Audiokniha Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého

F1: Přísně tajné
Startovní světla zhasínají… Začíná fascinující jízda světem formule 1! Piloty F1 znají a obdivují miliony lidí po celém světě, do zákulisí jejich sportu však smějí nahlédnout jen vyvolení. Zásluhou dlouholetého insidera Gilese Richardse k nim nyní můžete patřit také vy…

Rezervoár č. 13
V anglické vesnici Gladstone poblíž malebného národního parku Peack District se na Silvestra ztratí nezletilá dívka Rebecca Shawnová. I přes rozsáhlé pátrání nenalezne policie jediné vodítko, co se s ní mohlo stát. Tragická událost rezonuje s životy místních a ani neúpr…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Veľký Gatsby
Veľký Gatsby je najslávnejším románom F. S. Fitzgeralda. Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA. Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spolo…

Bystřejší mozek
>>„Tuto knihu potřebujeme všichni – mladí i staří.“ – Walter Isaacson #O audioknize Zahoďte představu, že stáří znamená úpadek intelektu. Věda přináší dobré zprávy! Mozek si můžeme zlepšovat v každém věku: posilovat neuronové sítě, stimulovat růst nových mozkových bu…

And meet a woman ...
And Meet a Woman… – 44 humorous poems about where to find love, how to approach women, and what happens next from a man's perspective. What happens when a single man steps out to meet someone new? Awkward moments, unexpected connections, and plenty of laughs. This colle…

Můj životopis a mé vynálezy
Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech …

Twisted Lies: Lži na ostří nože
Christian je okouzlující a hrozivý. Je to monstrum oblečené do dokonale ušitého obleku. Každé monstrum má svou slabinu. Tou jeho je ona. Milá, plachá a introvertní Stella je navzdory své slávě na sociálních sítích romantička, která své srdce drží na uzdě. Když ji však h…

Šaman
Mají zvláštní dar. Jejich osudy jsou vepsány do historie Divokého západu. Někteří muži ze skotské lékařské dynastie Coleů jsou obdařeni schopností instinktivně vycítit, kdy se blíží smrt. Náleží k nim také Rob J. Cole, který se v druhé polovině 19. století připojil k p…

Sounds in the Dark
The third step into the Darkness is called Sounds in the Dark. It begins with a short story written in 1921 by American master horror writer Howard Phillips Lovecraft called The Music of Erich Zann. The author himself considered the story to be one of his masterpieces, …

Opatství Northanger
Sedmnáctiletá venkovská dívka Catherine se na pár týdnů dostane do velkého světa, který zná jen z románů. Vtipem nabitý text paroduje dobově populární gotické romány. Protože ho nejdříve vydavatel odmítl, vyšel až rok po autorčině smrti... Hlavní hrdinka románu 17letá …

Údolí
Malá vesnice v srdci Pyrenejí je po sesuvu půdy naprosto odříznutá od okolního světa a zdejší obyvatele navíc děsí sériový vrah, který za sebou nechává znetvořené oběti. Kriminalista Martin Servaz čelí disciplinárnímu řízení, přesto se však na místo vydává. Nemůže jinak…

Povznesení
Jak málo toho víme! Stačí pohlédnout ke hvězdám – nebo se ponořit do hlubin oceánu... Mikrobioložka Leigh vyrůstala v Rotterdamu s násilnickým otcem, snad proto se odjakživa cítila lépe v laboratoři než ve společnosti lidí. Fascinace životem v jeho nejmenších formách ji…

Northangerské opatství
Upřímné srdce hledá pravou lásku. V příběhu sedmnáctileté Catherine, chytré a dobrosrdečné dívky, rozehrává autorka svůj nezaměnitelný smysl pro humor a ironii na pozadí kulis módního lázeňského města a strašidelných gotických románů. „Když je nějaké slečně souzeno být …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Blackout
Totální výpadek proudu rozpoutá chaos s děsivými následky. Jedné chladné únorové noci zhasnou všechna světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato i v Rakousku, Německu, pak ve Švédsku, Francii, Belgii a Švýcarsku. V celé Evropě se hroutí elektrická síť, zhasnou pouličn…

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Velký Gatsby
Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečen…

Letní olympijské hry: Věra Čáslavská, Hans Zdražila a další
Vybrané přímé reportáže ze soutěží a rozhovory s českými medailisty na letních olympijských hrách v Tokiu 1964 a v Moskvě 1980. LOH 1964 Tokio - Věra Čáslavská předání zlaté medaile, čs. hymna a rozhovor S. Sigmunda s Věrou Čáslavskou (sportovní gymnastika, osmiboj) na…

Králova spravedlnost
Co když je vrah, kterého všichni považují za viníka, ve skutečnosti nevinný? Anglie roku 1176. Aelred Barling, vážený soudní úředník krále Jindřicha II., je vyslán se svým mladým asistentem Hugem Stantonem vyšetřit brutální vraždu spáchanou ve vesnici nedaleko Yorku. P…

Jih proti Severu I.
„Plantáže nejsou k ničemu, když žena nemá muže, kterého chce…“ Na jaře 1861 je šestnáctiletá Scarlett O’Harová svéhlavička k pohledání i na jižanské Georgii, jejíž mocipáni hledí na reformy Yankeeů s přezíravostí. Rozmazlená holka z plantáže Tara má vždy to, nač si ukáž…

Oheň probuzení
Oheň probuzení, první díl epické ságy Draconis Memoria Anthonyho Ryana, nás zavede do fiktivního světa, technologicky na úrovni 19. století, kde se schyluje k válce mezi Kovolodním obchodním syndikátem a Korvantinskou říší. V době války neexistuje pro Syndikát nic cenně…

Království
Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké prob…

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách
Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomn…

Nesprávná nevěsta
Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro…