Audiokniha Smrt bývá nehezká

Znamení vlka
Česká paranormální romance překonávající vše, co u nás v tomto subžánru, a to nejen jako audiokniha. Autorka M. T. Majar uvádí první díl úspěšné série Vlci se samostatnými příběhy… Tori věděla, že není obyčejná. Ale tohle netušila. Stačilo jedno kousnutí. Slovo „vlkodl…

Tajemství pomocnice
Pokračování bestselleru Pomocnice! Je těžké najít zaměstnavatele, který se nebude příliš vyptávat na mou minulost. A tak děkuji svým šťastným hvězdám, že jsem získala místo u Garrickových. Chvíli tu můžu v klidu pracovat, dokud nedostanu, co chci. Je to téměř dokonalé. …

Povídky ze Slovácka
Komentář ILJI PRACHAŘE (*30.4.1924 - †10.8.2005) k původnímu LP albu 1218 4295 "POVÍDKY ZE SLOVÁCKA" vydanému v roce 1987 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Vám všem, kteří budete mít trpělivost zaposlouchat se, vám všem, kteří ji mít nebudete a stisknutím páčky či …

Felix Holzmann ztracený a nalezený
Soukromý zvukový archiv stále obdivovaného komika Felixe Holzmanna vydal svá tajemství. Je to především téměř pět desítek anekdot v neopakovatelném Holzmannově přednesu a tři jeho dialogy s Františkem Budínem, které v celé šíři pamatují pouze diváci jejich veřejných vys…

Skutečná
Petra Nesvačilová je herečka, režisérka a žena, která miluje život. V souboru krátkých fejetonů, povídek a úvah píše o svých vzpomínkách na dětství, ale i o nabitých dnech, které nepostrádají humor a nevšednost umělecké branže. Petřiny texty se opírají o základní hodnot…

Sběratelé ostatků I.
Martin ze Stvolna se vrací do své rodné země, aby dokončil studia na nově založené pražské univerzitě. Zaplete se však do sporů s mocnými Rožmberky. Evropa se stále ještě těžce vzpamatovává z náporu morové epidemie, zemské stezky křižují procesí flagelantů a do čela zpu…

Třetí pečeť
V příběhu zasazeném do středověké Anglie se opět setkáme s Grace a Simonem de Wallrey, s nimiž jsme se seznámili v historické detektivce Sedmý hřích se trestá smrtí. Nedaleko godstowského kláštera, nacházejícího se poblíž sídla Wallreyových, byla spáchána vražda a další…

Viewegh: Krátké pohádky pro unavené rodiče
Na podzim roku 2007 vyšla první kniha pro děti od Michala Viewegha, populárního autora knih pro dospělé. Není to však běžná kniha pro děti, autor myslel i na odrostlé čtenáře a do textuopatrně vmísil různé dvojsmysly, narážky a vtipy, které děti neodradí a rodiče, čtouc…

Národní umělec Zdeněk Štěpánek
Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu, …

Stopařem na této zemi
Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga a biblisty, je volným pokračováním autorovy úspěšné a moudré knihy Exotem na této zemi. Příběhy z Heryánovy kněžské služby plné setkání s nejrůznějšími lidmi všech společenských vrstev prolíná autor se svým osobitým výkl…

Vnitřní svět vítězů
Co skutečně rozhoduje o vítězích mezi špičkami ve svých oborech? Jak se připravovat, abyste dosahovali co nejlepších výsledků? Jak se nevzdávat a směřovat stále k cíli, i když se zrovna nedaří? Jakými způsoby a technikami můžete svůj výkon nejvíce ovlivnit? Aby člověk u…

Přítelkyně z domu smutku
Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost, …

Frankenstein
Kdo vlastně byl tvůrce monstra, které čtenáře a diváky děsí již přes 200 let? S odpovědí na tuto otázku přichází studio Needles, jehož debutová audiokniha Solaris posbírala hned dvě ceny (cena Vinyla a Audiokniha roku 2014). Dramatizované zpracování nervydrásajícího pří…

Život víry 2022/10
Život víry 2022/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Marek Prosner. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Húšť: Jezdím s Biblí i za těmi, kdo leží…

Mariňáci II.
Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

Média, lži a příliš rychlý mozek
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Na odpis
Břitký průvodce odvrácenou stranou Silicon Valley.... Dan Lyons měl šťastnou a spokojenou rodinu, skvělou kariéru a práci, která ho bavila. Všechno změnil jeden telefonát jeho šéfové z Newsweeku. Padesátník, který sice má vynikající přehled v technologické sféře a o pro…

Faktomluva
Kniha tak důležitá pro pochopení světa, že ji Bill Gates daroval všem americkým vysokoškolským absolventům roku 2018. Kniha odhalující naši naprostou neznalost současného stavu – zázraků lidského pokroku v tvrdých datech. Kniha, která je vaším novým antidepresivem ve …

Pouští a pralesem
Máte rádi dobrodružství? Vydejte se společně se Staškem, Nelou a dalšími hrdiny známého románu do nitra středoafrické džungle. Na strastiplnou pouť se obě děti nevydávají dobrovolně. Jsou uneseny a na své cestě za záchranou urazí tisíce kilometrů. Svedou nerovný boj s l…

Trosečníci z Vlaštovky
Ostrov Divokých koček na obzoru! Nadčasový prázdninový román plný zážitků dětských hrdinů, které po ztroskotání lodi čekají nesčetná dobrodružství na souši. K jezeru na anglickém venkově přijíždí opět po roce strávit báječné letní prázdniny čtveřice dětí - Vlaštovky…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Můj život mezi slzami a smíchem
Stejnojmennou knihu sepsala Jiřina Bohdalová společně s Jiřím Janouškem. Nyní ji ve svých devadesáti letech vlastním hlasem převyprávěla s mírnými úpravami. Vedle vysoké profesionality má tak tato audio nahrávka ještě další – hlubší – rozměr. Jak Jiřina Bohdalová bilanc…

Panoptikum hříšných lidí
Panoptikum hříšných lidí (1971), tak se jmenuje druhý ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady Kno…

Příliš mnoho života
V rekreační chalupě, která by především potřebovala zásadní rekonstrukci, se odehrává i mikrohra Příliš mnoho života. V ironickém příběhu o muži, který se chystal odejít ze života na místě, kde se narodil, se Hurník vyzpovídal ze své lásky k chalupaření a odpočinku v př…