Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Španělština pro pokročilé C1, C2

Audiokniha Španělština pro pokročilé C1, C2

Délka:

12 hod 32 min

Čte:

Alena Sasínová

Vydavatel:

audioacademyeu

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Sedmilháři - výběr z pořadu 1

Sedmilháři - výběr z pořadu 1

Setkání s původní rozhlasovou "sedmilhářskou" partou před mikrofonem. Historky ze života vyprávěné tak, jak je už dnes nikde neuslyšíte. Připravila Dita Skálová. "...Ten pořad je jednoduchý a v tom je jeho kouzlo. Několik lidí si povídá a přitom se natáčí. Pořad nem

Obrázek podcastu Jméno ďábla

Jméno ďábla

Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i

Obrázek podcastu Triptych

Triptych

Kolik jazyků máš, tolikrát jsi porušil páté přikázání… Město Decatur ve státě Illinois zažívá těžké časy, stalo se totiž dějištěm série brutálních vražd. Mrtvé dívky a ženy ovšem nemají na první pohled nic společného, tedy kromě jediné věci – vrah každou z nich připravi

Obrázek podcastu Píšu, dokud si pamatuju

Píšu, dokud si pamatuju

Vzpomínky Taťány Lukešové v sobě skrývají celou tragiku 20. století s jeho hrůzami a nadějemi. Citlivě a s něhou je čte její dcera Barbara Lukešová a přizvala si svého hereckého kolegu Martina Myšičku. Do jednoho života se tak vešla milá setkání s TGM a Janem Masarykem,

Obrázek podcastu Kniha pěti kruhů

Kniha pěti kruhů

Kniha neporaženého bojovníka a nezávislého učitele bojových umění Mijamoto Musaši byl nezávislý samuraj, který svou kariéru vybudoval jako nikdy neporažený bojovník a samostatný učitel bojových umění. Narodil se ve středověkém Japonsku, které toužilo zcelit rány po více

Obrázek podcastu Gilgameš

Gilgameš

Nesmrtelnost člověka pochází z jeho činů. Slavný Epos o Gilgamešovi převyprávěl Vojtěch Zamarovský s respektem k úchvatným básnickým obrazům, dramatickým scénám a síle myšlenek. Jedno z největších a zároveň nejstarších básnických děl světa Epos o Gilgamešovi, králi měst

Obrázek podcastu Neviditeľný život Addie LaRue

Neviditeľný život Addie LaRue

Život, na ktorý si nik nespomenie. Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete. Francúzsko, rok 1714. Zúfalá mladá žena uzavrie dohodu s temným božstvom, aby mohla žiť večne, nespútane, presne tak, ako vždy túžila, keď snívala o slobode. Zmluva má však háčik – Addie si nik nezap

Obrázek podcastu Past na Hurvínka

Past na Hurvínka

Původní LP album 1 18 1870 Past na Hurvínka vydal Supraphon v roce 1980, na CD SU 5122-2 pak vyšel titul mírně zkrácen v roce 1997. Na přání našich zákazníků posíláme nyní do digitálních obchodů titul z řady S+H v plné délce a s původním obalem LP alba

Obrázek podcastu Einstein - Jeho život a vesmír

Einstein - Jeho život a vesmír

Vynikající dílo, které poprvé zpracovává Einsteinův život v celé jeho šíři, neboť Hebrejská univerzita v Jeruzalémě podle poslední vůle Einsteinovy nevlastní dcery uvolnila přes 3 000 stran nových dokumentů, především Einsteinových dopisů jeho první a druhé ženě a dětem

Obrázek podcastu Osm žen z Hradu

Osm žen z Hradu

Pavel Kosatík a dramatizovaná četba z jeho knihy, v níž popisuje osudy manželek československých prezidentů. Na základě dostupných materiálů (literárních a archívních pramenů, vzpomínek dosud žijících členů rodiny a dalších pamětníků), se pokusil zrekonstruovat obraz je

Obrázek podcastu Klára a Slunce

Klára a Slunce

Chápou umělé bytosti věci, které jejich tvůrcům unikají? Až doteď robotka Klára, umělý přítel generace B2, čekala ve výloze obchodu na puberťáka, jemuž by sloužila jako submisivní společnice. Přitom vůbec nepatří do výprodeje: snad trochu divně mluví a nerozumí plně sou

Obrázek podcastu Herecký profil Františka Smolíka

Herecký profil Františka Smolíka

Z komentáře k původnímu LP albu DV 15161 vydanému v roce 1963 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně? Byla by to vrchovatě početná diskotéka, kdyby se měly zvěčnit na gramofonových deskách hlasy všech dramatických postav, které kdy ztělesnil národní umělec František Smol

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Prezidentské konzilium

Prezidentské konzilium

Prezident republiky leží na VIP oddělení největší nemocnice v zemi. O jeho léčbě má rozhodnout konzilium odborníků, ale za zavřenými dveřmi nejde jen o medicínu. Primář Josef Dressler se ocitá uprostřed hry, v níž rozhodují loajalita, strach a moc. Nemocniční hierarchie

Obrázek podcastu Zkáza Jezerní kotliny

Zkáza Jezerní kotliny

Ludva s Pavlem dál chodí do své milované Jezerní kotliny a nosí do města lékárníkovi vzácný šafrán. Občas však mají pocit, že je někdo sleduje. Při jedné z výprav objeví jeskyni a v ní něco, co otevře celou řadu otázek. Je možné, že by se mrtvý Dernet vrátil? Dobrodružn

Obrázek podcastu Janek a kouzelná fazole

Janek a kouzelná fazole

Kouzelný děda vnutí nezkušenému dobrosrdečnému Jankovi za košík vajec jednu fazoli. Takový obchod, zdá se, není pro mladíčka zrovna výhodný, a tak Janek vzteky zadupe fazoli do země. Jenže z půdy najednou vykoukne zelený šlahoun s obrovským listem. Janek na něj vyskočí

Obrázek podcastu Dědečkův velký útěk

Dědečkův velký útěk

Nový humorný příběh od autora Babičky drsňačky a Pana Smraďocha! Jackův děda je už starý a zmatený: * když jde do obchodu, zapomene si přezout papuče * jí jen konzervy, z kterých vytváří nepoživatelné míchanice * často si nemůže vzpomenout, jak se Jack jmenuje Stále ale

Obrázek podcastu Stopy mých otců

Stopy mých otců

Druhý díl historické trilogie o osudech autorčiných předků, kteří z otce na syna dědili mlynářské povolání. Patent o zrušení nevolnictví umožnil Janu Šmahelovi a jeho synovi Josefovi odejít ze starého možděnického mlýna na Českomoravské vysočině do blízkého Stružence. T

Obrázek podcastu Řečiště

Řečiště

Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče

Obrázek podcastu Piroska és farkas, A repülö börönd, Hófehérke, Terülj, asztalkám, Hamupipöke

Piroska és farkas, A repülö börönd, Hófehérke, Terülj, asztalkám, Hamupipöke

Původní desky s maďarskými verzemi pohádek Červená Karkulka, Létající kufr, Sněhurka, Stolečku, prostři se a Popelka vydal Supraphon resp. Supraphon-Artia v roce 1964 pod katalogovými čísly 03553;03554;03555;03556;03557. Nyní i tyto tituly posíláme poprvé do digitálního

Obrázek podcastu Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš

Obrázek podcastu Frankie

Frankie

Muž, ktorý chce zomrieť. Kocúr, ktorý hľadá domov. Frankie je dojímavý príbeh plný láskavého humoru. Príbeh o nezvyčajnom priateľstve a hľadaní chuti do života, znovuobjavovaní jeho zmyslu. Richard Gold sa na tento deň starostlivo pripravil. Dnes si vezme život. Slučka

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 5

Povídky Šimka a Grossmanna 5

Své povídky psali autoři ještě jako téměř neznámí při společných sedánkách v pražské kavárně Slavie. Později jimi prokládali své jevištní kompozice, ale knižně mohly vyjít až počátkem devadesátých let minulého století. Jejich humor přežil desetiletí. Tento titul vám nab

Obrázek podcastu Kainar: Český sen a jiné básně

Kainar: Český sen a jiné básně

JOSEF KAINAR (*29. 6.1917 - †16.11. 1971) Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1440 vydanému v Supraphonu v roce 1973 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Kainarovy básně dovedou šumět, hřmít i mlčet jako voda. Padají shora i vzlínají nepozorovaně od kořínků, jsou ka