Muž bez tváře
Dobrý novinář riskuje krk i pro pravdu, o kterou nikdo nestojí… Velkou Británii čekají volby, ale ostřílený britský novinář Neil Bannerman má jiné starosti. Během jeho pracovního pobytu v Bruselu totiž došlo k tragédii, při níž zemřeli britský ministr zahraničí a místní…

Krása nesmírná
Krása nesmírná - výbor ze sbírky ruských lidových pohádek, dnes již skutečně kultovní knihy, na kterou s láskou vzpomínají čtenáři dospělí a ke které přivádějí malé čtenáře znovu a znovu. Určitě všichni znají Babu Jagu, krásnou Vasilisu, Žabku, carevnu, Kostěje Nesmrtel…

Quo vadis - Mistři slova
Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop…

Paní jezera
5. část Ságy o Zaklínači Had Uroboros se zakousl do vlastního ocasu. Něco končí, něco začíná... Také příběh Zaklínačova hledání dospěl k závěru, Ciri, Geralt i Yennefer se na pozadí krvavého válečného konfliktu konečně setkají, ovšem podobně jako v předchozích dílech…

Jankův květ
Kdo najde květ kapradiny, kterému se přezdívá Jankův květ, tomu splní každé přání a přinese mu lásku. Aspoň tak se o tom píše v tajemné knize knih. V Zázračném herbáři... Poslechněte si pohádku, která vás zavede do podhůří Moravskoslezských Beskyd. Žijí tu divoženky, co…

GÉNIUS v nás
Jedna z mezinárodně nejlépe prodávaných autorek a cenami ověnčená univerzitní profesorka Tina Seelig vyučuje kreativitu nejlepší a nejbystřejší studenty na Stanfordu. Rovněž učí kreativnímu myšlení podnikatele a vrcholové manažery po celém světě. V audioknize Génius v n…

Rytířské pohádky
Chudí rytíři Richard a Lukáš putují světem, aby prokázali svou odvahu, vykonali hrdinský čin a třeba i získali bohatství a našli štěstí. Jestli se jim to podaří, ať už v tisovém, dubovém, javorovém, lískovém či jiném království, které navštíví, o tom vypravuje Michal Pa…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Moucha
Další z řady detektivek velmi úspěšného a oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána nás zavádí na Slovensko rok po sametové revoluci. Nejen slovenští kriminalisté se v té době musí potýkat s nárůstem zločinů, brutality i vražd. Jedním z případů je i vražda mladéh…

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Lukostřelec
Klid přichází ze srdce. Příběh mistra a jeho žáka, který touží dozvědět se tajemství smysluplného života. Starý muž ho mladíkovi předává pomocí japonského učení kjúdó, „cesty luku“. Do zapadlé vesnice přichází mladý muž. Ví, že tam žije truhlář, který býval nejvyhlášen…

Smrt staré posluhovačky
„Zabili bábu, už je v pánu. – Jak? – Prý ji dali takhle ránu. – Bác…“ Nepříliš sympatický, zato velmi nervózní James Bentley předstoupil před porotu se značně nepřesvědčivou historkou… A protože důkazy hovořily jasně, verdikt zněl „vinen“. Policejní inspektor Spence z …

Jednorožec
Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít …

Černá ovce rodiny
Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to…

Co by měl můj syn vědět o světě
Humorný pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove. Generace největších egoistů v dějinách lidstva si pořídila děti a uvědomila si, že je vlastně bezvýznamná. Jak jinak vyléčit všemožné úzkosti a nedostatky rodičů jedn…

Kanibal
Románem Kanibal předkládá Lubomír Macháček čtenářům střet dvou výrazných osobností, lékaře a jeho bývalého pacienta, který vyhledá svého terapeuta krátce po návratu z vězení, aby se mu pomstil za domnělou křivdu. Jejich vzájemný souboj o pravdu života je nejen bojem o f…

Work Life Balance
Žiť harmonický život je snom a cieľom mnohých ľudí, žijúcich v súčasnom uponáhľanom svete. Nájsť rovnováhu medzi osobným a pracovným životom je veľkým umením, ktoré sa nie každému podarí. Martin Prodaj vo svojej audio knihe ponúka jednoduché návody a myšlienky, ktoré vá…

Purpurová síť
Oddělení analýzy případů v čele s Elenou Blancovou se pokouší rozkrýt tajnou organizaci Purpurová síť, která šíří nahrávky s mučením lidí. Pro Elenu je případ velice osobní, protože se spolkem se zapletl i její ztracený syn Lucas. Z oběti se ale proměnil v mučitele a te…

Pečuj o své démony
Starobylá moudrost pro vyřešení vnitřního konfliktu Autorka poprvé přizpůsobuje revoluční moudrost největší tibetské duchovní učitelky západnímu vnímání, a zpřístupňuje tak nesmírně účinnou metodu pro vypořádání se s vnitřními nepřáteli, kteří podkopávají ty nejlepší zá…

Kmotr
Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta! Pár měsíců po druhé světové válce je organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Alem Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivovéh…

Opouštím ostrov
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Stanice Bazilišek
Kapitán Honor Harringtonová se nevzdává První díl nové řady válečné SF. Kapitána Honor Harringtonovou z válečného loďstva Mantichorského království vmanévrují intriky do situace, kdy se starým vesmírným křižníkem musí odrazit útok nepřátel. První díl nové řady válečné s…

Ospalá slovanská díra
Zlín ve 13. století. Místo, kde se sváří staré síly s novými. Veterán Henslin se po deseti letech v cizině ve službách svého pána vrací do rodného Zlína. Jenže za tu dobu se město značně proměnilo: proudí sem noví obyvatelé, na vrcholu kopce roste kamenná tvrz a v kraji…

Ruka
Propojením dvou Doylových příběhů (Ruka a Brazilská kočka) z nichž jeden nese pečeť tajemnosti až mystičnosti, druhý zas přináší téměř detektivní zápletku s hororovým nádechem, vznikla nahrávka, při které mrazí v zádech, ale zároveň se posluchač baví. Vše je totiž vyprá…