Audiokniha Skočný příliv

Angličtina pro každého 1 - 6
Naučte se říci více, než jenom Hello a Good Bye. Každou větu uslyšíte anglicky, pak česky a znovu v originálním znění. Poslouchám – rozumím – mluvím. Poslechem vět si osvojíte fráze, které se vyskytují v každodenních situacích. Učivo je určené pro začátečníky a mírně p…

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

S ženami je kříž
Spisovatelka a dramatička Alena Vostrá zazářila v 60. letech svými vypravěčsky i kompozičně nevšedními prózami a divadelními hrami. Nastupující normalizace ji ale umlčela a autorka se nadále intenzivně věnovala psaní pro děti. Dlouhodobě také spolupracovala s Českým roz…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Černá rota aneb Válčili jsme za komančů
Kniha s humorem, ironií a jistou nadsázkou zachycuje dnes už takřka neuvěřitelný svět, který se v 70. a 80. letech minulého století skrýval za branami kasáren Československé lidové armády. Prostřednictvím hlavní postavy Vašulína se čtenáři seznámí s tím, co tehdejší mla…

Mezi mlýnskými kameny: Gaza a její příběh
Zasvěcená fakta a lidské příběhy Bývalý zahraniční zpravodaj České televize na Blízkém východě srozumitelně popisuje složitou a bolestnou historii Gazy. Odpovídá i na otázku, proč mezi jejími obyvateli a Židy panuje tak silná nenávist. Označení „pásmo Gazy“ slyšel každý…

07. Italština - cestovní konverzace
7. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Opravdová láska
Co je to opravdová láska? Při svém pátrání po odpovědi na tuto otázku posbíral autor mnoho příhod, které mu vyprávěli nebo sepsali přátelé a věrní čtenáři. Jejich příběhy vykreslují lásku v nejrozličnějších podobách. Může to být hluboký cit, který přestojí veškeré nástr…

Neumannovy Poděbrady 1988
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 11 0032-7 803 v roce 1988 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Krev beránka (…

O úspěchu
Co je úspěch? Odpovědi jsou dvě. V první se dá úspěch měřit penězi a majetkem. Druhá je o tom, vytvořit si život podle svých představ, protože majetek samotný nám štěstí nepřinese. Na téma úspěch koluje mezi lidmi spousta líbivých nesmyslů. Lidé jim věří, přestože jim …

Meditační promluvy 8 - 50. výročí mahásamádhi Bhagavana Nitjánandy
Živý záznam z meditace s Evou a Jiřím Krutinovými v klubovně Duchovní srdce dne 8. 8. 2011.

Motýlek
Francouz Henri Charrière byl v roce 1931 nespravedlivě odsouzen za vraždu na doživotí, strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech, uprchl a dvacet let poté popsal svůj příběh v bestselleru, jehož filmová verze se Stevem McQueenem v titulní roli ob…

Pan Kobkán vdává dceru
Satirický obrázek ze života českých drobných podnikatelů na počátku 20. století líčí trampoty velkošpeditéra Kobkána, jehož dcera se zapomněla s jistým "panem inženýrem". Pan Kobkán tedy nejen vdává svou dceru, ale zároveň zachraňuje ohroženou rodinnou čest a dobré jmén…

Obraz Doriana Graye
„Jediný půvab minulosti je v tom, že je to minulost.“ Oscar Wilde. Zatímco krásný Dorian zůstává stále dvacetiletý, do jeho věrného portrétu na malířském plátně se propisují všechny hříchy a poklesky živé předlohy. Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy. …

Soumrak Camelotu
Xaverius Hawk usiluje o zničení Camelotu. Ale na scéně je i agent JFK. Sci-fi ze série Agent JFK. John Francis Kovář je tentokrát vyslán na Camelot, o jehož zničení usiluje podvratný Xaverius Hawk ve spolupráci se zrádkyní Agentury Nikitou Bernstein. Agent John Francis…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což paní Kateřinu rozčilovalo, a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji paní Kateřině – Bábince – k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni …

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Dobrodružství šesti trampů
Knihu Dobrodružství šesti trampů aneb nové pověsti české Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka známe mimo jiné i z televizního zpracování z roku 1969. Klasikové českého humoristického žánru prezentovaného například známými študáckými romány, zde zpracovali neznámé epizody z …

Významné inscenace Vinohradského divadla
Komentář k původnímu LP 0 58 0404 z roku 1972: Předkládáme veřejnosti studiové nahrávky výňatků z inscenací pražského Divadla na Vinohradech z posledních let. Jsme přesvědčeni, že i tenhle ryze akustický záznam tvorby umělců Vinohradského divadla má svůj pozitivní smysl…

Poviedky, anglicky, slovensky 3
PAS3: Poviedky, anglicky, slovensky 3 je pútavá metóda výučby angličtiny (a slovenčiny), ktorá sa nezameriava len na počúvanie príbehov v slovenčine a v angličtine, pretože každá veta v knihe je citovaná v slovenčine a následne preložená do angličtiny. Učebnica je založ…

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit