Audiokniha Skřítek v láhvi

Packallovi
Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp…

Meditace o mateřštině
Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval…

Ledová sfinga
V Ledové sfinze se Verne pokusil navázat na "Dobrodružství Arthura Gordona Pyma" od Edgara Allana Poea. Poeovo fascinující vyprávění o plavbě do jižních moří končí tajuplnou scénou: uprchlíci se ocitají v oblaku páry, z něhož probleskuje jakási bílá postava... Verna ta…

Mizející dívky
Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená…

Za hranice lásky
Absolvovat kurz pilotování helikoptéry vyžaduje spoustu času a soustředění. Bohužel právě toho se teď poručíku Graysonu Mastersovi nedostává – kvůli jeho nové spolubydlící Samanthě Fitzgeraldové. Sam je krásná, chytrá... a Graysona neodolatelně přitahuje. Lásku si však …

Magická Praha
V magických mýtech nacházíme pravzorce lidského chování, odpovědi na základní otázky týkající se smyslu života, zrcadlo lidské duše. Jejich uvědomováním vytváříme neviditelné pouto s minulostí, oživujeme tradice, abychom pochopili, jakou úlohu na světě máme. Praha je ja…

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Černá ovce rodiny
Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to…

Paracelsus
Životní příběh velkého renesančního lékaře, alchymisty a astrologa (1493 - 1541).Na smrtelném loži bezmocně leží Theophrastus z Hohenheimu, lékař zvaný Paracelsus. Upadá do dřímoty, někdy do spánku, někdy se pokouší uspořádat své myšlenky. Chce prožít život krok za krok…

Zmizelá Šumava
Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly „velké“dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl,…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Italština na dovolenou A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s…

Barvy mého Londýna
Postřehy zpravodaje z britské metropole. Postřehy bývalého zpravodaje České televize ve Velké Británii, které se nevešly do reportáží. Dolanský líčí své dojmy, zachycuje atmosféru míst a okamžiků. Bývalý zpravodaj České televize zaznamenával ve svých reportážích událost…

Paměti ze záhrobí
Autobiografické Paměti ze záhrobí (1848-1850) jsou Chateaubriandovým posledním dílem. Začal je psát r. 1803, rozsáhlé dílo zahrnuje podstatnou část jeho života. Během psaní se text čím dál více měnil v jakýsi esej o autorovi samém. Autor jde po stopách vlastního prožité…

Přítelkyně
Přítelkyně - nová kniha Ireny Obermannové vypráví o ženském přátelství i nepřátelství. Jde o retro příběh končící v současnosti. Ženské přátelství je neprobádané území, vztah opředený tajemstvím a leckdy i pohrdáním ze strany mužů. Vyznačuje se velkou vzájemnou podporou…

Vánoční hudba středověku a renesance
Pořad o mnohotvárných podobách vánoční hudby ve středověkých a renesančních Čechách. Ukázky vánoční vokální polyfonie s odborným výkladem a komentářem. V roce 1989 připravil muzikolog Jaromír Černý. Zpívají soubory Dyškanti a Pražští madrigalisté. Slovem provázejí Dan…

Ako Island zmenil svet
Dejiny Islandu sa začali pred 1 200 rokmi, keď istý frustrovaný vikinský kapitán a jeho neschopný navigátor narazili na súš uprostred severného Atlantiku. Odrazu ostrov nebol už len hniezdiskom rybárov dlhochvostých. Vyrástol na ňom národ, ktorého diplomati a hudobníci,…

Maigretova trpělivost
Pařížská kriminální policie je opět na nohou. Došlo k další loupeži v klenotnictví, tentokrát však při něm přišel o život řadový policista. Sotva Maigret prokázal svou nevinu v aféře s falešným obviněním, pokračuje ve vyšetřování sériových krádeží. Všechny stopy vedou k…

Psychologie budoucnosti
Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Bohové Gothamu
Historická detektivka odehrávající se v New Yorku poloviny 19. století ukazuje kromě brutálního zločinu také atmosféru a politickou situaci doby, problémy přelidněného města i počátky místního policejního sboru. Jedním z jeho členů se stane také vypravěč Timothy Wilde, …

Kdo mě vzal prvně za ruku
Měly to pro ně být nejšťastnější chvíle. Místo toho zanechaly na jejich duších šrám… Když se Alexandra „Lexie“ Sinclairová setká s okouzlujícím Innesem Kentem, šéfredaktorem vlivného časopisu a respektovaným obchodníkem s uměním, ještě netuší, že se sama stane středem z…

Riešime vraždy
Riešime vraždy je prvým dielom novej série od autora úspešného a šarmantne úsmevného detektívneho cyklu Štvrtkový klub detektívov. Osobnú strážkyňu Amy Wheelerovú pošlú na súkromný ostrov pri brehoch Južnej Karolíny, aby chránila slávnu spisovateľku, excentrickú divu Ro…

1001 myšlenek: část Náboženství
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Obklopený idiotmi
Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a…