografii plné optimismu, energie, humoru a hudby. „Rudy Linka na čas vyměnil kytaru za klávesnici …