Audiokniha Škola Humoru

Lionet & jiné podivné případy
Přírodní pohroma Lionet z Glastonbury. Osm historických detektivních povídek s prvky magie, záhad a černého humoru. Londýnský koroner Lionet vyšetřuje úmrtí způsobená nadpřirozenými silami či úkladnými vrahy. Kdo je Lionet? Rodinný lékař sira Davida Lindsaye a zároveň …

Ulička přízraků
Stanton Carlisle je kouzelník v potulném panoptiku, které lačnému publiku nabízí různé bizarnosti: nejsilnějšího muže na světě, elektrickou dívku i takzvaného divocha, nejnižší formu lidské existence. Stan ale jako mistr manipulace míří opačným směrem. Postupně se vypra…

Hustej nářez
Zemi obsadili mimozemští agresoři, tzv. kartani. Invaze proběhla hladce, takže se emzáci domnívají, že mají situaci pod kontrolou. Netuší, jak hluboce se mýlí. Tahle modrá planeta má totiž už pěknou řádku staletí své vlastní pány. Jen se většinou drží v pozadí... Říkají…

Řeka zázraků
S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn…

Pamrplice
Nikdy nekopej do muchomůrek, nebo probudíš Pamprlice. To tvrdí moudrý bylinkář děda Matěj. A ví, co říká. Dostat se do křížku se zlomyslnými lesními strašidly není jen tak, jak prozradí rozverná pohádka s Michalem Dlouhým, Alenou Vránovou a Vlastimilem Brodským. Jenže p…

Šternberk - rozhlasová pohádka
Člověk si má stát za svým i přes úklady darebáků, co si chtějí smlsnout na našich prohrách. V roli Šternberka uslyšíte Marka Lamboru a v roli Velenky Elišku Zbrankovou.Chudý rybář a jeho žena dlouho nemohli mít děti. Jejich vroucné přání se ale konečně splní a dostane s…

Lolita
Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Hurvínek na dvoře lucemburském
Helena Štáchová, ředitelka Divadla S+H, a scénárista Pavel Cmíral připravili v loňském roce pro Supraphon projekt nové řady S+H, jejíž první díl HURVÍNEK MEZI PŘEMYSLOVCI si rychle našel své posluchače. V druhém titulu plánované řady se Hurvínek s Máničkou ocitají na dv…

Ranhojič
Středověk nelze přežít bez šlechetnosti Robert Jeremy Cole, od devíti let sirotek, si uvědomuje, že dostal do vínku zázračný dar: schopnost vycítit v lidském organismu blížící se smrt. Čelil jí bezpočtukrát jako učeň potulného bradýře, s nímž se protloukal ponurou reali…

Album pohádek "Supraphon dětem" 20. (O lékaři Hanouskovi, který vyléčil slunce, Rozum a Štěstí..)
Z naší původně zamýšlené miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" se časem stala docela početná řada titulů se známými i méně známými pohádkami z archivu Supraphonu. Tento již 20. díl představuje svým malým i velkým posluchačům pohádky poprvé digitalizované, jež byly "…

Pochovaní zaživa
Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa …

Sámo
Velký vládce Čechů a tajný vyslanec krále Chlothara být nedlouhé zmínky v prastaré kronice tak řečeného Fredegara, možná bychom ani nevěděli, že francký kupec a později první známý český král vůbec existoval. Dokázal, co nikdo před ním a málokdo po něm – sjednotit naše …

Dlouhý stín času
Temná detektivka ze šedesátých let. Pavel Nauman získal věhlas jako autor legendárních Pohádek o mašinkách. Jejich okamžitý úspěch vedl nakladatele dětských knih k tlaku na autora, aby vytvořil pokračování, případně jiný dětský titul. Ale jeho plán byl jiný. Chtěl naps…

Válečný kůň
Těžkosti prý nechme koňovi, protože má větší hlavu. I světovou válku? A co když je jen zdánlivě němý? Úchvatný ryzák se čtyřmi bílými podkolenkami a nápadným křížem na čele se stal ozdobou farmy Narracottových v hrabství Devon. Tamní hospodář je pruďas, ale všechno zvíř…

Sherlock Holmes: Štúdia v krvavočervenom a Podpis štyroch
Novelou Štúdia v krvavočervenom sa začínajú dobrodružstvá najslávnejšej detektívnej dvojice všetkých čias, Sherlocka Holmesa a doktora Watsona. Doktor Watson si po návrate z aktívnej vojenskej služby hľadá byt. Sherlock Holmes zase hľadá spolubývajúceho. Dohoda uzavretá…

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Lovec
Na irském zapadákově se dějí věci. Chlapy z vesnice posedla zlatá horečka! Sotva si obyvatelé Ardnakelty zvykli na nového souseda v podobě vysloužilého poldy z Chicaga, už je ve vsi další pozdvižení. Z rušného Londýna se na letním žárem vysušenou rodnou hroudu vrátil vy…

Vondrovic, Boubelík: O Honzovi
Dramatizace klasické české pohádky, jejímž hrdinou je hloupý Honza, doplňuje řada melodických písniček, které titul posouvají do žánru pohádkového muzikálu. K přitažlivosti titulu přispívají skvělé interpretační výkony jednotlivých herců, zejména Václava vydry v titulní…

Užít si rozvod do poslední slzy
Rozvod nemusí být jen hořký konec. Může to být i začátek příběhu, ve kterém se znovu nadechnete – třeba i skrz slzy. Užít si rozvod do poslední slzy je upřímná, místy syrová a zároveň osvobozující kniha o tom, co se děje, když se život rozlomí vedví. Veronika Mrázková v…

Putování za Svatým Grálem
Putování za Svatým Grálem je mimořádným dílem nejen v kontextu celého pětidílného cyklu, ale i v kontextu celého francouzského písemnictví 13. století. Dokonale zvládnutý mýtus hledání grálu se stává velkolepou metaforou cesty k osobnímu zdokonalení a k nadosobnímu řádu…

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo
Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak…

Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti
V roce 2011 vydal Supraphon komplet 7CD + DVD SU 6138-2"Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti". V kompletu se skrývaly tituly i samostatně prodávané - Hurvínek mezi Přemyslovci, Hurvínek na dvoře lucemburském, O Hurvínkovi a králi husitském, Císařův Hurvínek a Hurv…

Katka už nebude divná
„Samozřejmě znám vyhublý lidi z instagramu, co maj eating disorders, ale tak já teda ani náhodou nevypadám.“ Dospívání není pro sraby. Katka o tom ví svoje, doma ji dusí máma a starší brácha, ve škole si s nikým nerozumí a do toho svádí nekonečný zápas s vlastní váhou. …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…