Audiokniha Skrytý potenciál

Umírání na splátky
Napětí do poslední věty. Ve třech krimi povídkách, které spojuje postava novináře Jakuba Krčmáře, se vyskytují oběti z různých prostředí. A pachatelé mají také odlišné motivy k vraždě. Nenávist, touhu po penězích, strach… Tři kriminální povídky – Slizké doteky pijavice,…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Adelheid
Milostný příběh s nadčasovým významem: drama podivné lásky příslušníka zahraničního odboje Viktora Chotovického a dcery nacistického pohlavára Adelheid Heidenmannové. Bezprostředně po válce v severomoravské pohraniční obci Schwarzbach – Černá Voda svede osud k sobě dva …

Bastard bohů
Říká se, že změna je život. Někdy s sebou ale přináší zkázu a smrt… Časy se mění. Kde se dřív rozkládala nehostinná divočina, rostou teď místo vykácených stromů lidské osady. Kámen pomalu nahrazuje kov, na mořích přibývá lodí a barbarský sever, vždy divoký a zuřivý, již…

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"
Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J…

Školák Kája Mařík 2
Pokračování navazuje v líčení každodenních dobrodružství malého Káji, který si svou bezprostředností, smyslem pro spravedlnost a živou fantazií získal srdce několika generací čtenářů. Tentokrát se Kája ocitá v situacích, které prověří jeho charakter. Čekají ho školní vy…

Šimek & Sobota Komplet 1977-1983 - Klasika a objevy
Hovoří a zpívají Miloslav Šimek, Luděk Sobota, Petr Nárožný, Jana Svobodová, Luboš Svoboda, Uršula Kluková, Valerie Čižmárová, Viktor Sodoma, Pavel Bobek, Zuzana Burianová, Miluše Voborníková, Miroslav Paleček, Michael Janík, Hana Zagorová, Petra Černocká, Jitka Molavco…

Kmotr
Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta! Pár měsíců po druhé světové válce je organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Alem Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivovéh…

Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců
Není mnoho věcí v lékařství, které by se nedaly odvodit od Louise Pasteura. „Věda nemá vlast, protože vědění je společným dědictvím všeho lidstva, protože věda je pochodeň, která svítí celému lidstvu.“ - Louis Pasteur věčný Poznal, jak lze neviditelné dravce ochočit, ab…

Pražské humoresky za Rakouského mocnářství
Vstupte do světa zlaté éry staropražského humoru, kde se historie snoubí s úsměvem. Tato exkluzivní kolekce pěti audioknih Vás provede uličkami staré Prahy, kde se pod leskem císařského majestátu odehrávaly ty nejzábavnější příběhy, plné lidskosti a typicky českého humo…

Měl jsem psa a kočku
Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Noční let
S kniplem v ruce vzdorovali zemské přitažlivosti i běsnícím živlům... O statečných mužích na létajících strojích v dřevních dobách letecké dopravy, ale také o těch, kteří je vysílali na jejich nebezpečné cesty, pojednává Exupéryho román Noční let, při jehož psaní autor …

Větičky na nepravidelná slovesa
Anglická nepravidelná slovesa si teď můžete procvičit v krátkých větách a lépe si je zapamatovat. Za dvě hodiny uslyšíte celkem 500 vět. Poznáte, jak se sto nepravidelných sloves používá ve větách. Každou větičku uslyšíte nejprve dvakrát anglicky a potom jednou česky. …

Valard & příhoda s Havranářem
Prequel k české kultovní fantasy Valard & Vejce na draka. Opět se hlavní hrdinové ocitnou v rýži, ale tentokrát i vinou Havranáře a jeho mimořádně vulgárního ptáka. Krátký příběh nabitý akcí, humorem a absurdnem tak, jak jsme u tvorby Jana Marvela Horna zvyklí. A navíc …

Koule
Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích …

Upálené
Další thrillerová lahůdka s hororovou příchutí od autorky Kříďáka, Jámy a Těch druhých. Před pěti sty lety tady upálili osm mučedníků. Před třiceti lety tu beze stopy zmizely dvě dívky. A před dvěma měsíci tu tragicky zemřel místní farář. Vítejte v Chapel Croft, zapadlé…

Macourek: Mach a Šebestová za školou
Trojice tvůrců - M. Macourek, P. Nárožný a A. Born - přivedla na svět nesmrtelné postavičky dvou žáků III. B, kterým se dějí neuvěřitelné věci. S pomocí kouzelného sluchátka mohou hrdinové létat, cestovat do minulosti i do budoucnosti, zmenšovat se a zvětšovat, měnit zv…

Šeptuchy
Příběh o dospívání v kraji, který by nikdo nevymyslel Podlasí, lesnatá oblast mezi Polskem a Běloruskem, je tak trochu zapomenutý kraj. Dodnes je opředený legendami a mlhami, v nichž žijí na první pohled zvláštní lidé — mají svoji víru, bídu a šeptuchy: ženy, které …

Příběhy zvířátek
Příběhy z říše zvířat, které jsou tím nejlepším z pokladnice klasických pohádek od autorů Rudyarda Kiplinga, Jamese Baldwina a D.G. Mukerjiho. Příběhy zvířátek vycházejí z bájí a zázraků přírody, a popisují kouzlo přátelství a neuvěřitelných příběhů. Chcete vědět, proč …

Sherlock Holmes
Po loňském úspěšném titulu přichází pokračování dramatizací povídek Sira A.C.Doyla z archivu brněnského rozhlasu. Povídka Tři Garridebové přináší zamotaný příběh podivného dědictví, k jehož naplnění je třeba hned tří mužů podivného příjmení. V povídce Umírající detekti…

Toulky českou minulostí 401-600
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske…

Elixír života
Hra o lékaři a vědci, který se zasloužil o objev inzulínu. Jaké okolnosti předcházely tomuto úspěchu? Poslechněte si hru Zdeňky Psůtkové Elixír života s Ladislavem Frejem v hlavní roli.Roku 1921 se Fredericku Bantingovi, kanadskému lékaři a vědci v oboru medicíny, a jeh…

Všechny tváře smrti
Plukovník Veřejné bezpečnosti Vincent Haas odpočítává poslední dny své dlouhé kariéry. Na Prahu se začíná snášet první sníh a konec roku se neodvratně blíží. Tajemná čtvrť Severní Pfalz si stále žije svým životem, odstřižena od zbytku světa. Nyní se ale každý den bojí p…

Zima světa
Zima světa začíná tam, kde Pád titánů končí. Pětice našich známých, navzájem spřízněných rodin – americká, německá, ruská, anglická a velšská – vstupuje do doby obrovského sociálního, politického a hospodářského chaosu počínajícího vzestupem třetí říše, přes krvavé udál…