Audiokniha Školička s Dádou

Krysař
Osobitá varianta známé staroněmecké pověsti. Dramatizace Emil František Burian. Režie Josef Henke. "...Munzarův Krysař je sebevědomý mladý muž, jehož znejistí láska víc než urážky konšelů. Agens Gabriely Vránové jemně rozlišuje vztah ke Krysaři a Kristiánoví (Petr Hani…

Prodavači ostatků II.
Druhý díl historické série ze 14. století, doby obchodů s ostatky svatých, časů morových ran a flagelantů, kdy se českému poutníkovi otevírá Evropa Martin ze Stvolna prokáže vyjímečné studijní nadání a po různých peripetiích se mu podaří dostat na slavnou pařížskou uni…

Ferdinand Havlík je sám doma
U příležitosti letošního 90. výročí narození klarinetisty, aranžéra, skladatele i dirigenta a spoluzakladatele Divadla Semafor Ferdinanda Havlíka (17. června 1928 - 28. října 2013) nabízíme rozhlasový pořad Jana Koláře z roku 1999, naposledy vysílaný na tehdejší stanici…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Číslo 20
Další nervydrásající thriller od autorky bestsellerového Kopíráka. Nález mrtvého muže na černé skládce, jehož tělo už stihly napůl ohlodat krysy, je sice drsný, ale detektiv Adam Bishop už si zvykl na ledacos. Když však kousek od oběti objeví nastříkané číslo XII a neda…

Panoptikum hříšných lidí
Panoptikum hříšných lidí (1971), tak se jmenuje druhý ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady Kno…

Velmi osobní kniha o zdraví
Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a jídla. Můžeme studovat podle chuti a zájmů, většina z nás si vybírá, co bude v životě dělat. Pokud onemocníme, jsme obklopeni kvalitní dostupnou péčí a blahobytem. Zároveň jsou ale mnozí věčně unavení, přejedení…

Robinson Crusoe
Těžko bychom hledali čtenáře, který by už od dětských let neznal – většinou ovšem v úpravách či převyprávěních – jádro tohoto klasického díla anglické literatury. A kolik nejrůznějších robinsonád se inspirovalo během staletí Defoeovým barvitým líčením, které vzniklo v r…

Poutník, čarodějnice a červ
Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou pevnosti, dohadováním s dodavateli, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. …

100 statečných - Host č. 90 - Roman Šmucler 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Šmucler (moderátor, stomatolog a pedagog)

Život víry 2024/01
Život víry 2024/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Pro lidi z Íránu jsme jako máma a táta,“ říká o své ženě a sobě evangeli…

Malá mořská víla
Malá mořská víla v pohádce na motivy příběhu H. CH. Andersena je nejmladší a zároveň nejkrásnější a nejzvědavější dcerou mořského krále. Každý den jej přemlouvá, aby se mohla podívat do cizího světa lidí.Vynořit se nad hladinu však bude moci až v první den své dospělos…

Kdo šije u Podolské
Salon Podolská býval v dobách své největší slávy spojován s elegancí a luxusem. Po znárodnění v roce 1948 zde díky protekci Marty Gottwaldové mohla bývalá majitelka zůstat zaměstnána na podřadné pozici. Na osudech lidí spojených se salonem můžeme sledovat dobu, kdy mode…

Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky
Z původního komentáře Jana Procházky k původnímu LP album 1118 2650 "Národní umělkyně Jiřina Petrovická - Portrét herečky" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Portrét národní umělkyně JIŘINY PETROVICKÉ, členky činohry Národního divad…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Život na naší planetě
Přírodopisný bestseller vědce Davida Attenborougha, podle kterého Netflix natočil stejnojmenný dokument. Alarmujícím svědectví o stavu planety od uznávaného přírodovědce a tváře populárních dokumentů BBC, které všichni známe z televizních obrazovek. David Attenborough j…

Na ostrově harmonie
Nechte se vést hlasem, vydechujícím slova, která se mění v obrazy, nechte se prostoupit vzácnými, tolik potřebnými stavy klidu, harmonie a hlubinného porozumění. Přirozená lidská schopnost imaginace a víra v její léčivou schopnost se nyní může bezpečně a harmonicky znov…

Svatopetrský jarmark
Když zdání klame, vyplatí se mít oči všude. I za rohem… Slavný výroční trh, pořádaný vždy na vrcholu léta pod patronací Cadfaelova benediktinského opatství, způsobil ve Shrewsbury sběh lidu zdaleka i zblízka. Koupit tu lze lecjaké vzácné látky a dobroty, tretky, opičku…

Tři mušketýři
František Němec (d´Artagnan), Petr Haničinec (Athos), Martin Růžek (Porthos), Zdeněk Řehoř (Aramis), Irena Kačírková (Mylady de Winter), Rudolf Pellar (vypravěč) a mnozí další v klasické rozhlasové dramatizaci z roku 1969.

Evženie Grandetová
Evženie Grandetová je jedno z vrcholných děl Honoré de Balzaca. Román, který poprvé vyšel v roce 1833, vypráví příběh o moci peněz. Hlavními hrdiny jsou novodobý Harpagon - Grandet, o jehož skutečném bohatství neví ani jeho vlastní rodina, a jeho dcera Evženie, která je…

Znovu Provence
Třetí část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Znovu Provence zavádí čtenáře opět do slunné Provence mezi vinice, lány levandule, dubové lesíky a olivovníkové sady na jihu Francie. Místní starousedlíci, jakoby …

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"
Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J…

Dvojník
Můžeme napravit své chyby v jiné realitě? Jedinečný technothriller od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení, vydávaného ve 46 zemích. Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná…

Rolf zálesák
Rozhlasová hra na motivy slavné knihy E.T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti, bezprostředním podnětem …