Obrázek podcastu Soumrak Camelotu

Audiokniha Soumrak Camelotu

Délka:

8 hod 16 min

Čte:

Gustav Hašek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Dobývání vesmíru

Dobývání vesmíru

Tři, dva, jedna… vítejte na palubě a připravte se na průlet jednou z mnoha dimenzí naší historické paměti. Počínaje rokem 1957, kdy Země získala svou první umělou družici, vysílal Československý rozhlas mnoho relací týkajících se tohoto atraktivního odvětví vědy a techn…

Obrázek podcastu Jak se tropí kočičiny

Jak se tropí kočičiny

Kočka Majka a kočičí kluk Prokop už vyrostli právě tak akorát, aby mohli jít do kočičí školy. Je to škola jako každá jiná, jenže se v ní učí myšlapání, výškolezectví a další podobné předměty. A hlavně: kočičí škola začíná až o půlnoci.Vypráví: Jiří Lábus. Natočeno 1985…

Obrázek podcastu Pravda o cukru

Pravda o cukru

Jak krevní cukr ovlivňuje kvalitu našeho života. Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je možné. Díky jednoduchým fintám, které vám ve své audioknize představí biochemička…

Obrázek podcastu Prolitá krev

Prolitá krev

Po předchozích událostech kolem zavražděného kněze Viktora Strandgårda, během kterých Rebecka Martinssonová prožila nejhorší chvíle svého života, je mladá advokátka na pokraji zhroucení. Pořád se jí vracejí chvíle, kdy musela v sebeobraně zastřelit tři osoby. Její šéf j…

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Obrázek podcastu Kniha pěti kruhů

Kniha pěti kruhů

Kniha neporaženého bojovníka a nezávislého učitele bojových umění Mijamoto Musaši byl nezávislý samuraj, který svou kariéru vybudoval jako nikdy neporažený bojovník a samostatný učitel bojových umění. Narodil se ve středověkém Japonsku, které toužilo zcelit rány po více…

Obrázek podcastu Tři muži na toulkách

Tři muži na toulkách

Humoristický román Jeromea Klapky Jeromea Tři muži na toulkách je volným pokračováním velmi slavného a oblíbeného románu Tři muži ve člunu. Nerozluční přátelé Harris, Jerome a Georg se tentokrát vydávají na poznávací výlet po Německu, aby se vymanili ze stereotypu rodi…

Obrázek podcastu Nagaraja: Buddhovy pohádky

Nagaraja: Buddhovy pohádky

Devatenáct pohádek se zajímavými a neobvyklými příběhy o zvířátkách, princeznách a princích je v podstatě vyprávěním, skrývajícím v sobě jednoduchá základní ponaučení, pomáhající pochopit základy buddhismu. Příběhy vedou svého posluchače k poznání vnitřního klidu, rados…

Obrázek podcastu Petiška: Řecké báje a pověsti Trojská válka, Odysseovy cesty

Petiška: Řecké báje a pověsti Trojská válka, Odysseovy cesty

Legendární Illiadou (Trojská válka) a Odysseou (Odysseovy cesty), bájemi známými jako starořecké eposy připisované slepému pěvci Homérovi, v převyprávění spisovatele Eduarda Petišky uzavírá Supraphon (po třech předcházejících albech) zvukovou podobu jeho knížky pro mlád…

Obrázek podcastu Krize v životě, život v krizi

Krize v životě, život v krizi

Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn…

Obrázek podcastu Dareba

Dareba

Takhle důvěrné přátelství je může stát život… Osud Francesce pro léta dospívání nedopřál zrovna ideální místo, natožpak sladký čas. Dívka z takzvaně slušné rodiny vyrůstá v severoitalské Monze, dějišti slavných automobilových závodů, které mají v roce 1935 pod palcem Mu…

Obrázek podcastu Restart

Restart

Audiokniha Restart vám ukáže lepší a snažší způsob, jak uspět v podnikání. Je stručná, srozumitelná a zbavená plevele profesního žargonu. A především je plná jednoduchých pravidel a rad pro úspěšné podnikání a jak podnikat ve 21. století. Dílo je opatřeno technickým pro…

Obrázek podcastu Mám jméno

Mám jméno

Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Obrázek podcastu Zdochlinárka

Zdochlinárka

V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok …

Obrázek podcastu Mozaika duše

Mozaika duše

Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznej…

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 7

Hovory o józe a mystice č. 7

Vnitřní život, jeho podstata a včem spočívá. Metody vnitřního života - praxe jógy a mystiky. Přednáška v Táboře z října 1998. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo

Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo

Ne všechno z her Divadla Járy Cimrmana se vešlo na zvukové nosiče. Důvod? Jejich omezená stopáž. Toto album proto nabízí kompilaci z textů, "na něž se nedostalo". Je, kromě příznačného"cimrmanovského" humoru, nevšední procházkou (s průvodci Z. Svěrákem a L. Smoljakem) d…

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku III

Setkání u kulatého stolku III

Setkání u kulatého stolku č. 7 a č. 8 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 7: Řeč, jazyk, slova Téma Setkání č. 8: Naše řeč a to, jak s ní zacházíme

Obrázek podcastu Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Obrázek podcastu Pohádky Karla Jaromíra Erbena 2

Pohádky Karla Jaromíra Erbena 2

Karel Jaromír Erben (*7. listopadu 1811– 21. listopadu 1870) básník, spisovatel, sběratel českých lidových písní a pohádek, které mu vyprávěli prostí venkované. Na tomto kompletu najdete pohádky dětem velmi blízké, které jim maminky či babičky vypráví mezi prvními (Hrne…