Obrázek podcastu Španělština do ucha

Audiokniha Španělština do ucha

Délka:

11 hod 54 min

Čte:

Různí interpreti

Vydavatel:

Eddica

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom

O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom

Medzi dvoma kráľovstvami stála od pradávna hustá tmavá hora. V tej hore vraj vyčíňali strašidlá a mátohy, o akých sa vám ani nesnívalo. Nejeden hrdina sa nebojácne vybral horu prejsť, no živého ho už nikto nevidel. A tak hora ďalej rástla a bujnela, lebo ani drevorubači…

Obrázek podcastu Případ podivného gombíku

Případ podivného gombíku

Jaroslav ležel v pokroucené poloze. Bylo zřejmé, že Starigrad bude potřebovat nového župana. Druhá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Druhá kniha ze série hist…

Obrázek podcastu Vlkodlak

Vlkodlak

Legendární román, podle kterého bylo pojmenováno záškodnické hnutí nacistů. Děj románu se odehrává na německém venkově v dobách třicetileté války a popisuje vpád a drancování krajiny putujícími vojsky, převážně švédskými. Hlavní postavou je zde sedlák Harm Wulf z Lunebo…

Obrázek podcastu Kincl: Rákosníček Nejhezčí pohádky od rybníka Brčálníku

Kincl: Rákosníček Nejhezčí pohádky od rybníka Brčálníku

K dnes už klasickým a v minulosti mimořádně úspěšným "večerníčkovským" seriálům ČT patří pohádkové příběhy vodního skřítka Rákosníčka. Napsal je Jaromír Kincl, vizuální podobu jim vtiskl výtvarník Zdeněk Smetana a svým interpretačním mistrovstvím je oživila Jiřina Bohda…

Obrázek podcastu Zimní hrob

Zimní hrob

Jaké mrazivé tajemství se vrah snažil uložit jednou provždy k ledu? V roce 2051 čelí naše planeta hrůzostrašným následkům klimatické katastrofy. Nejhůř postižené pobřežní státy zalilo moře, z rovníkové Afriky a Asie prchají před nesnesitelným vedrem do mírného pásu dvě …

Obrázek podcastu O Mikešovi

O Mikešovi

Kdo by neslyšel o Mikešovi... Černý kocourek žil v Hrusicích u Ševců, mluvil jako člověk a nejvíc si s ním rozuměl jeho kamarád Pepík. Spolu se navyváděli mnoho veselých kousků a taškařic, při nichž nikdy nechyběli kamarádi prase Pašík a kozel Bobeš, později i roztomilý…

Obrázek podcastu Stalker

Stalker

Joona Linna před rokem zmizel. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý. Skoro všichni. Policie obdrží video snímající tajně ženu za oknem, jak si obléká punčocháče. Objekt slídila se druhý den stane obětí krvavé vraždy. Krutost činu dovede vyšetřovatele k pastorovi Rockymu …

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Měsíční zahrady

Měsíční zahrady

V téhle válce už jde většině vojáků pouze o přežití, nebo o pomstu… Malazská říše, kdysi skromný ostrovní stát, se pod vedením nové císařovny Laseen nezadržitelně rozpíná napříč kontinentem zvaným Genabakis. Po dobytí Dřevnova svůj nenasytný zrak nyní upřela na Darúdžis…

Obrázek podcastu Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Sliz Blemcavý. Smrďouch. Můra Vysávalka. Tito tři hlavní hrdinové jsou strašidla z kanálu neboli kanálníčci, kteří spolu s dalšími tvory a bytůstkami žijí v podzemí. Co se stane, když se jednoho dne Smrďouch ztratí? Podaří se zachránit Sliza Blemcavého, kterého strhne p…

Obrázek podcastu Hugo: Ruy Blas, Moliére: Zdravý nemocný

Hugo: Ruy Blas, Moliére: Zdravý nemocný

Původní LP album DV 15165 s ukázkami z divadelních her Victora Huga (Ruy Blas) a Jean Baptiste Poquelin Moliéra (Zdravý nemocný) vydal Supraphon v roce 1970 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Kolo času II.: Velké hledání

Kolo času II.: Velké hledání

Podaří se Randovi a jeho přátelům najít v zemi okupované nepřáteli vzácnou relikvii dřív, než padne do rukou Temného? Randa, Mata a Perrina čeká další nebezpečná výprava – a tentokrát se budou muset obejít bez pomoci kouzelnice Moirain a jejího strážce Lana. Trojice mla…

Obrázek podcastu Paní z šedivého domu

Paní z šedivého domu

Král české detektivky Eduard Fiker, tentokrát ve stylu Edgara Wallace. Stará dobrá Anglie na počátku 30.let. Na panství slavného filmového producenta přichází tajemný muž. Má informace k loňské sebevraždě jeho dcery. Než je vysloví, je sám zavražděn. Případu se ujímá sl…

Obrázek podcastu Sestry

Sestry

V květnu 1993 se začínající policista Martin Servaz účastní vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena těla dvou sester oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se…

Obrázek podcastu Hodně jsem nikde

Hodně jsem nikde

Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Obrázek podcastu Orcigard

Orcigard

Kniha Orcigard je závěrečným dílem Likarijské trilogie. Volně navazuje na Nejlepší den pro umírání a Likario. Orcigard stále ještě ovládá Alarich Touraine, zvaný Temný mág, jeho moc však slábne. Propukají proti němu povstání, na jeho území vnikají hledači pokladů i lov…

Obrázek podcastu Konec vše napraví

Konec vše napraví

"Vposled se každý jinoch a každá mladá paní či slečna dá na cestu objevů a budou blouditi vesmírem lásky, jehož nesmírný čas a nesmírné dráhy jsou uvnitř pramalého srdce..." Nemáme v české literatuře mnoho autorů, jejichž jazyk a styl je tak osobitý, že je poznáme v kaž…

Obrázek podcastu Milenec Adely Ostrolúckej

Milenec Adely Ostrolúckej

Adela, jediná dcéra pána Ostrej Lúky, spozná na návšteve u svojho strýka v Zemianskom Podhradí neobyčajného muža. Nesmierne príťažlivý básnik a filozof Ludevít sa búri voči vrchnosti, a preto ho považujú za vyvrheľa. Adela sa proti zdravému rozumu vášnivo zamiluje a mus…

Obrázek podcastu Dobronínské morytáty

Dobronínské morytáty

Na počátku adventu přijíždí Jiří Adam z Dobronína s pomocníky bakalářem Petrem a jeho ženou Rozárkou na svou rodnou tvrz na Vysočině, kde si chce během Vánoc odpočinout. Ale ihned po příjezdu ho vyhledá jeho stará kojná a prosí ho o pomoc, protože se ztratil její vnuk. …

Obrázek podcastu Malý velký muž

Malý velký muž

„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Obrázek podcastu Mrtvý posel

Mrtvý posel

Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého domu na Starém Městě pražském těžce raněného muže s ryšavými vlasy. Ještě než zemře, stihne Jiřímu Adamovi prozradit, že se chystá jakési spiknutí. Aby mohlo být jeho pátrání po vrazích úspěšné, rozhodne se Jiř…

Obrázek podcastu Rudý úsvit

Rudý úsvit

Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva…

Obrázek podcastu Případ pro exorcistu

Případ pro exorcistu

Komisařka Marie Výrová, protagonistka detektivního příběhu Michala Sýkory, řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se mrtvá obětí nepovedeného exorci…

Obrázek podcastu Cooper: Poslední Mohykán

Cooper: Poslední Mohykán

Poslední Mohykán je historicko-dobrodružný román, jedna z nejlepších indiánek všech dob.. Příběh je situován do doby sedmileté války mezi Francouzi a Angličany, jejímž důsledkem byl konec koloniálníhopanství Francouzů na území dnešních Spojených států amerických. James …

Obrázek podcastu Soumrak dne

Soumrak dne

Pan Stevens byl celý život loajálním, oddaným, uctivým a pečlivým majordomem na Darlingtonském panství. Jeho pojetí svědomité služby má však za následek hradbu upjatosti, přes kterou si nikdy nedovolil projevit ani ty nejzákladnější city. Když jeho letitý zaměstnavatel …