Audiokniha Španělská gramatika B1

Jedním tahem pera
Kdysi dávno, v dobách, kdy ještě žili draci a neexistovaly jiné videohry než černobílý ping-pong, vešel ve městě Morporku do začouzeného lokálu čaroděj… Vydejte se ve sbírce dvaceti povídek sira Terryho Pratchetta do světa dobrodružství, zábavných absurdit a bezbřehé fa…

Deník kastelána
Co všechno se skrývá ve zdech aristokratických? Pětatřicetiletý Vik opouští velkoměsto a odchází na venkov, kde chce najít ztracený klid, obnovit víru ve smysl života a možná i sílu zachránit zhroucené manželství. Zámek, kde má sloužit jako kastelán a kam má brzy přivés…

Lvice v erbu krále
Romantika na královském dvoře V milostném románu odehrávajícím se na dvoře krále Filipa v zemi Opálie se to hemží intrikami a zradami, ale především je plný romantiky a lásky. Cesta k lásce bývá občas krkolomná. A to i na královském dvoře. Krále země Opálie Filipa ze So…

Annie a berlepsové
Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek
Knížka plná poezie, vtipu a dobrodružství vypráví o dlouhém putování trpaslíka Pitrýska, který se vydal do světa hledat spřízněnou duši. Spřátelil se s taxikářem Srdcem, stal se hercem v divadle pro děti, zamiloval se do princezny Pipiny, kraloval v africké říši Bambuti…

Pavel: Smrt krásných srnců
Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po…

Ostravská mystéria
Stará Ostrava ukrývá spoustu tajemství! Místní četníky nezaměstnávají jen podvodníčci a zloději. Temné uličky Moravské Ostravy, Vítkovic i přilehlých obcí se hemží podivnostmi. A z podivných poměrů vyrůstají i nevšední přátelství. Po Velké válce je Ostravsko divoký regi…

Rytíř milostného květu
Příběh o Záviši z rodu Vítkovců, který měl ve znaku růži, milostný květ. O životě plném touhy po moci a koruně, o odvaze a rozumu, ale také o pýše a zradě. Vyprávění o muži, který se zmocnil vlády, bránil se Rudolfu Habsburskému a pomohl králi Václavovi k velikosti. Boh…

U Masaryků
Anna Gašparíková - Horáková vystudovala dějiny na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (1924-1928). V letech 1929-1936 pracovala jako soukromá archivářka Tomáše Garrigue Masaryka. Její vzpomínky z této doby vyšly knižně v roce 1995 pod názvem U Masarykovcov. Osmidílno…

Jste tady
Kde najít smysl, když zabloudíte? Na pěší túře! V žádných představách budoucnosti nepočítala Marnie s tím, že by byla osamělá. Teď je ve svých osmatřiceti rozvedenou redaktorkou na volné noze a celé dny trčí doma nad korekturami rukopisů, zatímco kamarádky se vdaly a od…

Werich: Táto, povídej
V roce 1970 byly zachyceny na zvukový záznam rozhovory, které spolu vedli otec Jan Werich s dcerou Janou a pro budoucno tak zůstaly zachovány nesmírně zajímavé informace o počátcích Osvobozenéhodivadla, jak se tvořila Vest Pocket Revue a jaké bylo pozadí tvorby Voskovce…

Zaklínač III Krv elfov
Krv elfov je románovým pokračovaním poviedok o zaklínačovi a skutočným začiatkom fenomenálnej ságy o Geraltovi z Rivie. Geralt spolu s princeznou Ciri našli útočisko v tajomnom sídle zaklínačov. Učia ju tam narábať s mečom, no keď odhalia jej zvláštne schopnosti, zaklín…

Zrození vrány
Co stojí za podivným chováním dětí v nápravném zařízení? Proč středověké město sevřel strach před blížícím se svátkem? Komu patří oči slídící ve tmě jeskyně a jaké tajemství ukrývá psychiatrická léčebna? Čtyři příběhy, které spolu zdánlivě nesouvisejí, a přesto se v nic…

Okamžiky s Otou Pavlem
Uslyšíte unikátní svědectví o hlubokém přátelství Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Budeme sledovat jejich cestu od prvních literárních pokusů v rozhlase, novinách a časopisech až k úspěšné literární dráze. Arnošt Lustig některé společné zážitky shrnul v knížce Okamžiky s Ot…

Prežila len jediná
Gotický triler z pera autora bestsellerov Rileyho Sagera, inšpirovaný skutočnými udalosťami. Píše sa rok 1983 a opatrovateľku Kit suspendovali. Musela sa vrátiť do svojej detskej izby do domu k otcovi, kde spolu žijú ako dvaja cudzinci. Preto keď Kit príde ponuka na nov…

Príbeh detektíva
Jedinečný true crime román, aký na Slovensku ešte nebol. Očami detektíva prežijete vyšetrovanie najznámejšej a najbrutálnejšej série vrážd po roku 1989. Kriminálne podhubie divokých deväťdesiatok nedefinovala len mafia, ale aj krimi scéna, ktorá dovtedy nemala obdobu. R…

Schweyk
Schweyk aneb Neskutečně skutečný příběh o tom, jak to doopravdy bylo. Odvážná rozhlasová hra pro šest herců seznámí posluchače šokujícím způsobem s neskutečně skutečným příběhem Josefa Švejka, paní Müllerové, nadporučíka Lukáše, hostinského Palivce a dalších na základě …

Lovec
Na irském zapadákově se dějí věci. Chlapy z vesnice posedla zlatá horečka! Sotva si obyvatelé Ardnakelty zvykli na nového souseda v podobě vysloužilého poldy z Chicaga, už je ve vsi další pozdvižení. Z rušného Londýna se na letním žárem vysušenou rodnou hroudu vrátil vy…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Werich, Horníček: Předscény
Základním jevištním projevem ve všech hrách Osvobozeného divadla Jiřího Voskovce a Jana Wericha byly od dob Vest Pocket Revue vždy předscény. Tehdy vznikly náhodou, aby se rychle zabavilo publikumklábosením dvou komiků před oponou, než se vyřeší problém na jevišti. Úspě…

Jak se plaší smrt
Svoje válečné prožitky publikoval Antonín Liška v knihách Stíny na obloze, Jak se plaší smrt a Cesty mužů. Zvláště druhá z nich je považována za jednu z nejlepších knih o československých letcích bojujících v Anglii.Někdy je dokonce srovnávána se slavnými Nebeskými jezd…

Tatínek píše paměti
Buďte teď pěkně potichu, protože tatínek vám dnes začne vyprávět své paměti. Věříme, že mnozí z vás při poslechu zamyšleně vykřiknou: To byl ale mumin! Nebo: Toto je opravdový život! Než potkal maminku, než měl rodinu, žil tatínek život plný dobrodružství. Svůj příběh v…