Audiokniha Smäd

Vánoční vražda
Mladá Phyllis přijíždí na oslavu Vánoc k babičce, kde se setkává se vzdáleným příbuzným Rowlandem Maybrickem. Z přítomnosti žoviálního, neomaleného, sebevědomého mladíka, který přijel ocenit babiččiny staré mince, není Phyllis nadšená. Na klidu jí rozhodně nepřidá, když…

Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku
Jiří Horčička byl rozhlasový režisér par excellence. Výrazná exprese, dokonalá práce se zvukem, jasné vedení herců. Ve své režijní práci dokázal uchopit jak témata výsostně intelektuální, tak i ta, která docela prostě a jednoduše vycházela z běžného denního života. A př…

Narozeninová kočka
Děda má plnou hlavu starostí. Rád by vymyslel pěkný dárek pro babičku k narozeninám. Je však nevidomý, a tak bude potřebovat pomoc od svých rozpustilých vnoučků. Kdo ví, jak se povede babičku překvapit a zda bude mít z dárku radost. Zdramatizovaný příběh namluvil herec …

Pod hladinou lží
Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri…

Řád není všechno
Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Správce impéria: Císař
Druhá část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Po dlouhé roky pečlivě připravovaný plán Jira z Anasati má konečně sklidit své ovoce a přinést mu mnohem více než jen titul vojevůdce. Jiro míří přímo na císařský trůn a přitom hodlá odstranit i svého hlavního protivníka –…

Děrsu Uzala
Slavný dobrodružný cestopis líčí výpravu zkoumající neprobádaná zákoutí ruského Dálného východu, na niž se v roce 1907 vydal cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Kniha je věnována především domorodému průvodci expedice, goldskému lovci a stopaři Děrsuovi z rodu Uz…

Na podpätkoch
Rok po vražde Bosa sa jeho kapitáni rozhodli rozdeliť si územie Nášho Mesta, pasovali sa do pozícií malých bosov a začali si závidieť a navzájom škodiť. Začala sa vojna v podsvetí, ale iba z toho jeden nevyžije, a tak voči majiteľom reštaurácií a kaviarní vo svojom teri…

Moc a sláva
Děje se v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz. Nejen g…

Smrt kouzelného džina
Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

Šest případů Sherlocka Holmese
Společný balíček třech úspěšných titulů z rozhlasového archivu. Ústřední dvojici Sherlocka Holmese a Dr. Watsona hrají ve čtyřech případech - Barvíř na penzi, Podnájemnice v závoji, Tři Garridebové a Umírající detektiv - Jiří Tomek a Jaroslav Kuneš. Zbylé dvě povídky - …

Noc na Karlštejně (1956)
Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. Starší rozhlasové zpracování v režii Jiřího HorčičkyOsoby a obsazení: Karel IV., císař římský a král český (Otomar Korbelá…

Dva razy mŕtvy
Štvrtkový klub detektívov rieši nový prípad. Elizabeth navštívi muža, ktorého považovala za mŕtveho. Potrebuje jej pomoc. Obvinili ho z krádeže diamantov a život mu ohrozuje nebezpečný zločinec. Keď telá pribúdajú, Elizabeth zapojí do poľovačky na surového vraha Joyce, …

Zůstane koza celá, když se vlci nažerou?
Jaroslava Adamová, Ladislav Mrkvička a Jaroslav Kepka v hlavních rolích satirické komedie s drobnou kriminální zápletkou.Do podniku Galvana, který dokáže poskytnout nedostatkové služby, nastupuje nový pracovník (Ladislav Mrkvička). Zdá se, že i díky šarmu účetní Marie (…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Ole Zavřiočka
Na celém světě není nikdo, kdo by znal tolik příběhů jako Ole Zavřiočka, tvrdil dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Ole Zavřiočka je pohádkový skřítek, který se skamarádil s rozhlasovým Hajajou. Ti dva se domluvili a rozhodli se vám poslat 7 kouzelných příběhů, k…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Pes baskervillský
Martin Finger jako Sherlock Holmes a Petr Lněnička jako doktor Watson v slavném detektivním příběhu o děsivém psu, který pronásleduje rod Baskervillů. Kdo po záhadné smrti sira Charlese usiluje o život jeho mladého dědice? Je to opravdu démonický pes potulující se po v…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Jógátky
Jóga je filozofický systém pocházející z Indie. Prastará moudrost a odkaz cizích kultur jsou aktuální i v dnešní době. Jógátky – pohádky na motivy eticko-morálního základu jógy – jsou určeny hloubavým rodičům a jejich dětem, kteří se chtějí na chvilku zastavit a zklidni…

Cirkus Humberto (1961)
Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…

O život
Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa…

Longing
The sixth step into the Darkness is called Longing, and it features a single short story; a very distinctive one indeed. It is a relatively short masterpiece by Howard Phillips Lovecraft, the author who is a pillar of our series. The Outsider is one of his most often pu…

Staré řecké báje a pověsti 1
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…