Atomové návyky
Nezáleží na tom, co přesně chcete změnit, Atomové návyky vám s tím pomohou. James Clear, jehož blog čte měsíčně milion čtenářů, vydestiloval to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd, aby vás naučil dosáhnout cílů. Pomocí drobných každodenních kroků – stačí 1% změn…

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Andělin popel
"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…

Nebezpečná místa
Čtvrtý případ inspektorky Lottie Parkerové Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmull…

Na západní frontě klid
Paulovi Bäumerovi a jeho spolužákům z gymnázia je osmnáct let a jejich další kroky nesměřují na univerzitu, ale do zákopů první světové války. Učí se krýt před střelbou, kterak rozpoznat granát od šrapnelu, jak postupovat při plynovém útoku, učí se pohřbívat své kamarád…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obléhání Macindawu
Podaří se Willovi najít v rozvráceném severním lénu bojovníky, kteří mu pomohou zpátky dobýt hrad ovládaný sirem Kerenem a jeho tlupou zločinců a osvobodit Alyss ze zajetí? Navíc se za hranicemi shromažďují klany divokých Skotiů a chystají vpád do araluenského královstv…

Začni vydělávat na tom, co tě baví
20 minut denně. Pouhých 30 dní 30denní projekt, pěkně krok za krokem, den po dni. To nám podle autora Johna Williamse stačí k tomu, abychom unikli z každodenní rutiny a rozjeli vlastní projekt či byznys. Máte pocit, že žádné nápady nemáte? Nebojte se, hned na začátku vá…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

O smrti a jiných hrůzách
První krok k Temnotě nese název O smrti a jiných hrůzách a obsahuje tři povídky. Autorem první z nich – Strašidelný domeček pro panenky – je příhodně Montague Rhodes James, jenž se za svého života zprvu věnoval výhradně vědecké práci, ovšem později uspěl i se strašideln…

Osm hor
Vrcholy byly bílé, obloha nezvykle modrá, pocit zázraku Chodit po horách bylo pro Pietra už odmala naprosto přirozené – bral ho do nich jeho otec, kterému učarovaly a z něhož se v kostkované košili, manšestrácích, vlněném svetru a pohorkách stával jiný člověk. Tenhle z…

Odepsaní
Do rodiny Adámkových, redaktora a účetní v penzi, má přijít podivná návštěva, pracovnice sociologické společnosti, která bude 24 hodin denně monitorovat jejich život. Tímto katalyzátorem se urychlí řada nastřádaných konfliktů a k jejich razanci přispěje i syn, kterého s…

Neplechy čerta Zbrklíka
V pekle se jednoho dne narodí čertík s nebesky modrýma očima, který dostane jméno Zbrklík. Kvůli jeho zbrklosti ho potkává jeden malér za druhým. Nedopatřením vytopí peklo, málem nechá shořet pekelné listiny. Nakonec Luciferovi dojde trpělivost a vyšle Zbrklíka do světa…

Nekonečná noc
Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, jiný se zrodí pro nekonečnou noc... Co přiřkl osud Ellie Goodmanové, závratně bohaté dědičce, která se rozhodla vdát za Michaela Rogerse, z pohledu jejích poručníků naprosto nevhodnou partii? Jaký osud čeká na Michaela, jenž touží p…

Sherlock Holmes a Krvavá zrada
Píše se rok 1894 a celý Londýn nemluví o ničem jiném, než o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když britské soudy zprostí profesora všech obvinění, a požádá proto svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, c…

Pohádky a příběhy
Dvacet šest příběhů, které svírají srdce. Příběhy velkého vypravěče, které ožívají v novém překladu Heleny Březinové, mluví o lásce, štěstí, strachu i smrti. Příběhy velkého vypravěče ožívají v novém překladu. Tak přirozeně se v nich mluví o lásce, štěstí, strachu i smr…

3x Poirot #1
3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…

Hurvínkovy příhody 3
Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Vladimíra Straky, Luboše Homoly, Jiřího Středy a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové.

Růže pro Algernon
Charlieho IQ 68 náhle vzrostlo na 185. Pomůže si? Pekařský pomocník Charlie Gordon je mentálně retardovaný, což nutně neznamená, že by si jako kdokoli jiný nechtěl v životě polepšit. A protože vyniká úžasnou motivací k učení, vybere si ho věda jako první lidskou bytost,…

Setkání s pastýři
První díl ze série příběhů pro děti ve věku 6–9 let, v němž tři děti žijící v současnosti zažívají velká dobrodružství pokaždé, když se dostanou do minulosti, do doby za Ježíšova života. K tomu nedochází náhodně, ale pokaždé se tak děje, když řeší nějaký „problém“. Cest…

Familiár
V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde každý hájí jen své vlastní zájmy. Jedin…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Adam ze Zbraslavi a případ královských diplomatů
Adam ze Zbraslavi se vydává rozplést záhadné vraždy a útoky, které ohrožují diplomatická jednání o sňatku Elišky Přemyslovny s Janem Lucemburským. Adam pod Eliščinou záštitou přijímá roli vyšetřovatele a putuje až do Mohuče, kde se zaplete do sítě nebezpečných intrik. S…

Doktor Proktor a velká loupež zlata
Norský národní poklad byl ukraden! (No, ve skutečnosti to byla jedna zlatá cihla, protože Norové jedí spoustu sladkostí a pak potřebují hodně zlata na plomby, ale stejně...) a kdyby se na to při každoroční inspekci přišlo, dozajista by zemi zachvátil chaos a vypukla by …