Audiokniha SPRÁVNÁ PĚTKA jede tábořit

Don Giovanni
Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji…

Princ Chocholouš
Další z řady slavných rozhlasových "nedělních" pohádekV režii Jana Bergra účinkují: král (Josef Patočka), princezna (Zlata Adamovská), princ Tomáš - Chocholouš (Petr Svoboda), rádce (Jiří Sovák), chůva (Vlasta Jelínková), dvorní dáma (Blanka Waleská), princ (Miroslav Mo…

Vánoční zpověď
Možná měl trochu smůlu. Unaven věčnými partnerskými konflikty a zahnán do kouta šel a nechal se napálit od lichvářů a podvodníků jako tisíce jiných lidí. Peníze nikdy nedostal, a přesto musel splácet. Co by udělal každý z nás? Zavolal na policii anebo navštívil advokáta…

Moderní české básnické sbírky (VIII)
Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst…

Sestřička Carrie
Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl…

Cesta vzkriesenia
Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení. Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a po…

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Vzpomínky Františka Kováříka
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1846 Vzpomínky Františka Kováříka vydanému Supraphonem v roce 1976 a vycházejícímu nyní digitálně: Každý se občas octne v situaci a náladách, kdy touží mít vedle sebe moudrou, zkušenou a shovívavou bytost, která by ho povzbudila, dod…

Angličtina pro začátečníky A1 - A2
Děkujeme za zájem o kurz Angličtina pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se anglicky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, to zname…

Princezna na verpánku
Rozhlasová pohádka z r. 1982. Princeznám vždycky vybírají ženichy jejich rodiče. Žofinka si ho ale našla sama. Ševce! Umanutá princezna si neustále vymýšlí. Odmítá vstát z postele, protože nemá puntíkaté šaty. Nechce si vzít nápadníka, kterého jí vybrali její rodiče. Žo…

Flush
Očima kokršpaněla Flushe - a tedy nejen z nezvyklého úhlu pohledu, ale také s jemnou ironií - popisuje Virginia Woolfová zrod a vývoj velké, naplněné lásky dvou mimořádných osobností: básnířky Elisabeth Barrett-Browningové, autorky slavných Portugalských sonetů, a jejíh…

Řečník 2
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Řím
Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zap…

Saze na hrušce
Vynikající český herec, dramatik, spisovatel, výtvarník a režisér Miroslav Horníček, zavádí posluchače do prvorepublikové Plzně, aby představil svůj rodný dům, své rodiče, dědečky, strýce a další lidi z minulého století. V Horníčkově vyprávění se kloubí dětské okouzlení…

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 10.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je návštěva ze Slovenska: herec Andrej Hryc.

Madynka
Madynka, trochu nezkrotná, ale velmi podnikavá holčička, srší nápady, které hned uskutečňuje především pro sestřičku Lízu. Obě žijí s rodiči na švédském venkově, kde je na její nápady spousta skvělých příležitostí. Ovšem ne vždycky Madynčiny vynalézavé hry dopadnou podl…

Pohádky tisíce a jedné noci
Výběr z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995-1998. Obsahuje úvod, příběh noci 1., 2., 52., 999., 1000. a 1001. Vyprávějí Hana Maciuchová a Josef Somr. Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví …

03. Angličtina - cestovní konverzace
3. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to …

10. Polština - cestovní konverzace
10. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

O princezně solimánské
Jedna z Devatera pohádek Karla Čapka. Princezna Zubejda onemocní a její otec, sultán solimánský, hledá doktora. Nakonec princeznu vyléčí Dr. Voštěp. Zajímá vás, co je tohle za zvláštního doktora?V režii Jiřího Horčičky účinkují přední čeští herci: Jiří Sovák, Jiří Cízl…

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Krakatit
Čapkovi se román psal velmi těžce. Není divu – zpracovává v něm totiž i své osobní dilema. V té době je totiž postaven před otázku, zda se oženit se svou přítelkyní Olgou Scheinpflugovou. Lékaři ani rodina, vzhledem k jeho neutěšenému zdravotnímu stavu, nejsou této vari…