Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)

Audiokniha Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)

Délka:

5 hod 33 min

Čte:

Dušan Jamrich

Vydavatel:

VIAProductions

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Na co Alice zapomněla

Na co Alice zapomněla

Ztráta paměti neznamená konec. Vlastně to může být šance na nový začátek… Když se Alice probere na zemi v posilovně, je přesvědčena o tom, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým úžasným manželem Nickem. Jak se ovšem záhy ukáže, z její paměti se právě vymazalo d

Obrázek podcastu Osm kroků

Osm kroků

Dokumentární hra o posledních dnech K. H. Franka - režie Jan Berger, v hlavní roli: Boris Rösner Osoby a obsazení: Karl Hermann Frank (Boris Rösner), Kamil Resler, advokát (Jiří Šrámek), Kroupa (Pavel Soukup), Kozák (Stanislav Zindulka), zřízenec / Navara (Luděk Nešleha

Obrázek podcastu Maria Theresa: The Blessed Empress

Maria Theresa: The Blessed Empress

Vládkyně habsburské monarchie, česká a uherská královna… Z učebnic historie se na nás dívá majestátní plavovlasá žena, pravá císařovna. Jaká ale byla doopravdy žena jménem Marie Terezie? V audioknize máte možnosti nahlédnout do soukromého života jedné z nejmocnějších že

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Zdislava a ztracená relikvie

Zdislava a ztracená relikvie

Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s

Obrázek podcastu Vražda v Ardith Hall

Vražda v Ardith Hall

Při seanci, kterou v honosném sídle Ardith Hall pořádá paní Tarrantová, za velmi podivných okolností umírá jeden z pozvaných hostů. Inspektor Daniel Haze a lord Jason Redmond brzy zjišťují, že mají co do činění s pečlivě naplánovanou podlou vraždou. Mezi hlavní podezřel

Obrázek podcastu Opatství Northanger

Opatství Northanger

Sedmnáctiletá venkovská dívka Catherine se na pár týdnů dostane do velkého světa, který zná jen z románů. Vtipem nabitý text paroduje dobově populární gotické romány. Protože ho nejdříve vydavatel odmítl, vyšel až rok po autorčině smrti... Hlavní hrdinka románu 17letá

Obrázek podcastu Přízraky domu Carrowů

Přízraky domu Carrowů

Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů,

Obrázek podcastu Lucemburská epopej III

Lucemburská epopej III

Karel IV. upevňuje svou císařskou moc. Román Vlastimila Vondrušky líčí promyšlený boj Karla IV. o římskou císařskou korunu, který vrcholí korunovací v Římě roku 1355. S líčením Karlových osudů se prolíná popis postupného úpadku moci pánů z Landštejna. Na konci roku 13

Obrázek podcastu Kateřina Aragonská: Pravá královna

Kateřina Aragonská: Pravá královna

Měli si být oporou a stvrdili to před Bohem. Avšak jen ona na to dbala… Už počasí v anglickém přístavu věstí, že se španělská infantka Catalina bude muset důkladně obrnit proti nevlídnosti Severu. Sňatková politika jí za chotě určila zdejšího prvorozeného prince Artura

Obrázek podcastu Průvodce Londýnem

Průvodce Londýnem

Poznejte s námi jednu z nejpestřejších metropolí Evropy. Náš audio průvodce Vás provede po nejznámějších místech, které by jste při své toulce  Londýnem neměli vynechat. Získáte: - Více než 80 minut zvukového záznamu k historii města a těm nejvýznamnějším místům a pamá

Obrázek podcastu Hodiny

Hodiny

Světoznámý román je literární poctou spisovatelce Virginii Woolfové , popisuje jeden běžný den tří ženských postav (Virginie Woolfová, Paní Dallowayová a Paní Brownová), podobně jako Virginie Woolfová v Paní Dallowayové popisuje jediný den Paní Dallowayové. Původně zamý

Obrázek podcastu Poslední láska císaře Karla

Poslední láska císaře Karla

Román pojednává o pozapomenutém osudu Guillauma, jediného historicky doloženého levobočka císaře Karla IV. Český král a římský císař se s Guillaumovou matkou seznámil patrně v roce 1365 při jedné ze svých cest do Avignonu, kam ho opakovaně zavedla snaha zasadit se o nav

Obrázek podcastu Marie Antoinetta a revoluce

Marie Antoinetta a revoluce

Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn

Obrázek podcastu Polapená

Polapená

Kai je hráč chicagského baseballového klubu a svobodný táta. Přestože má nabitý program, nestojí o to, aby mu se synem někdo pomáhal. Tentokrát ale jeho manažer najal chůvu, kterou Kai vyhodit nemůže – vlastní dceru. Miller je mladá, divoká a nespoutaná. Chicago je pro

Obrázek podcastu V2

V2

November 1944. Hitler vkladá všetku nádej aj finančné prostriedky Tretej ríše do zbrane, ktorá má zmeniť neúspešný priebeh vojny a poraziť Veľkú Britániu. V tajnej podzemnej továrni väzni vyrábajú súčiastky rakety V2, ktorú vyvinuli vedci vo vojenskom výskumnom stredisk

Obrázek podcastu Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. dovedl země koruny české k nebývalému rozkvětu, jen v soukromí jako by se mu štěstí vyhýbalo. Nebylo mu přáno, aby ho královským životem provázela milovaná Blanka. I když pak uzavíral politické sňatky, své manželky měl upřímně rád. Netušil však, že jediná Isab

Obrázek podcastu Ochráním tě

Ochráním tě

Manželé Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi vlastní hebridskou luxusní oděvní značku Ranish Tweed. Když se společně vypraví na služební cestu do Paříže, Niamh se dozví o manželově poměru s ruskou módní návrhářkou a vzápětí se stane svědkem toho, jak Ruairidh i s milenkou zah

Obrázek podcastu Odpadlík

Odpadlík

Luigi byl čaroděj - učeň. Navíc zamilovaný právě do tohoto křižníku, admirálské lodě třetí hvězdné flotily. A do toho pořád ty šramoty. Zasáhli čarodějové… napadlo ho.

Obrázek podcastu Z korespondence Boženy Němcové

Z korespondence Boženy Němcové

"Já musím psát. Když jsem mnohdy mrzutostí nebo starostí sklíčená, jak sednu k psaní, žiji v jiném světě," svěřuje se v jednom ze svých dopisů Božena Němcová (4. 2. 1820 Vídeň - 21. 1. 1862 Praha). Když pročítáme její korespondenci, vždycky znovu musíme obdivovat, s jak

Obrázek podcastu Nakonec přijde smrt

Nakonec přijde smrt

Chvíle pomíjivá jako sen, a nakonec přinese jen smrt… Ovdovělé Reniseneb, jediné dceři zádušního kněze Imhotepa, připadá po návratu do rodného domu vše při starém. Ovšem jen do chvíle, než se ze svého statku na severu vrátí její otec a pán. Po životodárném Nilu s ním to

Obrázek podcastu Meditační promluvy 5 - Očista a vysvobození mysli

Meditační promluvy 5 - Očista a vysvobození mysli

Záznam promluv J. Vacka a J. Krutiny ze semináře v Jedlových Kostolanoch 2009. 1) Očista emocí a mysli, energetická podstata mysli, prvotní řízení pozornosti vědomí, rozpuštění ega a s ním i zdroj všech negací aj. 2) Práce s myslí, očista mysli, duchovní léčení aj.

Obrázek podcastu Zapomenutá vražda

Zapomenutá vražda

Agatha Christie nás zavede do půvabného anglického přímořského letoviska Dillmouth, kde si mladí novomanželé Reedovi zakoupí malou viktoriánskou vilku. Gwenda Reedová však kvůli záhadným a ne právě příjemným útržkům vzpomínek, které se jí začnou vybavovat, pomalu nabude