Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Školička s Dádou

Audiokniha Školička s Dádou

Délka:

1 hod 3 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Obrázek podcastu Werich: Italské prázdniny

Werich: Italské prázdniny

Na konci 50. let podnikl Jan Werich, spolu s dcerou Janou, výlet do Itálie a své zážitky z cesty pak literárně zpracoval. Jak už je však u Jana Wericha zvykem, nešlo o běžný cestopis ale o záznam asociací, vzpomínek, komentářů k historickým událostem, zajímavých histore

Obrázek podcastu V chrámu tělesnosti

V chrámu tělesnosti

Podivuhodná bohoslužba v chrámu našeho těla a příbytku duše. S pomocí vizualizace, hlubokého dechu a hudby stoupáme od nejnižších úrovní k nejvyšším, od hutných vitálních základů naší existence až k těm nejjemnějším spojením s vyšším Já a prožitku Jednoty. Prastaré uče

Obrázek podcastu O písaní

O písaní

Vedeli ste, že Stephen King si na písanie niektorých svojich textov ani nepamätá, pretože trpel závislosťou od drog a alkoholu? Že viackrát unikol smrti a zachránila ho len láska rodiny – a láska k príbehom? Že jeden z najúspešnejších a najbohatších spisovateľov na svet

Obrázek podcastu Myšlenky vraha

Myšlenky vraha

Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes

Obrázek podcastu Dívka, která upíjela měsíc

Dívka, která upíjela měsíc

Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích, aby ochránili město před zlými kouzly. Jenže čarodějnice Xan není krutá – o opuštěné dítě se postará, nakrmí ho výživnou hvězdnou září a najde mu novou rodinu na druhé straně l

Obrázek podcastu Vernisáž, Anděl strážný

Vernisáž, Anděl strážný

První původně divadelní jednoaktovku natočila pro rozhlas Lída Engelová v roce 1992. Setkáme se v ní s manželským párem klasické středostavovské rodiny sedmdesátých let, Věrou a Michalem, kteří se chlubí zrekonstruovaným bytem disidentu Bedřichovi. Druhá nahrávka je z

Obrázek podcastu Krimi DEKAMERON 3

Krimi DEKAMERON 3

Krimi Dekameron 3 aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Autor ve třetím dílu Krimi DEKAMERONU nabízí posluchačům poslední část povídek ze svých policejních začátků. Tyto povídky uzavírají jednu dekádu jeho života, ve které vysvětl

Obrázek podcastu Zrozenci hvězd

Zrozenci hvězd

Thyl Ulenspigel je jedním z velkých taškářů a nezbedů světové literatury. Příhody lidového hrdiny sepsal ve své světoznámé knize belgický spisovatel Charles de Coster a podle ní natočil režisér Jan Berger v roce 1982 dvoudílnou inscenaci "Zrozenci hvězd".Václav Postráne

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Proč se neřekne pravda?

Proč se neřekne pravda?

Jindřiška Smetanová upravila deníkové vzpomínky svého strýce Antonína Schenka na dobu jeho působení ve funkci osobního sekretáře prezidenta republiky T. G. Masaryka. Knižně vyšly pod názvem T. G. M.: Proč se neřekne pravda?V režii Petra Dufka připravil Josef Veselý. Úči

Obrázek podcastu Píseň o Bernadettě

Píseň o Bernadettě

Slavné dílo Franze Werfela (1890-1945) poutavě vypráví o životě sv. Bernadetty Soubirousové, chudobného a prostého děvčátka z podpyrenejských Lurd. Autor psal tento působivý a vypravěčský barevný román v době, kdy se mu podařilo uprchnout z okupované Francie coby výraz

Obrázek podcastu Jistě, pane premiére!

Jistě, pane premiére!

Pokračování dnes již klasického britského komediálního seriálu Jistě, pane ministře, které vás nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti le

Obrázek podcastu Házím ti laso, kamaráde

Házím ti laso, kamaráde

Štve vás někdo? Vadí vám nadřízený či podřízený? Pošlete na něj LASO! Biomechanický kybernetický stroj tvaru mnohametrového lana zabije každého, za koho si zaplatíte! Nabízíme Vám novou formu řešení mezilidských vztahů! LASO zabíjí bezchybně. Připravte si jen pořádné

Obrázek podcastu Posel hydrometeorologického ústavu

Posel hydrometeorologického ústavu

Hrdinou rozhlasové komedie Posel hydrometeorologického ústavu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání.O svém "rozhlasovém žertu" Posel hydrometeorologického ústavu - Zdeněk Svěrák mj. píše: "Fascinovali mě tenkrát podvodníci a m

Obrázek podcastu Nepil: Hovory u Spejblů

Nepil: Hovory u Spejblů

Původní LP album 1 18 2048 "Hovory u Spejblů" z pera autora FRANTIŠKA NEPILA (*10.2.1929 – † 8.9.1995) vydal Supraphon poprvé v roce 1977, několik scének z něj bylo použito na různých kompilačních CD albech, ale v původní podobě vychází tento titul DIVADLA SPEJBLA A HUR

Obrázek podcastu Bidýlko

Bidýlko

Pražský Žižkov první republiky a pavlačové domy s jejich rázovitými obyvateli ožijí v rozhlasové hře natočené podle románu Emila Vachka Bidýlko. Příběh o dobráckém kapsáři Stavinohovi, kterého náhoda učiní hlavní osobou špionážní aféry a navede ho na cestu ke spořádaném

Obrázek podcastu Čechov: Námluvy, Tragédem proti své vůli

Čechov: Námluvy, Tragédem proti své vůli

Původní LP album 1018 4034 "A.P.Čechov Námluvy, Tragédem proti své vůli" vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul s výběrem scén z Čechovových her v nezapomenutelném podání herců Vlastimila Brodského, Josefa Somra, Dany Brochové (Tragédem proti své vůli) a Jaroslavy Ada

Obrázek podcastu Máj

Máj

Další rozhlasové zpracování slavné Máchovy básně v režii Josefa Melče. Přednes Radovan Lukavský, Vladimír Ráž, Josef Somr, Viktor Preiss a Ladislav Frej. Zpěv Květoslava Němečková. Natočeno v roce 1986.

Obrázek podcastu Nebezpečná hra

Nebezpečná hra

Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot

Obrázek podcastu Anežka z Kuenringu

Anežka z Kuenringu

Když se mladý český kralevic Přemysl Otakar II. ožení s téměř o třicet let starší vévodkyní Markétou Babenberskou, je tento diplomaticky dojednaný sňatek považován za oboustranně výhodnou politickou dohodu. To však platí pouze do chvíle, než začne být jasné, že Markéta

Obrázek podcastu Odbočka v lesích

Odbočka v lesích

Parta přátel vyráží na dovolenou do zapadlé horské oblasti. Na krajinu padá tma a skupina se rozhodne použít lesní zkratku, kterou objeví ve staré mapě. Poznámka na okraji před zpustlou cestou varuje, přesto se všichni do hlubin lesa vydají. Netuší ale, jak děsivé tajem

Obrázek podcastu Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek

Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek

Architekt, profesor a autor mnoha odborných publikací M. Rajniš se rozhodl sepsat vzpomínky ze svého života plného cestování, netradičních zvratů, úspěchů i pádů. Jako buřič a provokatér, který si celý život razí svojí cestu, chce čtenáři ukázat, že i člověk, nýmand, kt

Obrázek podcastu Život víry 2025/12

Život víry 2025/12

Život víry 2025/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Karolína Vološinová a Pavel Hromádka. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor s Reném Ferkem: V prostředí, kde jsem ž

Obrázek podcastu Papírová princezna

Papírová princezna

Od striptýzových klubů a parkovišť kamionů až po luxusní sídla na jižním pobřeží – příběh (ne)obyčejné mladé dívky, která se snaží přežít v tomto světě. Ella Harperová je věčná optimistka. Celý život se s matkou stěhovaly z města do města, snažily se vyjít s penězi a př