Obrázek podcastu Smlouva na lásku

Audiokniha Smlouva na lásku

Délka:

8 hod 5 min

Čte:

LADYha

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Příliš mnoho života

Příliš mnoho života

V rekreační chalupě, která by především potřebovala zásadní rekonstrukci, se odehrává i mikrohra Příliš mnoho života. V ironickém příběhu o muži, který se chystal odejít ze života na místě, kde se narodil, se Hurník vyzpovídal ze své lásky k chalupaření a odpočinku v př…

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Obrázek podcastu Čichač

Čichač

Rozhlasové zpracování Fikerova sci-fi románu s detektivní zápletkou. Vyprávění o muži, který si v krizové životní situaci nechá do nosu transplantovat dokonalejší čichový psí orgán a stane se tak schopným detektivem... Režie Jiří HorčičkaOsoby a obsazení: Josef Pekárek,…

Obrázek podcastu Čtvrtek: O makové panence a motýlu Emanuelovi

Čtvrtek: O makové panence a motýlu Emanuelovi

Zvuková podoba jednoho z nejoblíbenějších TV večerníčků podle literární předlohy moderního klasika tohoto žánru Václava Čtvrtka je především hereckým koncertem Vlastimila Brodského. Hudba Milana Baginskéhopřipomene dětským posluchačům "Makovou panenku" televizní.

Obrázek podcastu Svetlo v nás

Svetlo v nás

Jednoznačné riešenia veľkých životných výziev ani vyčerpávajúce odpovede neexistujú, no Michelle Obama verí, že každý je schopný nájsť a využívať súbor určitých nástrojov, pomocou ktorých si zachováme odstup a budeme vedieť statočne čeliť časom plným zmien. V audioknihe…

Obrázek podcastu Život víry 2020/4

Život víry 2020/4

Život víry 2020/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Petr Hodec, Lucie Endlicherová, Jiřina Gina Čunková, Martin Vrábel. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Dary versus povolání Jak rozpoznat č…

Obrázek podcastu Marta Peschek jde do nebe

Marta Peschek jde do nebe

Herectví Pavla Landovského připomene inscenace hry Karla Steigerwalda, Marta Peschek jde do nebe, v níž si zahrál vedle Niny Divíškové jednu ze dvou hlavních rolí. Otevře se po smrti nebeská brána každému? Nebo je nebe jen pro vyvolené? Karel Steigerwald o námětu říká: …

Obrázek podcastu Učedník kouzelníka Čáryfuka

Učedník kouzelníka Čáryfuka

Mnoha generacemi oblíbený pohádkový příběh Učedník kouzelníka Čáryfuka spisovatele Antonína Zhoře. Kouzelník Čáryfuk byl skutečným mistrem, a tak se jednou rozhodl, že přijme učedníka. Jak si šikovný Bonifác poradí se zákeřnou bandou lupičů nebo rytířem Frydlínem?Hrají:…

Obrázek podcastu Maigret a soudcův dům

Maigret a soudcův dům

Do tohoto případu se Maigret vykázaný na francouzský venkov zakousl téměř s rozkoší… Zpráva o mrtvole spatřené v domě bývalého soudce je pro slavného detektiva, který byl ke svému nezměrnému zklamání jmenován vrchním komisařem v provinčním městečku Luçon, darem z nebes.…

Obrázek podcastu Jistě, pane premiére!

Jistě, pane premiére!

Pokračování dnes již klasického britského komediálního seriálu Jistě, pane ministře, které vás nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti le…

Obrázek podcastu Meditace

Meditace

Meditace patří mezi nejvýznamější a také nejúčinnější techniky, které slouží k dosahování cílů. Meditace je cestou, která nás vede do vlastního nitra, k našemu vyššímu vědomí a k univerzální moudrosti. Meditace znamená jen být - není v ní činnost, žádné úsilí, ani konce…

Obrázek podcastu Akce poklad

Akce poklad

Další z řady populárních dobrodružných seriálů napsaných pro vysílání rozhlasového dětského magazínu DominoPro rozhlas upravil Jiří Hromádko. Režie Ladislav Rybišar.Účinkují Otakar Brousek st., Otakar Brousek ml., Jiří Plachý, Antonín Hart, Pavel Soukup, Václav Knop, Mi…

Obrázek podcastu Menzel: Míša Kulička v rodném lese

Menzel: Míša Kulička v rodném lese

Půvabné dětské knížky Josefa Menzela (otce filmového režiséra Jiřího Menzela), jejichž hrdiny jsou Míša Kulička, jeho maminka medvědice Barbora a popletený strýček Vasil, mají své malé čtenáře už půlstoletí. K jejich oblibě přispěl nemalou měrou také výtvarník Jiří Trnk…

Obrázek podcastu První parta

První parta

V románu První parta Karel Čapek nepopisuje vizi budoucnosti, ani nevaruje před neuváženými činy lidstva. Prostřednictvím hlavního hrdiny velice přesně zachycuje pocity mladého člověka naplněného sny, touhami a nejistotou. Pocity, které velmi dobře zná každý z nás. Jde …

Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin…

Obrázek podcastu Barvíř na penzi

Barvíř na penzi

Barvíř na penzi byl okraden svou o dvacet let mladší manželkou a mladým sousedem. Oba mladí lidé, zdá se, uprchli. Barvíř najme Sherlocka, aby oba vypátral, netuší však, jakým směrem se pátrání stočí. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Obrázek podcastu Moji milí Slováci

Moji milí Slováci

Moji milí Slováci, to je fejtónová zbierka Júliusa Satinského. Ide o úprimné listy autora vlastnému národu napísané tesne po nežnej revolúcii. Píše sa v nich o nástrahách pre Slovákov, ktoré by mohli byť po tridsiatich rokoch demokracie už dávno prekonané. Listy by tak …

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Obrázek podcastu Stanice Armida

Stanice Armida

Hluboko ve vesmíru se nachází stanice Armida, jedno z četných míst, kde se setkávají pozemšťané a mimozemské rasy. Právě sem je vyslán mladý xenolog Viktor Frenchstone, aby pomohl vyřešit případ záhadné sebevraždy. V nitru stanice se zvolna stahují stíny, stejně jako v …

Obrázek podcastu Já si to všechno pamatuju

Já si to všechno pamatuju

Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Obrázek podcastu Faustovské srdce Karla Högera

Faustovské srdce Karla Högera

Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Obrázek podcastu Stařec a moře

Stařec a moře

Nejslavnější dílo Ernesta Hemingwaye, novela, za kterou obdržel v roce 1954 Nobelovu cenu za literaturu. Příběh se odehrává v malé kubánské vesnici poblíž Havany, odkud starý rybář Santiago vyjíždí sám na lov. Po dlouhé neúspěšné době uloví největší rybu svého života, s…

Obrázek podcastu Jak se dělá zoo

Jak se dělá zoo

Jak se ze staré, šedivé zoo stane jedna z nejkrásnějších na světě? Petr Fejk strávil třináct let (1997–2009) ve funkci ředitele Zoo Praha a nyní se k této barvité životní kapitole vrací ve svých vzpomínkách, protože – jak sám říká – to byla výjimečná doba plná výjimečný…

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…