Audiokniha Smát se nahlas

Petrohradský lichvář
Ruský spisovatel Nikolaj Alexejevič Někrasov proslul zejména svými kriticko-společenskými díly. V příběhu o nápadníkovi, který byl nucen podvést lakomého lichváře, aby dostal svolení k sňatku s jeho dcerou, uslyšíte v titulní roli Josefa Somra.V inscenaci režiséra Jose…

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek
Milovat lidi vyžaduje pořádný kus odvahy. Stejně jako milovat sám sebe! Být čarodějkou v současné Británii není nic jednoduchého. Mika by mohla vyprávět. Musíte dodržovat přísná pravidla utajení a být neustále na pozoru. Zároveň ale platí, že magie chce být používána. A…

Hle, vítěz přichází!
Jedno ze svých nejslavnějších oratorií nazvané Juda Makabejský věnoval Georg Friedrich Händel Williamu Agustovi, vévodovi z Cumberlandu jako poctu po jeho záchraně Londýna a odvrácení útoku skotské armády v roce 1746. Ale musí být cesty hudební historie vždycky tak přím…

Portrétoval anglickou královnu
Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če…

Husité
"Bitvou na Vítkově, kde husité porazili křižáky, to jenom začíná. Útok rozzuřené bachyně je úplná legrace v porovnání s tím, co všechno ještě Báru a mladičkého husitského bojovníka, práče Borka, čeká cestou do Tábora – a vlastně i v Táboře samotném. Historička Veronika …

Životopisy císařů
Životopisy římských císařů od Caesara po Domitiana zachycují osobní život a povahové rysy jednotlivých panovníků. Suetonius se narodil v r. 70 n. l. a působil jako římský císařský archivář. Jeho nejznámějším dílem jsou tyto životopisy.Životopisy mají podobnou strukturu,…

40 dní pěšky do Jeruzaléma
Mladý student Ladislav Zibura v létě 2014 hodil batoh na záda a vydal se na pouť do Jeruzaléma. Bez mapy a orientačního smyslu pěšky ušel 1 400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele, stanul pod Zdí nářků a prožil největší dobrodružství svého života. Těš…

Sekora: Ferda, Beruška a Pytlík & Ferda sporty všeho druhu
Plejáda populárních českých herců účinkuje ve dvou příbězích podle knížek Ondřeje Sekory o Ferdovi Mravencovi a jeho přátelích Ilona Svobodová, Jiří Lábus, Naďa Konvalinková, Pavel Trávníček, Ladislav Trojan a řada dalších se představují v dramatizacích oblíbených knih…

Miler: Krtkova dobrodružství 2 - Jak Krtek uzdravil myšku
Další díl z cyklu dramatizovaných pohádek slavného Krtečka výtvarníka a režiséra Zdeňka Milera. Málokterý hrdina se dočkal tak spontánní a široké odezvy na veřejnosti, jako právě Krteček. V loňskémroce jsme vydali první díl Krtečkových příběhů, který, namluvený Markem E…

Němcová: O perníkové chaloupce a 5 dalších pohádek
Šest pohádek Boženy Němcové, jež nabízí tento titul, spojuje nejen to, že patří k nejznámějším, ale především jejich zvukové zpracování. Jde o velkorysé dramatizace s vynikajícími herci, z nichž někteří - jako Josef Kemr, Jiří Adamíra či František Filipovský - dnes už p…

Sedm listů Melinovi
Četba této zralé Šafaříkovy prvotiny poprvé vydané v roce 1948 je po dlouhých letech o to úchvatnější, že teprve dnes je širší veřejnost připravena chápat, jak geniálně autor předjal základní otázky spjaté s existencí umělce, výkladem jeho práce a jejího smyslu. Z cykl…

Pásky na vousy
Dramatická anekdota o velké lásce a neprodejném zboží.Časově patří hra do raného období tvorby Karla Poláčka, kdy působil jako novinář, povídkář, fejetonista a soudničkář. Napsal tehdy vynikající Povídky izraelského vyznání, v kterých lze nalézt i řadu dramatických prvk…

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Jak s Máničkou šili všichni čerti
"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb…

Princezna Psycho
Každý z nás touží po přijetí, lásce a respektu. Jolanin život se ocitl ve slepé uličce. Hroutí se rodina, manželství, práce v korporátu jí připadá nesmyslná. Je třeba najít cestu k životnímu smíření. Máte pocit, že se váš život ocitl ve slepé uličce? Rodina, manželství…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Manuál úspěšného hubnutí
Máte o 5 kilo víc než by bylo fajn? Nebo snad až o 50 kilo víc? Tato audiokniha je tu pro všechny, kteří bojují s hmotností a mají za sebou třeba i neúspěšné redukční pokusy. Autoři nepředkládají a nevnucují zaručené návody na hubnutí, naopak kladou důraz zejména na to…

Hilda a parádní slavnost
Druhý díl zavádí modrovlasou rozumbradu Hildu a její maminku do uspěchaného města Trolberg, jež se ani v nejmenším nepodobá nádherné divočině, kterou musely opustit. Když Hilda ve škole dostane za úkol vypracovat se spolužáky projekt o krásách jejich města, neví si s ní…

Nebe plné draků
První obětí každé války je pravda. Aischylos Byly chvíle a dny, kdy jsme nechtěli být nikde jinde na světě. Zároveň jsme ve stejném okamžiku cítili, že potřebujeme domů. Český farmaceut Stanislav Havlíček viděl v roce 2024 na misi s Lékaři bez hranic život civilistů v G…

Vítek
Odvážný rytíř Vítek se po Soběslavově smrti stává věrným poddaným krále Vladislava I. a v jeho službách usiluje o nastolení práva a spravedlnosti. Otakar Brousek čte z historického románu Adalberta Stiftera, rakouského spisovatele českého původu. Poslechněte si příběh z…

Ještě že nejsem kat
Být katem může být výnosné i pěkně nebezpečné řemeslo. Dobrodružný příběh z renesanční Prahy. Hlavními hrdiny je zdánlivě nesourodá trojice – staroměstský rychtář, katovka a zběhlý student teologie. Dobrodružný detektivní příběh se odehrává v renesanční Praze. Román vzn…

Pět kluků, kocour a velryba
Když je něco jenom jako, tak to ve skutečnosti není, i když by to být mohlo, a když se to něco ocitne v pohádce, klidně to je, třebaže by to být ani nemělo. Pokud se zdá tahle úvaha trochu bláznivá, pak ji berte jako pozvánku k pohádce, v níž všechno trochu je a trochu …

Literární spolek Laury Sněžné
Dobrý spisovatel kvůli příběhu i přátele mučí! Mladé učitelce literatury Elle Milanové se jednoho dne splní sen – právě ona je vybrána za poslední členku vyhlášeného společenství spisovatelů, které založila veleúspěšná autorka knih pro děti Laura Sněžná. Ta ovšem záhy n…

Ze světa lesních samot (četba)
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.Klostermannův příběh nabízíme nyní i jako jednohlasou četbu na pokrač…

Muži, kteří nenávidí ženy
Muži, kteří nenávidí ženy - Milénium 1 - trilogie Milénium hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Herec Martin Stránský v audio verzi první části tohoto románu exceluje. Známý novinář a sp…